ye-logo.v1.2

Бум патріотичних муралів: у центрі Хмельницького буде новий стінопис

Культура 3403
Малюнок стане частиною проєкту, який реалізовують волонтери
Малюнок стане частиною проєкту, який реалізовують волонтери. Фото: автора

Зображення наносять на вулиці Грушевського.

У Хмельницькому продовжують з’являтися яскраві вуличні малюнки, які надихають людей під час війни. Цього разу серію стінописів по місту готують волонтери громадської організації «Українці майбутнього».

Нещодавно вони створили мурал на стіні приймального відділення міської лікарні, де намалювали присвяту медикам. Тепер розпочали створювати новий патріотичний малюнок на стіні управлінні охорони здоров’я у самому центрі міста. Тут вони планують зобразити одразу трьох персонажів: військового на передовій, рятівника з дитиною на руках і бойового медика.

Як розповідає волонтерка Олеся Шевчук, серію муралів створюють на підтримку українських людей, які є сучасними героями. Наразі в проєкті заплановано 12 стінописів. З’являтимуться вони у різних частинах міста. Локації попередньо узгоджують з міським управлінням культури.

Малюнок на стіні міської лікарні, який нещодавно зробили волонтери. Фото: надане ГО «Українці майбутнього»

«Наш проєкт називається «Відважна Україна». Мурали про сучасних героїв: медиків, військових, волонтерів, зоозахисників. Окремий мурал буде з присвятою загалом українській культурі, - каже Олеся Шевчук. - Підбираємо такі локації, які логічні для кожного образу. Місце для нинішнього стінопису обрали, бо поруч штаб переселенців, військкомат. Крім того, це таке місце, де хмельничани проводять зазвичай свій вільний час. Мурал буде прекрасною подякою людям, які захищають нас на передовій, і завдяки яким у нас спокійний сон».

Зображення наносять на стіну за допомогою трафарету. За день-два малюнок буде готовий. Де очікувати наступний мурал, волонтери поки тримають у таємниці. Однак кажуть, що з’явиться він протягом наступного місяця.

Роботу над створенням муралу розпочали сьогодні, 23 червня.

Нагадаємо, нещодавно на Проспекті Миру з’явився новий стінопис. На стіні гуртожитку Вищого професійного училища №25 зобразили хмельницьке водосховище з Островом кохання та яскравими повітряними кулями, які розфарбували в кольори прапорів країн, що активно підтримують Україну в часи війни.

У квітні масштабний патріотичний малюнок прикрасив фасад місцевого ЦНАПу на вулиці Соборній. На стіні зобразили українку з мечем і крилом лелеки. Авторами ідеї стали митці зі столиці, які через війну були вимушені тимчасово покинути рідні домівки.

Малюнок наносять за допомогою трафарету.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую