ye-logo.v1.2

Тіна Кароль, Dorofeeva, Jerry Heil, Майкл Щур, Марина Круть: підбірка нової української музики

Культура 4375
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: 24tv.ua

Цього тижня були нові пісні, нові альбоми і, навіть, нові псевдоними.

Дуже продуктивний тиждень для українських виконавців, які не лише випускали пісні, але й презентували цілі альбоми після кількарічного мовчання.

Тож традиційна підбірка нової української музики, яка включає в себе десять пісень, сьогодні буде розширеною.

Чергова пісня дуету Averin та Chursanov стала хітом у ТікТок ще до офіційної прем’єри. Наразі, у цій соціальній мережі пісню “Відлюбилося” прослухали майже 100 тисяч разів.

Крім того, пісня потрапила до топ-десять музичних відео в Україні на шосту сходинку. На Youtube трек вже зібрав 245 тисяч переглядів.


Раніше “Сайт "Є” писав про успіх композиції “Квітка” маловідомого дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшла пісні “Лелека”, “Дівчина”. І ось черговий хіт.

На сьомій сходинці серед популярних музичних відео в Україні нова робота від Тіни Кароль.

Тіна Кароль випустила кліп на мотиваційну пісню «Вільні. Нескорені», яка є першим синглом співачки з початку війни.

“Пісня “Вільні. Нескорені” піднімає ідею звільнення від нав'язаних стереотипів минулого. Наш час настав, ми готові виборювати життя для вільної, непереможної країни та гордо нести свій прапор перемоги. Ця пісня, як мантра спротиву, нерв нескореності, символ неминучих змін!», - говорить Тіна Кароль.

Зйомки кліпу «Вільні. Нескорені» проходили у Кварцовому кар'єрі Харківської області.


Відео на пісню зібрало майже 300 тисяч переглядів.

Надія Дорофєєва (DOROFEEVA) випустила перший україномовний альбом "Сенсі". У платівку увійшло 10 композицій: три треки написані у співавторстві з Яною Шемаєвою (Jerry Heil) та саундпродюсером Ванею Клименко, можна почути три семпла з особистого архіву самої Наді, кавер на хіт Скрябіна "Люди, як кораблі" та ремікс на “Різнокольорову”від PROBASS HARDI.

Раніше “Сайт “Є” писав про пісню “Крапають”, яка досі входить до топу музичних відео в Україні. разом з нею до трендів Youtube потрапила й пісня “У твоїй душі”. Цю пісню прослухали вже 120 тисяч разів.

Нагадаємо, що Jerry Heil випустила мультинаціональний альбом разом з Alyona Alyona. Де в піснях можна почути не лише українську, а й німецьку, польську та литовську мови.

Цього тижня співачки презентували відео на пісню “Вітер віє”, яке також зайняло місце серед музичних трендів Youtube. Кліп зібрав понад 200 тисяч переглядів.


“Напевно, зараз настав такий час, коли українську народну пісню мають почути скрізь — серед української та європейської молоді.

Почувши колись народні наспіви з Буковини, їх неможливо викинути зі своєї голови. Вони пробирають тебе і потрапляють до самого серця.

Хотілося в куплеті перевернути сюжет приспіва і показати, що козак лежить не тому, що вбитий — лежить, бо він лише причаївся, поки його накрили спогади про мирне життя, за яке він ще постоїть!

Вітер віє, трава шумить — це глибина, переживання, біль та надія на світле майбутнє”, - йдеться в описі пісні.

Трек “Вітер віє” увійшов й до топ-100 українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Черкаський гурт “Спів Братів”, який з початку вторгнення в своїх піснях висміює російського агресора, випустив пісню присвячену контрнаступу Збройних сил України.

Нагадаємо, що у вересні ЗСУ почали відвойовувати втрачені території Харківської області на сході, південному сході, а також на півночі від Харкова. За даними Міноборони, українська армія звільнила від російських окупантів понад 300 населених пунктів Харківської області.

Пісня “Контрнаступ” потрапила до музичних трендів на Youtube. Відео на пісню переглянули понад 100 разів.

Співачка Kola випустила пісню “Біля серця”, яка увійшла до рейтингу Shazam в Україні.

“Сьогодні дуже важливо мати в серці любов. До родини, до країни, до коханого, до друзів, до всього, що нас оточує, бо наша любов – це головна наша зброя.

Сьогодні кожен українець носить біля серця кохання, і саме тому ми такі сильні.

Звісно, коли ми з Ваньком писали цю пісню, вона була про коханого чоловіка, але сьогодні я розумію, що її сенс набагато глибше. Ми часто не цінуємо те, що маємо сьогодні, а згадуємо минуле чи уявляємо майбутнє. Давайте жити тут і зараз, віддано, сміливо і так, як вміють лише українці, з неймовірним коханням і добром у серці”, - розповіла співачка.

У топ-100 застосунку Shazam потрапила нова пісня молодого українського репера Elarm.

Трек “Монументально” зібрав майже 50 тисяч переглядів на Youtube. Молодий артист почав з’являтися влітку цього року. Тоді він зробив мінімалістичне відео до свого синглу «Hop», популярність якого в TikTok та на стрімінгових майданчиках почала зростати вже після релізу. Крім того, репер взяв участь у створенні треку «Київ то є вдома» виконавця Sage.

У рейтингу Shazam опинився й Levyy MC з піснею “Українізація”.

Пісня про те, що прослуховування російського контенту під час війни - це фінансова підтримка ворога й що не може бути кількох позицій. І що зараз просто необхідно підтримувати україномовний контент.

Катерина Бужинська вперше за багато часу випустила нову пісню, яка присвячена українському спротиву у війні. Композиція має назву “Сила кохання”.

“Думки, молитви, любов рідних і близьких мають надзвичайну силу. Вона сьогодні особливо потрібна українським воїнам, щоб незламно протистояти ворогу. Пісня «Сила Кохання» про життєствердне почуття кохання, що оберігає, зцілює та зміцнює бойовий дух, пронизливо і щиро. Рідні наші Захисники, наші Герої повертайтеся живими додому! Україна Переможе!”, - написала співачка в описі до пісні.

Цього тижня вийшов кліп черкаського гурту SHUFFLE на пісню “Відлітай!”.

“Ми зібралися 6 травня 2022 року з метою виступу на благодійному концерті в укритті. Публіка зустріла гурт так тепло, що ми вирішили продовжувати виступати разом.

Літо 2022 року SHUFFLE провів на концертах в укриттях та вуличних концертах, підтримуючи численні благодійні мистецькі ініціативи для мешканців міста Черкаси, волонтерів та захисників України”, - розповідають учасники гурт.

Пісня “Відлітай” була написана Романом Чуприною та Євгеном Журавлем ще у 2015 році, але набула свого фінального вигляду саме в аранжуванні гурту SHUFFLE.

У відео ви бачите реальну кімнату волонтерського центру та справжніх волонтерів, які з початку війни росії проти України допомагають нашим захисникам, виготовляючи кікімори, маскувальні сітки, свічки та багато іншого.

Пісня “Як відгримить війна”, яку цього тижня презентував гурт KOZAK SYSTEM, була написана за кілька років до повномасштабного вторгнення.

“Нам сподобався текст геніального поета Миколи Бровченка, ми написали музику. Можливо, і зараз, коли йде сьомий місяць війни, вона є завчасною: в ній про те, що ця війна от-от обов’язково закінчиться нашою перемогою і всі ми цілі, неушкоджені повернемося до тих, хто нас чекає. Але війна триває. Тому нехай ця пісня буде своєрідним добрим вісником того, що рано чи пізно ми обов’язково повернемося до своїх мам”, - йдеться в описі під відео.

Режисером кліпу стала Вікторія Квітка, яка з командою захотіла зняти історію про музикантів, які повертаються з фронту, де вдома на них чекає Мама.

Роль Мами виконала легендарна Ада Роговцева.

З початку повномасштабного вторгнення фронтмент KOZAK SYSTEM Іван Леньо служить в лавах патрульної поліції Києва, решта музикантів займаються активною волонтерською діяльністю, часто їздять з концертами на фронт.

Харківський гурт Astronata – це дует екссолістки Pur:Pur Нати Сміріної та саунд-продюсера Іллі Місюри, в електронних колах відомого як Dub Beans. Гурт заявив про себе у 2019 році.

Перший успіх прийшов після підписання контракту з британським лейблом Slime Recordings, одним із найавторитетніших лейблів світової бейс-сцени. Музика Astronata -це всесвіт різних напрямів і жанрів: тут і фанк, і хіп-хоп, і рейв, калейдоскоп гострих і різких звуків, іронічних і філософських текстів. Тому під музику Astronata можна і потанцювати, і замислитись над вічним.

Пісня “На частини” - це відголоски війни і здається, що солістка дійсно хоче рвати ворога на частини.

Журналіст Роман Вінтонів, він же ведучий Майкл Щур з «Телебачення Торонто», випустив пісню «Ми вже прийшли». Вона присвячена деокупації українських територій та майбутній перемозі.

Пісня була презентована на акаунті ведучого в Інстаграм.

“Ми вже прийшли” записана за участю thekomakoma та з музикантами “Гурту Дно”. Пісня з’явиться на цифрових майданчиках 16 вересня.

Це не перша пісня журналіста: у 2014 році вийшла пісня “Гітарний перебор”, кліп на яку зняли в грудні під час “Євромайдану”.

Нагадаємо, що цього тижня гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня пісню «Бджоли».

Також цього тижня хмельницька співачка та бандуристка Марина Круть (KRUTЬ) презентувала свій другий альбом"Літепло".

У ньому немає пісень та згадок про війну, оскільки платівка була написана ще два роки тому і з того часу дороблялася.
У "Літепло" увійшло 8 треків, серед яких інтерпретація вірша Лесі Українки Contra Spem Spero, саундтрек до фільму "Я працюю на цвинтарі" та пісня за участю Вові зі Львова.

Крім того, Макс Барських випустив першу пісню свого англомовного проєкту Mick Sunday. Вона називається I Feel Good і розпочинає новий, більш експериментальний етап у його творчості. У назві проєкту зашифровано трохи видозмінене справжнє ім’я співака (Микола Бортник) і його улюблений день тижня.

«Ця війна принесла великі зміни в моє життя, як і кожного українця. Але водночас вона навчила цінити рідних та близьких, цінити життя і час, не відкладаючи свої мрії й бажання на завтра. Я прийняв рішення створювати майбутнє вже сьогодні й вести вас за собою. Туди, де можливі найсміливіші мрії», — коментує роботу Макс, пише “Слух”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую