ye-logo.v1.2

У центрі Хмельницького влаштували виставку просто неба на честь Кобзаря

Культура 2860
Малюнки за сюжетами творів Кобзаря розташували на вулиці Проскурівській
Малюнки за сюжетами творів Кобзаря розташували на вулиці Проскурівській. Фото: автора

У місті продовжують відзначати 207 річницю з дня народження Тараса Шевченка.

Сьогодні, дев’ятого березня, у центрі Хмельницького розгорнули мистецьку виставку з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Три десятки картин на тему творів Кобзаря розташували на вулиці Проскурівській. Авторами робіт стали вихованці мистецьких шкіл міста.

«Це роботи, які намалювали діти з художніх шкіл. Малюнки виконані у різних техніках. Намальовані фарбами, олівцями, витинанки. Діти передали свої думки за творами Тараса Шевченка. Презентовані роботи мають цікаві композиції», - говорить викладачка школи «Райдуга» Олена Закревська.

Поруч із виставкою картин біля приміщення музею історії міста встановили інформаційні стенди, де подані цікаві факти з життя Кобзаря, зокрема пов’язані із Поділлям. Ведуть до тематичної виставки на Проскурівській кольорові стрілки із датами, які були ключовими в житті Шевченка. Як розповідає начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков, це так званий квест, який привертає увагу містян.

Картини виконані у різних техніках.

Намалювали роботи вихованці мистецькиих шкіл міста.

Тридцять картин встановили на пішохідній зоні в центрі міста.

«Люди йдуть і бачать стрілочки з написами, де вказані основні дати з життя Тараса Григоровича. Так вони приходять до портрета Кобзаря на вулиці Проскурівській, де є виставка, діє інформаційний простір з цікавими фактами з життя Шевченка, - говорить Артем Євгенович. - Поруч з портретом також є пазли з картини Шевченка «Катерина». Адже ми знаємо Тараса Григоровича більше як поета, але насправді він був також геніальним художником».

Діятиме виставка просто неба до 16-ої години. Крім того, на встановленому екрані біля кінотеатру Шевченка до 19-ої години транслюватимуться уривки з фільму «Незнаний Шевченко» і відео із відомими хмельничанами, які читають вірші Кобзаря.

Поруч розташували стенди із фактами про життя Кобзаря.

Щоб представити Шевченка не лише як поета, а й і як талановитого художника на Проскурівській провели флешмоб.

Також сьогодні, 9 березня, у рамках святкування дня народження Кобзаря в Хмельницькому міському моно-театрі «КУТ» відбудеться показ вистави «Не промовчи Шевченка у собі...». Сценарій, постановка та виконання вистави народного артиста України Володимира Смотрителя. Початок о 19-ій годині.

Нагадаємо, вранці традиційні урочистості також відбулися у сквері Шевченка. Хмельничани поклали квіти до підніжжя пам'ятника Кобзареві.

Наклеєні стрілочки із пам'ятними датами ведуть до експозиції просто неба.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую