ye-logo.v1.2

«Бременських музик» повернули: у Хмельницькому триває реставрація фігур Мазура

Культура 2369
Кольори композиції вирішили зберегти такими, якими їх бачив сам майстер
Кольори композиції вирішили зберегти такими, якими їх бачив сам майстер. Фото: з фейсбуку

Наразі відновлюють скульптури, встановлені на площі Свободи.

В обласному центрі завершують відновлювати металеві скульптури Миколи Мазура. Вчора після ремонту на площу Свободи, що в мікрорайоні Виставка, повернули композицію «Бременські музики». Фігуру встановили біля фонтану на розі вулиць Свободи і проспекту Миру. На черзі – масштабна фігура «Сад».

«Бременські музики» відновлені. Ця скульптурна композиція відремонтована і встановлена на місце. Їй було повернуто автентичний вигляд. Спеціально надавалися фотографії цих фігур, зроблені в роки, коли їх лише встановили, і коли вони були розфарбовані ще самим скульптором», - розповідає начальниця відділу з благоустрою Департаменту інфраструктури Тетяна Циб.

Сьогодні планують демонтувати на ремонт «Сад». За обсягами ця фігура більша. До кінця місяця її мають зробити і повернути на площу.

На цьому в Хмельницькому відновлення металевих фігур Миколи Мазура завершують. За останні кілька років композиції його скульптур відремонтували у парку Чекмана, сквері Шевченка. Наприкінці листопада минулого року композицію абстрактних металевих фігур Миколи Мазура також встановили на розі вулиць Свободи та Шевченка поруч з приміщенням майбутнього музейного комлексу. Це відремонтовані фігури, які колись були на території готелю на вулиці Шевченка, а згодом були перевезені у парк Чекмана.

Читайте також: Ремонт майдану Незалежності у Хмельницькому. Що не так із покриттям?

Загальна вартість робіт за дві скульптури складає близько 200 тисяч гривень.

Тепер ремонтуватимуть фігуру "Сад".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую