ye-logo.v1.2

Ікони на ящиках з-під набоїв: у Славуті відкрили незвичну виставку

Культура 1769
Виставка діятиме до 7 жовтня в історичному музеї
Виставка діятиме до 7 жовтня в історичному музеї . Фото: slavuta-mvk.gov.ua

Картини написані на фрагментах ящиків, привезених із зони бойових дій.

Сьогодні, у Славуті презентували унікальну виставку картин. Це проєкт київських художників Софії Атлантової та Олександра Клименка, який присвятили мистецькому осмисленню російської-української війни на Донбасі.

«Ящики, на яких пишуться ікони, привезені із зони бойових дій. Саме тому ікони, написані на їхніх фрагментах, є своєрідними свідками війни на сході України, - зазначають у виконавчому комітеті Славутської міської ради. - Концепція проєкту поєднує начебто несумісні речі: атрибути сучасної війни і давню мистецьку мову, що сягає своїми витоками часів європейського середньовіччя. Таким чином збройний конфлікт на Донбасі осмислюється на тлі української і навіть європейської історії останнього тисячоліття».

Виставка ікон, написаних на ящиках з-під набоїв, привезених із зони бойових дій, експонувалася у 13-ти країнах, 45 містах.

З весни 2015 року проєкт «Ікони на ящиках з-під набоїв» є волонтерським, Завдяки коштам, отриманим від продажу ікон, фінансується Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова.

Благодійно-мистецька виставка діятиме до 7 жовтня в історичному музеї у Славуті.

Додамо, також у Кам’янець-Подільській фортеці триває особлива виставка. Називається вона – «Блокпост пам’яті». У залі перед відвідувачами постають зелені ящики з-під снарядів і гранат, а в них замість зброї – історії загиблих бійців в російсько-українській війні.  «Блокпост пам’яті» затримається в Кам’янці-Подільському до кінця вересня. Оглянути меморіальну виставку можна у Старій фортеці. Після того її планують перевезти до Вінниці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую