ye-logo.v1.2

Анна Трінчер, Волошин, Positiff, Влад Ликов, «Піккардійська Терція»: підбірка нової української музики

Культура 4101
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: blogs.korrespondent.net

Нові пісні цього тижня презентували й хмельницькі виконавці.

Одразу три пісні, які були презентовані цього тижня, потрапили переліку популярних музичних відео на Youtube.

Співачка Анна Трінчер та блогер Олександр Волошин напередодні власного весілля випустили спільну пісню “Лиш ти і я”, яка зайняла 13 місце серед популярних музичних відео в Україні.

“Для кохання завжди є час! Ця пісня для нас з Сашею назавжди залишиться в серцях… вона про нас, наше кохання, про те, з якою ніжністю ми відносимось один до одного, тим не менш, вона і про кохання в цілому. Я впевнена, що ця робота спроможна відігріти навіть льодяну душу і вселити віру в кохання. А я вже зовсім скоро стану офіційно дружиною, тому досить і вам відкладати все на потім. Беріть свою кохану, робить їй пропозицію і в РАЦС, якщо саме так відчуває ваше сердце!”, - написала співачка в описі під піснею.

У відео показані архівні дитячі фотографії виконавців та їхні фотографії із заручин.

Зазначимо, минулої зими Анна прийняла пропозицію та стала нареченою Олександра Волошина. Пара планувала пишне весілля цього літа, проте повномасштабне вторгнення рф внесло свої корективи. Трінчер та її обранець вирішили просто розписатися у колі близьких 24 вересня. В цей день Анна Трінчер виставила фотографії на тематику “ранок нареченої”. За словами Трінчер, після весілля у пари не буде “медового місяця”, бо вона має зробити дві операції.

За кілька днів кліп пісні Волошина та Трінчер переглянули понад 160 тисяч разів.

Український музичний гурт Latexfauna, який працює у жанрі чилвейв, після історії про козака Богуна, випустила пісню “Черкащина”.



Фронтмен гурту Дмитро Зезюлін, який походить з Черкащини, називає рідну область «українською Каліфорнією» — за словами колективу, через те, що LATEXFAUNA порівнюють із каліфорнійцями Red Hot Chili Peppers.

“Нас іноді називають українськими Ред Хот Чилі Пеперз. Що ж…У такому разі Черкащина — це українська Каліфорнія. Розмаїта, засмагла, з красивими людьми, Канівським океаном і скелястими каньйонами Гірського Тікича, високим-превисоким небом, в якому ще засвітла але у вечірній млості видно Венеру й Сатурн”, - написано в описі під відео.
Відео на пісню переглянули понад 100 тисяч разів. Кліп потрапив у топ-20 популярних музичних відео в Україні.

18-річна суперфіналістка проєкту “Голос країни 10” та переможниця Yuna Junior 2020 Настя Балог та ексфронтмен гурту “Время и Стекло”, музичний продюсер POSITIFF випустили трек «Додому».


“Дім — це місце, де на тебе чекають та куди завжди можна повернутися. Однак війна відібрала рідні стіни в багатьох українців, розкинувши їх по різних країнах і містах. Та незважаючи на тимчасове місце проживання, кожен із них об’єднаний не лише вірою в перемогу, а й спільним бажанням якомога скоріше повернутися додому.

Трек «Додому» розповідає історію дівчини та хлопця, яких розлучила війна. Вона — за кордоном і віддала б усе, щоб опинитись у рідному місті. Він же захищає домівку, щоб їй було куди повертатися. Обидва мріють про одне й те саме — зустрітися і обійнятись як колись… Там, де колись”, - йдеться в описі під відео.

Трек також потрапив до трендових музичних відео на Youtube. А відео зібрало вже майже 150 тисяч переглядів.
Також пісню на тему повернення і біженців випустила Слава Камінська.

«Додому» - пісня, яка відображає почуття кожної українки, що змушена була покинути рідний дім, рятуючи та захищаючи своїх дітей від війни.


Це перший авторський український трек співачки, рядки якого народились прямо в машині - по дорозі, втікаючи від війни. У відеокліпі вперше знялись діти співачки.

“Через війну, творчість ніби зупинилась…. І кожен попав в свою емоційну яму або депресію. Кожна жінка переживає тугу за рідним домом, безвихідність від ситуації, в якій повинна залишити рідних, друзів, своє звичне життя, дім, та віддалятися за сотні кілометрів, щоб зберегти життя доньки і сина. Залишившись абсолютно самотніми - без родини та підтримки своїх чоловіків, які боронять нашу країну”, - йдеться у описі пісні.

Відео на пісню переглянули вже майже 200 тисяч разів.

Кримськотатарський виконавець та військовослужбовець ЗСУ Barabanda презентував трек під назвою "Лист до мами". У ньому він пообіцяв найріднішій людині, що після звільнення від російських загарбників Херсона обов'язково разом із побратимами дістанеться окупованого Криму і півострів "стане наш".


"Ми скоро поїдем в Херсон, а потiм за ним. Ма, я тобi обiцяю, це буде наш Крим. Вiн бiльше нiколи не буде стояти в сторонці. Вiн буде розквiтати, як лоза на сонцi! Зруйнують твій дім, де віяло теплом. Най тільки зорі, що палають над Дніпром. Це любов. Що є сили напролом. Захищаю всю сім'ю від бомб. Я знаю є Бог і він зараз нас бачить. Я не прошу грошей і навіть якоїсь удачі. Я прошу тільки одне дай миру країні. Чуєш, ти мене чуєш? Моїй Украіні. Мрій і кохай і роби тільки так. Не бійся скоро закінчиться жах. Хай мрія летить як в небо літак. Люба, сховаю тебе від атак", – з напором заспівав автор, пише obozrevatel.com.

Ця після вже входить у топ-10 найпопулярніших треків у додатку з розпізнавання музики Shazam в місті Хмельницькому. У всеукраїнському рейтингу ця після займає 13-у сходинку.

Українська вокальна формація «Піккардійська Терція», яка цього року святкую 30-річний ювілей, спільно з композитором та автором тексту Алексом Макаровим, відомим під творчим псевдонімом SASHKA, презентують дуетну пісню Baby та кліп до неї.


Як розповідає автор композиції, він почав працювати над піснею ще у 2017 році, але поштовхом для завершення треку стала повномасштабна війна та окупація його рідного Херсона. Під впливом почуттів і емоцій, викликаних цими подіями, у бомбосховищі під звуки вибухів, зіграна на старому Гібсоні, пісня була завершена.
В ній герой звертається у почуттях до нашої держави, немов до коханої дівчини…

За свідченням артистів, запис треку відбувався у надскладних умовах, враховуючи, що музиканти після 24 лютого знаходилися в різних куточках України та Європи.

“За 30 років на сцені у мене як у музиканта і у нашої групи як у музичної одиниці вже виробилася творча інтуїція, – розповідає художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець. – І коли SASHKA прислав нам пісню Baby, ми одразу почули у ній творчу родзинку. Він запропонував, щоб ми заспівали її самі. Але хто здатен виконати твір краще, ніж сам автор? Тож наша зустрічна пропозиція була – створити дует, у якому поєдналися б настрій, щирість і правдивість автора із вокальним колоритом «Терції». У переписці SASHKA згадав, що гітарну партію виконав Анатолій Манді, сидячи у бомбосховищі, – через що пісня набула особливого символізму. Цю партію ми так і залишили у пісні. Адже наше кредо – не змінювати те, що є добре, а лише примножувати його.

Івано-Франківський рок-гурт "KARNA" презентував нову пісню "Річард з Гір" та кліп до неї. Записували композицію музиканти прямо в зоні бойових дій.

Про це музиканти повідомили у facebook. Як зазначають у дописі, ця пісня про гурт та велику мрію.
"Ми – прості хлопаки, які з юнацтва мріяли про дим сцен і великі концерти. Вірили і йшли до своєї мети. Йшли через закриті двері...Та ми бились і отримали приз за роки культурної битви. Наш приз – це палаючі очі й надірвані голоси опен-ейрів. Це величезні аркани від Карпат до Харкова, від Львова до Херсона. Наш приз – це любов ваших дітей до смішних рядочків "Party". Ми з вами зробили хвилю у величезному морі музики, української музики", – розповідають музиканти.

KARNA наголошує, що навіть війна не здатна зупинити українців. Цю пісню вони почали створювати в мирні часи, а закінчили записом прямо в зоні бойових дій.

Хмельницький виконавець Влад Ликов презентував авторську пісню “Час”.

Пісня про те, що треба цінувати кожну мить життя, адже час летить швидко і його не повернути, хоча дуже б хотілося.

“Час повернути назад зупинити на хвилину
І вернутись в той час де живі ще баба з дідом
Де я граюсь малим мама молода дівчина
Де мій тато мене обіймає сильно-сильно”, - написав автор строки з пісні в описі під відео.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) записав нову пісню “Вродлива”, відео на яку вже переглянули понад 50 тисяч разів.


Раніше у музичній підбірці на “Сайті “Є” була його пісня разом зі співачкою та блогеркою Jerry Heil - “В Пустій кімнаті”.

Щодо нової пісні, то її співак описав так:

“Я закохуюся у її вродливе серце при кожному його ударі!
Я знаю, що насправді існує два сонця, тільки одне - це її душа, а інше - світить нам із неба”.

SadSvit — 18-річний співак та постпанк-музикант Богдан Розвадовський з Івано-Франківська. Навесні він підкорив українські чарти та TikTok піснею «Касета», яку у своєму відео використав полк «Азов».

Цього разу він зробив дует з відомим львівським музикантом Паліндром (справжнє ім’я – Степан Бурбан). Раніше “Сайт “Є” писав про його пісню “Літній час”, яка є рефлексією на тему українського минулого в срср, нульових та лють через повномасштабну війну, яку розв’язала рф.

Пісня «Була весна» — про почуття українців перед початком весни 2022 року.


У пісні автори звертаються до самої весни та світу, «який побачив стільки зла, що висох і зробився черствим».

Щодо бонусів цієї підбірки. Минулого тижня “Сайт “Є” писав про новий альбом хмельницької співачки та бандуристки Марини Круть (KRUTЬ) - "Літепло". Цього тижня співачка представила відео на пісню з цього альбому - “То таке життя”.


Пісня стала офіційним саундтреком фільму «Я працюю на цвинтарі». Це український художній фільм 2021 року режисера Олексія Тараненка знятий у співпраці України та Польщі. Фільм є дебютом режисера в повнометражному художньому кіно. Сценарій фільму базується на однойменній книзі «Я працюю на цвинтарі» блогера та письменника Павла Белянського . В український прокат фільм вийшов 15 вересня 2022 року.

“Поки фільм «Я працюю на цвинтарі» лататиме шрами на ваших серцях, офіційний саундтрек стрічки “То таке життя» із альбому Літепло - лікуватиме ваші душі”, - написала співачка.

Гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня серйозну пісню “Були часи”.


“Ще одна пісня, яка не встигла порадувати свого глядача через війну.
Будемо рахувати, що це нова пісня, адже її ще ніхто не чув. Сьогодні прем'єра - "Були часи".

Самотніми осінніми, дощовими вечорами так приємно та зворушливо згадати молоді роки, людей, яких ти любиш, навіть попре, те, що їх уже давно немає. Так, були роки....і тільки старі фотографії можуть про них нагадати. Які ж це солодкі спогади, коли ти ще молодий, активний, коли попереду ціле життя і ти ні про що не хвилюєшся. Живеш та радієш”, - написала лідерка гурту Наталя Фаліон.

Нещодавно гурт представив іншу пісню - “Бджоли”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую