ye-logo.v1.2

Зустрічаються лише у снах: в обласному театрі покажуть прем’єру молодого режисера

Культура 1684
Виставу покажуть 28 лютого
Виставу покажуть 28 лютого. Фото: автора

Вистава має назву «Очі блакитного собаки».

 Наступної неділі, 28 лютого, у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького показують прем’єру вистави «Очі блакитного собаки». Готує глядачам виставу режисер Дмитро Обєдніков - переможець театральної лабораторії «СТРУМ», яка відбувалась восени минулого року в обласному театрі.

За умовами своєрідного творчого конкурсу, п’ятеро молодих режисерів-фіналістів готували уривки сучасних вистав і демонстрували їх членам журі. Головний приз лабораторії – можливість поставити повноцінну виставу на сцені з колективом хмельницького театру. Власне зараз Дмитро Обєдніков і реалізовує цю можливість.

 «Очі блакитного собаки» - це вистава харківської драматургині Кіри Малініної за однойменним уривком твору Маркеса. У виставі два головних герої – Він та Вона, які можуть зустрітися лише уві сні. У реальному житті  їм цього не вдалось зробити. Вони відчайдушно намагаються якісь маячки передати одне одному, ключові фрази, одна з таких «очі блакитного собаки». Це своєрідний пароль, завдяки якому вони можуть знайти одне одного наяву», - розповідає Дмитро Обєдніков.

Події вистави відбуваються коли герої сплять

Тема вистави - складні відносини чоловіка та жінки. Герої не можуть зустрітись бо, у кожного свої інтереси. Режисер каже, що вони хочуть бути разом, але ідуть до цього це різними способами.

 «Я сам бачив декілька сценічних версій цієї п’єси.  Вона дуже поетична і дефіцитна на українській театральній сцені.  Коли мова йде про сон, - то це багато можливостей для фантазій. Ми урізноманітнили сновидіння наших героїв пластичними малюнками. У нас ще є відеоконтент до вистави, над яким також ми працюємо. Що стосується видовищності, то вистава буде багатою на художні засоби», - зазначає Дмитро.

Виставу покажуть на малій сцені

Головну чоловічу роль у виставі грає артист драми Олександр Віт. Він описує постановку, як дослідження людських стосунків на тему кохання. Актор каже, що тематика змушує замислитись над тим, чи насправді ми вміємо кохати.

«Моя героїня ніжна, закохана. Різна, як і кожна  жінка. Нею може бути будь-яка жінка, котра не боїться себе і показувати свої  справжні почуття, бо в реальному житті ми їх маскуємо, щоб про нас поганого не подумали», - описує свою героїню артистка драми Катерина Власенко.

Режисер - Дмитро Обєдніков

Прем'єру вистави «Очі блакитного собаки» запланували на неділю, 28 лютого. Відбудеться вона в  обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького на малій сцені. Квитки у касі театру. 

Читайте також: Хмельницькі театрали виграли грант на постановку двох п'єс

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую