ye-logo.v1.2

Хмельницька музична школа планує відкрити свою філію в Давидківцях

Культура 2085
Заплановано, розширити учнівський контингент з 30 до 50 місць
Заплановано, розширити учнівський контингент з 30 до 50 місць. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Завдяки цьому вдасться зберегти заклад, у якому діти отримували музичну освіту.

З 1 вересня у селі Давидківці може запрацювати філія Хмельницької музичної школи №1 імені Миколи Мозгового. Вона буде розміщена на базі місцевої загальноосвітньої школи на вулиці Гавришка, 70. Втім, за це мають ще проголосувати депутати Хмельницької міської ради. Про це свідчить нещодавньою прийняте рішення виконавчого комітету. Деталі сайту «Є» розповів начальник міського управління культури та туризму Артем Ромасюков.

За його словами, фактично у селі Давидківці є музична школа. Вона працює на базі місцевої загальноосвітньої школи. Однак після ліквідації старого поділу на райони існування навчального закладу для здобуття музичної освіти опинилося під загрозою, адже він був філією районної дитячої музичної школи.

«Щоб зберегти місцеву музичну школу, ми надали Чорному острову субвенцію на цей навчальний рік (який вже завершується — авт.). Таким чином її під свою опіку взяв чорноострівський заклад, — розповідає Артем Ромасюков. — Нині навчальний рік завершується й педагогічний колектив йде у відпустку з подальшим звільненням. Але маю надію, що за літо у селі Давидківці відкриємо філію музичної школи №1».

За його словами, у навчальному закладі залишаться нинішні класи бандури, фортепіано та естрадного співу. Однак заплановано відкрити й нові класи: баяна та духових інструментів. Крім того, необхідно розширити учнівський контингент з 30 до 50 місць, щоб дати можливість навчатися дітям зі сіл, які розташовані біля Давидківців.

Нині виконком вже прийняв необхідне рішення, а далі слово за місцевими депутатами. Ті, крім своєї згоди, мають внести зміни у цьогорічний бюджет. Для збереження школи потрібно орієнтовно 400 тисяч гривень: на період з 1 вересня до 31 грудня.

«Власне це перший крок до відкриття мистецьких навчальних закладів у Хмельницькій громаді. Думаю, у 2023 році відкриємо філію однієї з наших мистецьких шкіл у селі Іванківці. Там теж свого часу працювала філія районної школи. Якщо у Давидківцях заклад вдалося зберегти, то там він взагалі був ліквідований. Попри те ми бачимо, що залишився викладацький потенціал і потреба для дітей», — зазначив Артем Ромасюков.

Читайте також: Джаз-Фест Поділля 2021: перший фестивальний день у фото

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую