ye-logo.v1.2

Діалоги Майдану прозвучать у Хмельницькому

Культура 2446
Автор ідеї - хмельницький режисер Володимир Павловський
Автор ідеї - хмельницький режисер Володимир Павловський. Фото: ілюстративне з архіву

Театралізоване дійство готують до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У Хмельницькому на сцені театру виступлять учасники Майдану, які розкажуть свої історії про події Революції Гідності. Репетиції вже тривають, покажуть постановку хмельничанам у День пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого.

Автором проєкту став хмельницький режисер Володимир Павловський. Саме він раніше створив «Монологи війни». Вперше вони прозвучали три роки тому. Тоді героями вистави стали чоловіки-військовослужбовці, які поділилися з хмельничанами спогадами про війну. Через рік свої історії розповіли шість жінок, життя яких назавжди змінила війна: дружина загиблого на війні захисника, матір, яка втратила на Сході свого сина, сестра, яка залишились без брата через війну, волонтерки та учасниця АТО і ООС. Тепер проєкт буде присвячений подіям Майдану.

«Це абсолютно інша вистава. Діалоги – це не форма спілкування учасників Майдану. Діалоги будуть між алегоричними образами сепаратистів, російської фати, які відтворюватиме масовка, і головними героями – майданівцями. Масовку виконуватиме театр «Без меж» центру національного виховання учнівської молоді, які також будуть відтворювати образи «Беркуту», - розповідає режисер.

У новій виставі виступлять десять учасників Майдану, які брали там участь в різних напрямках – ті, які були на першій лінії оборони, які допомагали продуктами, пораненим та лікарі. Доповнюватимуть виступи майданівців місцеві виконавці, які підтримуватимуть патріотичну тему у своїх номерах.

«Наталія Паляниця працює з учасниками. Ми їх знайшли, відбираємо. Хтось відмовляється, бо немає сценічного досвіду, а хтось не хоче поринати у ці спогоди і знову їх переживати. У нас будуть люди з області, але більшість хмельничан. Ці люди були не тільки на київському майдані, але й на місцевому, хмельницькому, - каже Володимир Павловський. - Вони розповідатимуть свої спогади, конкретні події, свої вчинки».

Як додає режисер, для масовки у виставі їм ще потрібні творчі хлопці та чоловіки, віком від 17 до 30 років. Вони виконуватимуть пластичнії дії у стилі театру масок. Контактний телефон: 098 877 23 63 – Володимир.

Прем’єра «Діалогів Майдану» запланована на 20 лютого. Відбудеться показ вистави у театрі Старицького. Вхід буде вільним. Час буде відомий пізніше.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую