ye-logo.v1.2

Два фото з Хмельниччини потрапили до міжнародного етапу «Вікі любить Землю»

Культура 4099
На одній зі світлин - гирло річки Смотрич на території Устянського заказника
На одній зі світлин - гирло річки Смотрич на території Устянського заказника. Фото: Сергій Венцеславський

Серед півтора десятка відібраних фото, на двох – пейзажі, сфотографовані на Хмельниччині.

Серед 15-ти світлин, які представляють Україну у міжнародній частині фотоконкурсу «Вікі любить Землю» 2021, є два фото з Хмельниччини. Загалом журі цього річ обрало 10 пейзажних фотографій та 5 макрофотографій. На них зображені різні мальовничі куточки України – заказники, ландшафти Національних парків, річки, тварини, птахи та навіть степові квіти.

Серед півтора десятка фото на двох світлинах – пейзажі, сфотографовані на Хмельниччині.

Так на одному з фото - гирло річки Смотрич на території Устянського заказника. «Спіймав» його у кадр Сергій Венцеславський. Додамо, що цей ботанічний заказник створений у 1988 році, аби зберегти унікальний природний комплекс на правому березі річки Смотрич.

На ще одній світлині, яка представлятиме Україну на міжнародному етапі «Вікі любить землю» - схили Дністра, вкриті туманом. Фото було зроблене на території Наддністрянського заказника - мальовничого природного комплексу на лівому березі Дністра. Його автор – фотограф з Бердичева Сергій Нестерчук.

Раніше воно було обране кращим фото Хмельницької області.

«Ця світлина зроблена осіннім ранком на мальовничих схилах Дністра. Був сильний туман. Спочатку туман був дуже густим та високим, але коли вийшло сонце – він почав опускатися і перетікати між скелями. Це видовище мене дуже захопило в той момент. Теплі кольори сонячного світла в поєднанні з прохолодними тонами неба та скель, а також таємничість туману утворили цей мальовничий сюжет», - розповідає про світлину автор Сергій Нестерчук.

Фото було зроблене на території Наддністрянського заказника - мальовничого природного комплексу на лівому березі Дністра. Фото: Сергій Нестерчук

Як зазначають на сайті конкурсу «Вікі любить землю», на цьогорічний конкурс учасники подали 298 світлин 95-ти природних територій Хмельницької області. А за всі роки конкурсу вдалося отримати фото 345 об’єктів природо-заповідного фонду із 521, що внесені до державного реєстру.

Читайте також: Таємничі млини: подолянин, якого відзначили у фотоконкурсі, розповів, чим вони особливі

Довідково: Фотоконкурс «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) має на меті поповнення інтернет-проектів, що підтримуються Wikimedia Foundation Inc. фотографіями пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду, що знаходяться на території України.

Проводиться конкурс в 34 країнах з різних куточків світу. Усього за роки української частини конкурсу, учасники подали на конкурс понад понад 80 тисяч фотографій.

Усі фотографії, надіслані на конкурс, потрапляють до службової категорії Images from Wiki Loves Earth 2020 in Ukraine. Одночасно вони потрапляють до загальної категорії українських пам’яток природи - Natural heritage sites in Ukraine. Таким чином світлини стають надбанням людства - їх може використовувати будь-хто з будь-якою метою, не забуваючи вказати автора і джерело, звідки було взято фотографію.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую