ye-logo.v1.2

Леся Нікітюк, Melovin, Tayanna, Tember Blanche, Roxolana: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 4734
Нова підбірка якісної української музики
Нова підбірка якісної української музики. Фото: ytimg.com

Основу підбірки склали нові пісні, що потрапили до трендів Youtube та рейтингу Shazam.

Цей тиждень був плодовитим на нові українські пісні, в тому числі були активними і виконавці з Хмельниччини.

Леся Нікітюк випустила нову ліричну пісню "Блакитні очі", яка присвячена її другові, що воював на фронті, пише Радіо Maximum.

“Блакитні очі... Присвячую всім, хто боронить нашу Україну, а особливо моєму другу Денису Ріхтеру, який загинув в Луганській області”, – відзначила Леся Нікітюк.

За короткий час емоційне відео на ліричну пісню зібрало понад 200 тисяч переглядів. Крім того, відео входить до топ-50 на вкладці у тренді серед всіх відео в Україні, а не тільки музичних.

Нагадаємо, що Денис Ріхтер загинув у травні. Денис Сергійович народився 15 липня 1987 року в Славуті. У 2014 році був мобілізований та брав участь в АТО/ООС. Вже 24 лютого 2022 року — зайняв позицію оборони Києва. Згодом був відправлений на схід.У Героя залишилася мама Галина Володимирівна, дружина Валентина Олександрівна та двоє синів — Даніїл і Тимофій.

Перше місце на вкладці в тренді серед музичних відео на Youtube в Україні займає кліп співачки Маши Кондратенко на пісню “Ванька-Встанька”.

Менш ніж за тиждень відео зібрало понад 750 тисяч переглядів.

“Ванька-встанька” - комічна пісня з присмаком сатири та сарказму, яка була написана мною для підняття бойового духу наших солдатів і українців! Ванька-встанька - назва традиційної російської іграшки, що в контексті пісні характеризує окупанта, найкраща доля для якого на українській землі - знайти чорний пакет для себе, доки його не вручили йому наші козаки з ЗСУ”, - розповіла виконавиця.

Також пісня займає десяту позицію у рейтингу Shazam в Україні.

Маша Кондратенко відома також як Маша Краш. Стала відомою після знімання у телесеріалі «Школа» (2018—2019), де вона грала школярку Соню. Також вона суперфіналістка десятого сезону талант-шоу «Голос країни» (2020).

Чергова пісня дуету Averin та Chursanov потрапила до топ-десять музичних відео. Раніше “Сайт "Є” писав про успіх композиції “Квітка” маловідомого дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшла пісня “Лелека”. І ось черговий хіт.

Нова романтична пісня, яка присвячена відносинам на відстані, має назву “Дівчина”. За тиждень пісня зібрала понад 170 тисяч переглядів. Пісня входить у топ-15 у рейтингу Shazam в Україні.

Ще одна несподіванка цього тижня - це потрапляння до трендів музичних відео на Youtube пісні Олексія Сдобіна, який випускає твори під псевдонімом Sdobins. Трек має назву “Не дякуйте”. Текст пісні зібрав купу штампів щодо життя дівчат в соціальних мережах.

Олексій Сдобін себе позиціонує як людина, що створює музичний супровід для вірусних реклам у Тік-ток. І дійсно, на музику з пісні “Не дякуйте” вже було знято понад 10 тисяч відеороликів у Тік-Ток.

Крім того, трек зібрав понад 50 тисяч переглядів у Youtube. Ще з моменту виходу пісні у телеграм її переслали понад 2000 разів. Також пісня займає 6 позицію у рейтингу Shazam в Україні.

Варто зазначити, що трек має велику кількість ненормативної лексики.

Співак Melovin представив новий сингл "Мені не дзвони", у якому заспівав про нещасливе кохання та розбите серце.
У тексті артист розповідає історію розриву з дівчиною. Між головними героями все ще є почуття, однак сил вирішувати проблеми та незгоди нема.

Зрештою, головний герой наважується закінчити стосунки, ставить крапку і каже "Мені не дзвони", пише “Таблоід.Правда”.

Пісня також опинилася на вкладці “В тренді” серед музичних відео у Youtube.

Українська співачка Tayanna презентувала нову пісню, яка отримала назву "Гори". У новій композиції співачка звертається в глибини українського національного коду, який полягає в любові до навколишньої природи.

Tayanna вважає, що ця любов генетично закладена, присутня у кожного з нас – і це почуття здатне лікувати найстрашніші психологічні травми, дарувати наснагу.

Таким чином, співачка одночасно передає весь біль українського народу зараз, у якого під час жахливої реальності війни загарбники намагаються відібрати що-небудь святе. Водночас "Гори" сповнені оптимістичними передчуттями і заспокійливими інтонаціями.

"Якщо вам тривожно, важко, погано: сядьте, закрийте очі і відчуйте свіжість гір. Згадайте, як ви любили, обіймали близьку вам людину - там, на галявинах наших Карпат, і слухали шум швидких річок. Це в наших жилах, в наших серцях, і забути це неможливо. Згадайте, як ваші діти бігали поруч з вами, а ви сміялися і раділи кожній дрібниці. Нехай сьогодні обійми рідних і близьких людей порідшали, їх перервала війна... Але ми знаємо і віримо, що скоро все скінчиться нашою перемогою, і ми сядемо на вершині гори, в самому серці, і будемо щасливі просто жити і бути на цій землі!", - повідомила Tayanna, пише УНІАН.

Пісня "Гори" планувалася в якості саундтрека майбутнього фільму Алана Бадоєва, який режисер обговорював зі співачкою до війни. За творчим задумом, кіно має показати життя українських працівників, а пісня - підкреслити основний меседж: де б ти не був географічно, українство завжди в тобі, всередині.

Співак з Хмельницького Олег Шкарпет, який має сценічний псевдоним Шугар, презентував нову пісню під назвою “Віддаю Притулі”.

“На написання цього треку мене надихнули наші фантастичні люди. Тим, наскільки усі намагаються по-максимуму підтримати наших військових та країну у цей важкий час. Ця пісня розважального характеру і не має на меті когось образити.

Насправді, у цій пісні шанований мною пан Сергій Притула є своєрідним збірним образом усіх волонтерcьких осередків, організацій та фондів. Хотілось би заохотити якомога більше людей допомагати усім волонтерам та фондам, хто працює на благо нашої країни та нашого майбутнього. Слава Україні!”, - написав співак під описом пісні.

Співачка та авторка пісень GARNA (Альона Левашева), відома своєю участю у нацвідборі на Євробачення-2020, а також у шоу Голос Країни, зняла новий кліп на пісню “Знай” у Харкові.

На відео можна побачити район Північної Салтівки, який найбільше постраждав від обстрілів окупантів. Також в кліпі є кадри з реальних позицій українських воїнів.

“Це хроніка нашого болю і переживань під час війни, з яких виростають віра, впевненість і незламність. Це наше звернення до Бога зійти на землю і побачити весь цей жах зблизька. Це наш заклик до українського народу: ставати сильнішими, ставати кращими, по-справжньому вільними і свідомими.

Я дуже сподіваюсь, що ви завжди будете ЗНАТИ, хто ви є, чого варті і для чого живете на цій землі. Робіть свій selection (вибір), саме він визначає наше світле майбутнє!”, - йдеться в описі під відео.

Гурт Tember Blanche презентував пісню про столицю України, яка і має таку назву - “Про Київ”.

“Що ж, нині ми всі «граємо на виживання», і події останніх днів вкотре нагадали нам про це. Ми не можемо знати, який захід сонця виявиться останнім у нашому житті, тому маємо насолоджуватись кожною миттю свого існування. Війна триває, але з нею триває і життя. Хлопці та дівчата на фронті воюють за те, щоб ми продовжували працювати, творити й будувати нову Україну. Ми маємо дякувати їм за це до кінця своїх днів і, звісно, підтримувати їх якомога активніше”, - написали виконавці в описі під відео і закликали українців донатити на ЗСУ.

21 липня, через тиждень після ракетного обстрілу у Вінниці, співачка і сонграйтерка Roxolana випустила пісню, в якій закликала українців не боятися і вірити в перемогу України.

Пісню «Не бійся» співачка написала у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, але тоді так і не наважилась її випустити.

За словами співачки, їй здавалось, що у такі важкі часи люди потребують більш підбадьорливих і життєрадісних композицій. Але ракетний обстріл Вінниці змінив її ставлення до власної пісні.

Нагадаємо, що під час ракетного удару у Вінниці загинув член команди співачки. А концерт Roxolana, який мав відбутися у Хмельницькому в театрі імені Михайла Старицького в рамках благодійного туру «Тримаймося», скасували.

В топ-200 рейтингу додатку Shazam опинився реп-трек дуету Хейтспіч та молодої співачки з нікнеймом “Киця має кігті”. Пісня “Вороги”, в якій йдеться про відношення українців до окупантів.

«Хейтспіч» — проєкт вокаліста Дмитра Однороженка з міста Суми та саундпродюсера Фіми з Одеси. Наразі хлопці випустили десять пісень, які звучать одночасно панково, альтернативно та репово. Найбільшого успіху досяг трек «руzzкий мир» — він дістався першого місця у віральному чарті українського Spotify.

Крім того, цього тижня автор пісні “Байрактар” - Тарас Боровок презентував нову роботу. Пісня пісні “Українці”, він створив трек. присвячений новій українській зброї - системі залпового вогню Himars, яку з успіхом вже використовують українські воїни.

Нагадаємо, що після того, як українські військові стали активно та ефективно використовувати ракетні системи HIMARS, зокрема для знищення складів з боєприпасами на окупованих територіях, російські пропагандисти почали створювати фейки про цю зброю.

Відео з піснею про HIMARS вже виклали на офіційному каналі Сухопутних військ України.

Ще цього тижня лідерка гурту “Лісапетний батальйон” Наталія Фаліон виклала нову пісню "Ти один і я одна".

“Буду рахувати, що це прем'єра пісні, хоч і написана вона ще на початку року. Але, нажаль, мало хто її встиг почути на наших концертах. Тому хочу щоб її почуло якомога більше людей. Пісня про кохання, про те, як важливо знайти порозуміння, вміти пробачати, боротися з своє кохання”, - йдеться в описі під піснею гурту з Хмельниччини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую