ye-logo.v1.2

Настя Каменських, Маша Кондратенко, ТНМК, Latexfauna, Асафатов: підбірка нової української музики

Культура 2698
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: zaxid.net

Цього тижня музика була різноманітнішою.

Після масових прем’єр нових пісень до Дня Незалежності України зірками української популярної музики, цей тиждень був не такий активний, як минулий.

Але й не повний штиль. Нові пісні презентували як відомі виконавці, так і стрімко становилися популярними пісні молодих співаків.

Цього тижня NK (Настя Каменських) випустила кліп на пісню “Кришталь”. За кілька днів відео передивилися понад 100 тисяч разів. Крім того, кліп опинився у рендах серед музичних відео на Youtube в Україні.

“17 лютого в Києві було відзнято відеокліп “Кришталь”. Прем‘єра мала відбутись 11 березня. Проте 24 лютого, через повномасштабну війну рф проти України, прем’єра була перенесена на невизначений термін.

За проханням слухачів, які чули пісню «Кришталь» на багатьох благодійних концертах на підтримку України, було вирішено випустити цей кліп. Нехай українська музика продовжує підтримувати та надихати”, - розповіла NK в описі під відео.

Минулого тижня багато відомих українських виконавців презентували свої пісні до Дня незалежності України. Цього ж тижня у підбірці на “Сайті “Є” будуть й нові імена.

В топ-20 пісень додатку Shazam в Україні увійшла пісня під назвою “В голові туман” виконавця Voloshyn.

Олександр Волошин, який нещодавно обручився зі співачкою Анною Тринчер, про прем'єру пісні розповів у своєму Instagram, де за ним стежить понад 620 тисяч людей. Пісню він випустив українською мовою, хоча до цього через мережу "гуляв" сніппет російською. Блогер заспівав про почуття та невзаємне кохання.

Якщо на Youtube виконавець виклав лише заставку з аудіо пісні, то на його сторінці у Instagram доступне відео, в якому знялася велика масовка. З перших секунд можна почути відому пісню "Вітер з моря дув", а потім у кадрі Волошин при натовпі спалює її автора - співачку Наталі. Точніше, її портрет на плакаті.

Раніше фанати зазначали, що його новий трек схожий саме на пісню Наталі. Волошин заявив, що таким чином, він хоче достукатися тих українців, які продовжують слухати російських артистів, тим самим спонсоруючи війну. Адже вони платять податки, за які Росія закуповує зброю і так далі.

Серед авторів тексту та музики цієї пісні вказаний Микита Чурсанов, який раніше відмітився піснею “Квітка”.

Харків’янин Тоні Браско, який кілька місяців тому презентував проникливу пісню про рідне місто “ До війни”, цього тижня випустив новий трек “Навпіл”.

“Сум та кохання - два почуття які сьогодні відгукуються у кожному з нас. Декілька сотен кілометрів від дому. Декілька тисяч кілометрів - від тебе. Про все це - пісня “Навпіл”, - написав співак в описі під піснею.

Ця пісня вже потрапила до рейтингу додатку Shazam в Україні.

Ще одна новинка, яку створили Enleo та Маша Кондратенко. Пісня “Любов сильніша” вийшла тиждень тому. Enleo — псевдонім 20-річного Нікіти Леонтьева з Маріуполя, біографію якого “Сайт “Є” згадував раніше, коли хлопець випустив українську версію пісні “Another love” Тома Оделла.

Маша Кондратенко стал відома завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Тепер обидва виконавця презентували спільну пісню.

“У цій роботі ми з Машею хотіли показати, що любов сильніша за кулі та автомати, сильніша за страждання та смерть. Ми боремось зі злом кожен день пліч-о-пліч у різних сферах, у різних куточках країни. Ми виборюємо свою свободу, з нами правда та весь світ, а отже, ми - переможемо!

В пам’ять Олександра Адінцова - музиканта, гарного хлопця та просто мого друга з Маріуполя, життя якого обірвалось на початку квітня. Брате, я так за тобою сумую, ця пісня – єдине, що я можу зробити. Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо. Вічна пам’ять…”, - написав Enleo.

Гурт “Танок на майдані Конго” цього тижня випустив кліп з порадами для дітей, які пішли до український шкіл 1 вересня.

“Діти повертаються додому з міст, де не чули тривожних сирен. Йдуть до школи і вперше чують звуки тривоги. Ми хотіли створити пісню – терапевтичний інструмент, який би допоміг впоратись із тривогою та панікою під час сирен, вивести із ступору. Всі слова і пропоновані рухи – продумані. Їх використовують в роботі травматерапевти. Це пісня, яку потрібно співати, йдучи до укриття чи безпечного місця і, по можливості, виконувати запропоновані дії”, - йдеться в описі пісні “Крокуй до укриття”.

Історія цієї пісні наступна: вранці 17 серпня до гурту “ТНМК” звернулася українська психолог Світлана Ройз. Вона запропонувала зробити таку собі пісеньку-інструкцію для діточок, які незабаром підуть до школи під час війни.

“Ми погодилися, природньо - завжди готові вписуватися в правильні ідеї.

Але ми якраз збиралися на довгий виїзд і рахунок йшов на години. Встигли. Оскільки Світлана відштовхнулася від Історії України за 5 хвилин, то біток не змінювали. Спойлер - та ми б і не встигли. Дивіться, слухайте і, головне, поширюйте. Це - важливо. Правильна ідея. Тож, переможемо”, - написали учасники гурту під відео.

Відео “Крокуй до укриття” переглянули майже сто тисяч разів.

Український музичний гурт Latexfauna, який у жанрі чилвейв, презентував повну версію пісні “Богун”.

“Ви знаєте його, як вінницького полковника, супер-солдата, що не програв жодної битви, хороброго побратима Богдана Хмельницького і грозу шляхти, москалів і татар, який, до того ж, не заплямував себе невиправданою жорстокістю, що у той час було ділом житєйським. Таку інфу передають нам народні пісні, думи й легенди”, - йдеться у описі пісні.

Виконавці у пісні Богун представили свою версію амурних походжень козака, який був “напрочуд гарний і дужий в ліжку”.

Рок-гурт “Діти інженерів” випустили нову пісню під назвою “7,62”.

“7,62” - це поширений середній калібр стрілецької зброї, і прийнятий у багатьох країнах світу. А сама пісня символізує багатосторічну боротьбу українського народу за свою свободу.

Дев‘ятий сингл від Саші Чемерова, «Полями» - це сповідь людини, що прокинулася від довгого жахливого сну.

“Це сповідь країни, яка усвідомила себе та стала на шлях любові. «Полями» це результат аналізу культурного коду України, переданий крізь досвід та відчуття артиста. Відсутність любові, віри та надії закреслює всі шанси на існування здорового суспільства. Дякувати Богу в нас ці шанси є і разом ми досягнемо мети”, - йдеться в описі під піснею.

Фіналіст талант-шоу “Голос країни” 10 сезону Сергій Асафатов після успішної участі в шоу розпочав сольну кар'єру.

Цього тижня Асафатов презентував нову пісню “Сльози”.

Нещодавно “Сайт “Є” писав про пісню “Ти мені дуже”, яка стала однією з найпопулярніших у додатку Shazam в Україні. Цього тижня один з виконавців цієї пісні Томмі Версетті презентував нову роботу - “Одна на мільйон”.

Цікаво, що співак не розкриває свою особистість, а обличчя приховує за маскою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую