ye-logo.v1.2

Три музеї під одним дахом

Культура 1368

Об’єднав общинний центр «Тхія» у приміщенні колишньої будівлі єврейської громади у Хмельницькому

Центр, назва якого перекладається з івриту, як «Відродження», нині єдиний подібний заклад на Хмельниччині. За інформацією прес-служби хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт», після минулорічного відкриття у обласному центрі синагоги, для єврейської громади області – це друга за важливістю подія з часів Незалежності України.
Загалом, на відкритті центру, яке відбулося наприкінці минулого тижня у перебудованому приміщенні за адресою вул. Кам’янецька, 58/1, незважаючи на дощову погоду, зібралося чимало представників єврейської громади, органів влади та хмельничан. Основне святкове дійство відбулося просто неба перед входом до центру. За словами голови Хмельницької іудейської релігійної громади, директора фонду «Хесед Бешт» Ігоря Ратушного, усі ремонтні роботи тривали більше року за кошти спонсорів та на пожертви місцевих меценатів. «У центрі працюватимуть програми та гуртки, які покликані забезпечити наших клієнтів усім необхідним та розкрити багатогранність єврейської історії та культури, - зазначає пан Ратушний. – Серед них – студії образотворчого мистецтва та звукозапису. Редакція єдиної в Хмельницькій та Тернопільській областях єврейської газети «Шалом Алейхем».
Родзинкою центру стало розташування у ньому трьох музеїв. У приміщенні, розділеному тематичними напрямками та декорованими у відповідних стилях, розмістилися експозиції, присвячені єврейському побуту, пам’яті жертв Холокосту та історії держави Ізраїль. Усі експонати збиралися за допомогою членів громади. Вхід до музеїв безкоштовний.
    



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую