ye-logo.v1.2

Мурал у центрі Хмельницького завершили. Автори готують продовження проєкту

Культура 6111
Київські митці у центрі Хмельницького створили масштабний мурал
Київські митці у центрі Хмельницького створили масштабний мурал. Фото: автора

Ймовірно, що в місті з’явиться ще один схожий патріотичний стінопис.

Близько двох тижнів у Хмельницькому працювали над створенням яскравого муралу в центрі міста. Масштабний малюнок прикрасив фасад місцевого ЦНАПу на вулиці Соборній. На стіні зобразили українку з мечем і крилом лелеки. Авторами ідеї стали митці зі столиці, які через війну були вимушені тимчасово покинути рідні домівки. Допомагали реалізовувати проєкт художники і волонтери з різних міст України. Вчора, 13 квітня, роботу завершили.

Загалом на малюнок витратили понад тридцять літрів фарб. Як розповідає авторка ідеї, киянка Євгенія Фуллен, працювали над стінописом більше десяти людей. 

«Були основний художник, волонтери і ще два художники. Зранку до вечора, приблизно по 6-8 годин дівчата малювали. Люди, які проходили, позитивно реагували, інколи навіть долучалися до роботи. Зараз ми отримали багато коментарів про те, що люди хочуть продовження серії муралів по Хмельницькому. І є ймовірність, що ми продовжимо робити мурали», - каже мисткиня.

Євгенія Фуллен через війну тимчасово переїхала до Хмельницького, й тут почала створювати стінописи.

Наразі Євгенія готує новий фотопроєкт під назвою «Символи незалежної України». Планують створити 5-7 масштабних образів. Перша зйомка відбудеться вже 23 квітня. Готову серію патріотичних фото презентують на виставці в Хмельницькому та Києві. Потім їх зможуть взяти за основи муралів.

Нагадаємо, мурал на Соборній теж зробили на основі світлини. На стіну перенесли фотографію авторства Євгенії Фуллен, зроблену нею восени минулого року. За задумом, зображена жінка символізує Україну – Україну нову, Україну вільну, Україну непереможну.

Читайте також: Безкоштовні вистави в театрі Старицького – афіша подій цього тижня

Місцева влада сьогодні вручила подяки художникам, які малювали стінопис.

Творці усі разом зібралися поруч зі створеним муралом.

Тепер гігантський малюнок прикрашатиме вулицю Соборну.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую