ye-logo.v1.2

Сумнозвісний «Клуб-27» поповнила Емі Уайнхаус

Культура 5451
Емі Уайнхаус
Емі Уайнхаус . Фото: mtv.ua

У Лондоні за нез'ясованих обставин померла всесвітньовідома британська soul-співачка Емі Уайнхаус. Поки що офіційною версією смерті артистки вважається передозування наркотиків.

Повідомлялося, що у поліції з'явився підозрюваний - близький друг Емі, ім'я якого не розголошується. Як вважають слідчі, він дав дівчині смертельну дозу кокаїну. Ось тільки навмисно чи випадково він це зробив, поки незрозуміло.
Крім того, мешканці сусідніх будинків розповіли, що в ніч на 23 липня чули крики з будинку Емі Уайнхаус, що дає фанатам співачки привід для версії вбивства.
Зараз поліцією все ще оточена частина вулиці, що прилягає до будинку, де останнім часом проживала Емі Уайнхаус. Відразу після повідомлення про смерть співачки, біля її будинку стали збиратися юрби людей з квітами та свічками в руках, залишаючи записки зі словами гіркоти і плюшевих ведмедиків.
До речі, кончина Уайнхаус викликала небувалий спалах інтересу до її творчості. Лише в день смерті в Англії у 37 разів зросли продажі її альбомів.
Проте, знаходяться й такі, хто не може приховати радості. Справа в тому, що на близьку смерть Емі Уайнхаус робилися величезні ставки на тоталізаторі. І хтось уже смакує великий куш.
Більшість ставила на те, що епатажна співачка не доживе і до 30. Це жахливе пророцтво збулося. Хоча, виграти було нескладно, якщо навіть рідна мати співачки заявила в одному з інтерв'ю про швидку кончину дочки. Якось, жінка навіть набралася хоробрості і запитала у Емі, де та хотіла б бути похованою.

«Голос покоління»
З раннього дитинства Емі захоплювалася джазом, а природний голос дозволяв їй творити дива в цьому жанрі. Заявивши про себе в 20-річному віці, коли у 2003 році вийшов її перший альбом, вона стала зіркою світового рівня з виходом в 2006 році другого альбому - Back to Black. Він приніс їй п'ять премій «Греммі» і дозволив говорити про Уайнхаус як про одну з найбільш талановитих виконавців у стилях соул і ритм-енд-блюз. Ім'я Емі не сходило з перших шпальт як музичних видань, так і «жовтої преси». На жаль, часто інтерес журналістів був викликаний численними скандалами, пов'язаними зі схильністю співачки до наркотиків і спиртного, які відсунули на другий план її талант.
В останні роки Емі Уайнхаус мала серйозні проблеми зі здоров'ям через зловживання наркотиками і алкоголем. Співачка, яка страждала на анорексію та емфізему легенів, недавно пройшла в Лондоні черговий курс лікування. «Якщо Емі не отримає відповідного лікування, дуже скоро їй знадобиться киснева маска, щоб хоч якось дихати, - два роки тому казав у інтерв’ю її батько, Мітч Уайнхаус. - Лікарі нам сказали, що якщо вона продовжуватиме в тому ж дусі, то стане інвалідом, оскільки просто не зможе дихати. Адже через куріння креку і сигарет її легені забиті, а в грудях у неї знайдені вузли і затемнення».
Однак, за словами її близьких, лікування не дало жодних результатів, -дівчина не змогла утриматися від того, щоб не випити пляшку горілки навіть по дорозі в клініку. А згодом вона зізналася, що ніколи не припиняла приймати наркотики, навіть під час проходження лікування від наркотичної залежності.
Саме через це було скасовано європейське турне співачки. Вона також була змушена скасувати свої концерти в Стамбулі й Афінах після нещодавнього скандального виступу в Белграді.
За словами очевидців, Емі вийшла на сцену в стані сильного алкогольного або наркотичного сп'яніння і, намагаючись спілкуватися із залом, не змогла згадати ні назва міста, в якому проходив концерт, ні тексти пісень.

«Клуб 27»
За фантастичною харизмою, композиторським талантом і шаленим ритмом і стилем життя Емі Уайнхаус завжди порівнювали з героями 1960-х. Такими ж яскравими, непримиренними, які чітко розуміли, що помруть раніше, ніж постаріють.
І справді, Еммі Вайнхаус поповнила сумнозвісний «Клуб-27», до якого входять знамениті музиканти, які померли у віці 27 років. Крім британської співачки в нього входять один із засновників групи «Rolling Stones» Брайан Джонсон, композитор і гітарист Джимі Хендрікс, соліст і лідер групи «Тhe Doors» Джим Моррісон, відома вокалістка Дженіс Джоплін, один з ідолів рок-музики, лідер групи «Nirvana» Курт Кобейн, Олександр Башлачов і Гері Тейн.
Курт Кобейн
… Курт Кобейн, вокаліст і гітарист культової американської групи «Nirvana». До речі, він є рекордсменом серед музикантів, які заробили після смерті більше ніж за життя. На сьогодні правовласники його творчості заробили понад 800 мільйонів доларів.
Восьмого квітня 1994 року електрик, який прибув до будинку Кобейна, щоб встановити системи безпеки, виявив тіло співака з простреленою головою, яке пролежало в будинку кілька днів. За однією з версій слідства, Кобейн ввів собі смертельну дозу героїну, після чого вистрелив у голову з рушниці. Існує припущення і про навмисне вбивство Курта, причому, до списку підозрюваних неофіційно потрапила його подруга Кортні Лав.
Після кремації частину праху Кобейна була розвіяна над річкою в його рідному містечку, а частину собі залишила Кортні. Неофіційним місцем поклоніння пам'яті співака є меморіальна лавка в парку Віретта, розташованому недалеко від останнього будинку Кобейна в Сіетлі. Щороку сюди з’їжджаються сотні тисяч прихильників з усіх країн світу.
Джим Моррісон
Вважається одним з найхаризматичніших фронтменів в історії рок-музики. Проте, він недовго відчував себе зіркою. Дуже скоро доля Джима являла собою швидкісний спуск по похилій прямій: пияцтво, арешти за непристойну поведінку та бійку з поліцейськими, перетворення з ідола для дівчаток в товстого бородатого нечупару. За офіційною версією Моррісон помер 3 липня 1971 року в Парижі від серцевого нападу. Однак, справжньої причини трагедії ніхто не знає. Єдина людина, яка бачила смерть співака - подруга Моррісона, Памела. Але вона забрала цю таємницю з собою в могилу, оскільки невдовзі померла від передозування наркотиками...
Жодна могила у Франції не приносить стільки клопоту правоохоронцям, як могила Моррісона. Щороку сюди приїжджають 1,5 мільйона чоловік. Вона стала місцем проведення чорних мес, зустрічей наркоманів та повій. А якось Кейт Мосс та її приятель Джеймі Хінс, гітарист гурту «Kills», навіть станцювали на могилі Моррісона. Коли поліція виводила їх з кладовища, вони продовжували сміятися і співати пісню.
Бюст Моррісона весь поцяткований графіті, а ніс відкололи мисливці за сувенірами. У 1991 році, в день 20-ї річниці смерті музиканта, тисячі некерованих фанатів буйствували на кладовищі Пер-Лашез. Щоб втихомирити натовп, влада викликала елітний підрозділ поліції CRS.
… Вражає те, що останніми супутниками цих нещасних були самотність і, майже завжди, наркотики.
… Емі Уайнхаус прийняла трагічну естафету у колег в новому столітті.
Надзвичайно талановита, Емі, як і її попередники, на сцені працювала за схемою, коли артист буквально падає після виступу, а глядач «розтоптаний» і не дуже уявляє своє подальше існування на землі. Хто не вірить, нехай подивиться один з кращих виступів Емі - лондонський «Live From Shepherd's Bush Empire» у 2007 році.
Її Уайнхаус переймала у найкращих з кращих. Поряд з татуюваннями, диким вбранням і макіяжем, незліченними приводами до відділку, реабілітаційними клініками, бійками з невиразними бойфрендами і зривами концертів.
Себе вона вважала слабкою романтичною людиною, а якось на запитання журналіста, яким вона бачить своє майбутнє через кілька років і де вона буде, відповіла: «Де я буду через кілька років? Валятися в канаві. Мертвою».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую