ye-logo.v1.2

«Реабілітація мистецтвом»: у Славуті ветеран російсько-української війни відкрив виставку картин

Культура 1576
Виставку покажуть також завтра у парку «Славутський» під час фестивалю
Виставку покажуть також завтра у парку «Славутський» під час фестивалю. Фото: Славутської міської ради

Після звільнення із лав Збройних сил України малювання допомогло ветерану повернутися до життя.

У Славуті вчора, 21 травня, у холі міського Палацу культури розпочалася мистецька виставка картин славутчанина, ветерана російсько – української війни Сергія Назаренка під назвою «Реабілітація мистецтвом». Про це повідомляють у пресслужбі Славутської міської ради.

Як розповів автор робіт перед початком виставки, любов до малювання прокинулася у нього ще з раннього дитинства, коли ще зовсім маленьким допомагав малювати своєму дідусеві, у якого був хист до художнього мистецтва. А після звільнення із лав Збройних сил України, малювання допомогло Сергію повернутися до життя.

На картинах Сергій розкриває різноманітну тематику, зокрема і військову, присвячуючи свої роботи побратимам, які загинули. До вподоби автору зображати на полотні природні пейзажі, особливо небо в різних його кольорових гамах.

«Є ще багато незавершених картин на цю тематику. Крім малювання, люблю «малювати» ще й на кухні, готуючи різноманітні кулінарні страви», – зізнається Сергій Назаренко.

Як зазначають організатори виставки, експозиція має на меті показати людям, що не можна опускати руки та здаватися. Що можна знаходити відраду та натхнення у творчості або інших справах.

Автор презентований робіт - ветеран Сергій Назаренко.

Частину коштів, виручених від відпродажу картин, планують спрямувати на благодійні цілі – на розвиток ветеранських громадських організацій. Відвідати виставку Сергія Назаренка можна буде також 23 травня у парку «Славутський» під час фестивалю «День вуличної музики».

Читайте також: Хмельничани можуть взяти участь у фотоконкурсі «Вікі любить Землю».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую