ye-logo.v1.2

Євробачення 2022: хто претендує на перемогу в Україні та де дивитися фінал

Культура 3692
У фіналі нацвідбору Євробачення-2022 змагатимуться вісім виконавців
У фіналі нацвідбору Євробачення-2022 змагатимуться вісім виконавців. Фото: eurovision.ua

Сьогодні, 12 лютого, визначиться представник від України в міжнародному пісенному конкурсі.

Фінал національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення-2022» пройде у Києві 12 лютого о 18.30. За звання представника України в італійському Турині (саме там цього року пройде «Єробачення-2022») у фіналі нацвідбору боротимуться вісім учасників, серед яких як окремі виконавці та виконавиці, так і гурти.

Цьогоріч у фіналі національного відбору не буде представників Хмельниччини. Тоді як у попередні роки не раз бувало, що уродженці нашої області змагалися в пісенному конкурсі. Це і Наталія Валевська («Євробачення-2010»), і Міла Нітіч та Іван Березовський («Євробачення-2011»). Міла, до речі, і в 2017 році брала участь у відборі. Також двічі двічі «штурмував» конкурс Юрко Юрченко. Вперше – у 2005 році, сам, а потім із гуртом «Юркеш» («Євробачення-2018»). Ну, а Марина Круть, яка була фіналісткою нацвідбору «Євробачення-2020», чи не до останнього вважалася однією з фавориток. У підсумку вона посіла третє місце у фіналі. Щоправда, слід згадати і Олександра Пономарьова, який взагалі представляв України на «Євробаченні-2003». Тоді співак, який народився в Хмельницькому, посів 14 місце.

Хто ж нині претендує стати представником України на «Євробаченні-2022»? До вашої уваги усі учасники фіналу нацвідбору, розташовані згідно порядкового номеру виступу під час шоу:

1. Cloudless

Столичний гурт, який в 2017 році набув популярності завдяки пісні «Між світами», що стала саундтреком до телесеріалу «Школа».

2. Michael Soul

Справжнє ім’я артиста – Михайло Сосунов.Він родом із Білорусі. У 2016 році був фіналістом білоруського національного відбору в складі дуету «THE EM», у 2019 році знову намагався представити Білорусь на «Євробаченні». Влітку 2021 року Michael Soul переїхав в Україну.

3. Our Atlantic

Гурт із Умані, який переїхав у Київ. Музичною специфікою гурту є вкраплення диско, фанку та соулу, натхненний українським «вусатим» фанком 70х-80х років.

4. Barleben

Справжнє ім'я артиста - Олександр Барлебен. Музикант родом з Новоград-Волинського, Житомирської області. Він колишній військовий, капітан СБУ, брав участь в АТО.

5. Kalush Orchestra

Реп-гурт заснований 2019 року, це «дочірній» проєкт команди «Kalush», який вже відомий не лише своїми власними піснями, а й спільними з Христиною Соловій, Jerry Heil та «Океаном Ельзи».

6. Roxolana

Роксолана Сирота зі Львова, учасниця проєкту «Голос країни 9». Вона не лише співає, а й знімається в кіно, зокрема, в серіалі «Черговий лікар».


7. Wellboy

Антон Вельбой народився у селі Грунь, що на Сумщині, учасник 10-го сезону проєкту
«X-Фактор». Набув популярності завдяки пісням «Гусі» та «Вишні».

8. Alina Pash

Аліна Паш родом з села Буштино, що на Закарпатті. Після того, як оргкомітет пісенного конкурсу назвав імена восьми фіналістів національного відбору «Євробачення-2022», виник скандал. Аліну звинуватили в тому, що вона виступала в окупованому Криму, про що та розповіла в одному з інтерв’ю. Згодом з’явилася реакція і конкурсної комісї: «Відеоінтерв’ю Alina Pash, яке зараз у мережі наводиться як доказ порушення вимог Нацвідбору, не містить жодного факту, що підтверджує порушення фіналісткою правил перетину кордону України».

Отож, вже сьогодні, 12 лютого, визначиться переможець нацвідбору. І глядачі зможуть вплинути на вибір переможця. Адже результати голосування залежать від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Вони додадуться і за підсумками сформують рейтингову таблицю.

«Після того, як ведучі оголосять початок голосування, всі охочі зможуть проголосувати за свого улюбленого виконавця за допомогою SMS-повідомлення із кодом учасника на короткий номер 7576, який оголосять під час прямої трансляції в ефірі (додатково він з’явиться у відповідних текстових повідомленнях на екрані). Вартість SMS-повідомлення — 5,31 грн», - повідомили на сайті нацвідбору «Єробачення-2022». - Із одного номера можна проголосувати за кожного учасника не більше одного разу. Зауважте, що за всі подальші повідомлення за одного учасника теж зніматиметься плата, проте результат голосування не зараховуватиметься. Всі, хто проголосував, отримають у відповідь SMS-підтвердження про зарахування голосу.

До речі, якщо два або більше учасників наберуть однакову сумарну кількість балів, то перевагу матиме той, хто отримав більшу кількість балів від глядачів.

Прямий ефір пісенного конкурсу можна дивитися як на телеканалі UA: Перший, так і в трансляції на Youtube. Початок о 18.30

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую