ye-logo.v1.2

Мурали-присвяти у Хмельницькому: волонтери створили ще один стінопис

Культура 3822
У Хмельницькому продовжують малювати яскраві вуличні малюнки
У Хмельницькому продовжують малювати яскраві вуличні малюнки. Фото: автора

Новий малюнок з’явився у центрі міста.

У Хмельницькому волонтери продовжують створювати мурали-присвяти. Цього разу новий стінопис з’явився на вулиці Проскурівського Підпілля на стіні поруч з міським управлінням соцзахисту населення.

Автори нанесли поруч два зображення. На одному намальований дідусь з онукою – мурал присвятили українським родинам, які через війну змушені були розділитися. На іншому намальована дівчинка з колоском – окрема присвята темі дитинства. Йдеться про дітей, які в умовах війни теж стали мужніми героями і допомагають на шляху до перемоги. А ще це нагадування дорослим, що у дітей має бути дитинство.

Як розповідає волонтерка організації «Українці майбутнього» Олеся Шевчук, локацію обрали не випадково. Мурал вирішили створити на приміщенні установи, яка повинна захищати і підтримувати сім’ї. Поруч з стріт-артом активісти встановлять також табличку з QR-кодом про проєкт.

Мурал прикрасив стіну на вулиці Проскурівського Підпілля.

«За кожним нашим муралом стоїть персонаж. А за кожним персонажем стоять тисячі людей, у яких є своя історія. Ми хотіли, щоб якомога більше людей почули ці історії. Адже кожен українець є сьогодні героєм. Тому що він зараз робить все для добробуту своєї країни, допомагає завершити війну, - говорить Олеся Шевчук. - Наш проєкт «Відважна Україна» початково планувався, як мистецький, але нині він переходить у творчо-соціальний. Ми будемо намагатися розповісти якомога більше історій українців і їхню допомогу під час війни, щоб про них знав світ. Ці розповіді ми публікуємо на сторінці проєкту».

У планах активістів намалювати по місту ще п’ять тематичних муралів-присвят. Раніше вони вже створили стінописи на підтримку лікарів, рятувальників, захисників на передовій і волонтерів.

Малюнок присвятили темі дитинства...

... і темі родини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую