ye-logo.v1.2

Як бути щасливими попри все: хмельничанка Ольга Саліпа анонсувала вихід нової книги

Культура 4138
Оповідання з нової книги Ольги Саліпи об
Оповідання з нової книги Ольги Саліпи об'єднані темою родинного затишку і тепла. Фото: з фейсбук-сторінки Ольги Саліпи

Книга є збіркою окремих історій про те, що потрібно цінувати найбільше.

Хмельницька письменниця та поетеса Ольга Саліпа анонсувала вихід нової книги «Теплі історії про справжнє. Як бути щасливим попри все». Вона є продовженням книжкової серії «Теплі історії», яка має загальний наклад понад 200 тисяч примірників.

«Серія «Теплі історії» - це збірки короткої прози, які мають одну спільну рису – усі вони – світлі, добрі, теплі, легкі. Моя авторська збірка - про те найважливіше, що ми зазвичай цінуємо тільки тоді, коли втрачаємо: сім’ю, любов, дружбу. Дуже хочу, щоб мої «Теплі історії про справжнє» стали тим промінчиком, який зігріє читачів у такий непростий час», - зазначає Ольга Саліпа.

Більшість оповідань, які ввійшли до книги, написані у 2012-2014 роках. Тоді, після прочитання першої збірки із серії «Теплі історії», Ольга Саліпа започаткувала авторську сторінку із добрими життєвими історіями у газеті, редакторкою в якій вона працювала. За цей час вона написала понад сотню оповідань.

«У 2014 році на війні загинув мій чоловік, я переїхала з Сумщини до Хмельницького і мала досить часу, щоби спитати себе, ким я хочу бути і що хочу робити далі, - розповідає письменниця. - Десь у той час я упорядкувала кращі зі своїх оповідань і надіслала у видавництво, мріючи, що їх опублікують у тій серії, яка надихнула мене на написання прози. Обрала оповідання з теми, яка мені тоді найбільше боліла: сім’я, любов, родинне тепло. З редакції мені відповіли, що оповідання їм сподобалися, але їх мало. Я допрацювала рукопис і у березні 2018 року отримала остаточну згоду на публікацію книги».

Історії, написані у книзі, охудожнені і наповнені емоціями. Фото з фейсбук-сторінки Ольги Саліпи

Проте через різні причини виходу книги довелося чекати три роки.

«Теплі історії про справжнє» є збіркою окремих оповідань, поєднаних темою родинного затишку, любові та щастя. Ольга Саліпа зізнається, що її історії про те, справжнє, що ми рідко цінуємо. Вона на собі відчула гіркоту важкої втрати і зрозуміла, як важливо вистояти у складних життєвих обставинах. Саме цим досвідом і продиктована тема книги. Основу оповідань склали не лише особисті спогади та враження авторки, а й почуті історії від людей.

Книга надійде у продаж з 19 квітня. Її можна буде придбати в інтернет- та офлайн-книгарнях або написавши авторці в особисті повідомлення у фейсбуці.

Утім, це не всі новинки від письменниці, яких варто чекати цього року. Ольга Саліпа планує презентувати ще дві нових книги, над якими наразі активно працює. Крім того, вона почала писати новий роман.

Нагадаємо, на початку 2021 року авторка презентувала свій перший роман про Ольгу Кобилянську «Оля», який приніс їй перемогу у номінації конкурсу «Коронація слова».

Олена СЛАЩУК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую