ye-logo.v1.2

Масштабний зимовий етнофестиваль проведуть у Старокостянтинові

Культура 4550
Фестиваль відбудеться у неділю, 16 січня
Фестиваль відбудеться у неділю, 16 січня. Фото: ілюстративне з архіву

Програма святкової події.

Наприкінці цього тижня у Старокостянтинові завирує фестивальне життя. У місті проведуть щорічний етнофестиваль «Різдвяні дзвони». Хода колядників, різдвяні вертепи, виступи етноколективів, етнічна кухня і мистецькі майстерні, а ще козацькі забави, конкурси, розваги готують для відвідувачів фестивалю. Родзинкою свята стане колективне виконання Старокостянтинівського карапету, якого навчатимуть учасників події безпосередньо на фестивалі.

«Це буде масштабна подія зими не лише у Старокостянтинівській громаді, але й на теренах Хмельниччини. Запланована яскрава концертна програма, приїдуть колоритні колективи з різних куточків області та України. Будуть конкурси, виставка виробів місцевих майстрів, майстер-класи, виставка старовинних речей, етнічного одягу», - говорить заступниця начальника управління культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Тетяна Бондарчук.

Фестиваль розпочнеться із театралізованої костюмованої ходи колядників. Їїї учасники зберуться в центрі міста, вишукуються в колону і зі співом вирушать до міської ради на майдан. Там дійство продовжиться. У програмі етнофестивалю масове виконання колядки та масове виконання Старокостянтинівськкого карету.

«Ми готуємося до цієї події. Будемо залучати і наших гостей, і мешканців міста. Спочатку буде майстер-клас на сцені. Колективи нашого міста покажуть основні рухи карапету – танцю, який традиційно виконували наші бабусі-дідусі. Потім учасники стануть в пари і виконуватимуть разом вивчене», - додає Тетяна Бондарчук.

Ще одна цікава локація – виставка різдвяних вертепів. Святкові ятки підготують старостати громади. Вони оформлять шопки і продемонструють різдвяні вертепи, традиційні для їхніх сіл. Пізніше серед них оберуть переможців. Завершиться етнофестиваль масовим виконанням колядок, а потім влаштують молодіжну дискотеку.

Читайте також: Як водили Маланку на Поділлі

ПРОГРАМА

16 січня

11.30 – хода колядників (збір біля кінокультурного центру Ножки);

12.00 – основна частина фестивалю (площа біля міської ради):

  • Конкурс різдвяних вертепів
  • Живі виступи аматорських колективів
  • Етнічна кухня
  • Виставка традиційних різдвяних страв
  • Мистецькі майстерні
  • Козацькі забави
  • Конкурси, розваги
  • Танцювальний майстер-клас
  • Колективне виконання Старокостянтинівського карапету
  • Загальнонародне виконання колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю!..»

16.00 – 19.00 – молодіжна етнодискотека.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую