ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, Wellboy, Ірина Білик, Потап, Віталій Козловський: підбірка нової української музики

Культура 2942
Нова добірка української музики
Нова добірка української музики. Фото: novy.tv

Відомі виконавці масово презентували пісні цього тижня

Українська музика продовжує просуватися за кордоном. А українські виконавці робити спільні пісні з відомими гуртами.

На першому місці на вкладці у тренді знаходиться спільна робота переможців Євробачення-2022 гурту Kalush Orchestra та фінського гурту The Rasmus, які такоє приймали участь у цьому пісенному конкурсі.

Пісня “In The Shadows of Ukraine” - це нове бачення легендарного хіта фінського гурту, до якого додали українського колориту.

“Поєднавши легендарну рок-пісню з неповторним звучанням українського фольку, ми створили «В тіні України» Оригінальний текст: «Вони кажуть, що я повинен навчитися вбивати, перш ніж почуватись у безпеці, але я краще вб’ю себе, ніж стану їхнім рабом». - відображає почуття українців під час тривалої війни в їхній країні. Наша місія – щоб якомога більше людей дізналися про цю війну та мужність українського народу. Тому ми вирішили зняти кліп на цю пісню. Ми віримо, що «Сонце зійде, і всі вороги зникнуть», - йдеться в описі під відео.

Кліп вже переглянули майже 800 тисяч людей.

Цього тижня Wellboy представив нову пісню “Стиль”, яка вже увійшла у 20 найпопулярніших музичних відео на Youtube.

“У цей непростий для України час, ми хочемо підтримати кожного українця, підбадьорити та нагадати про те, що життя триває. Треба знаходити в собі сили працювати, любити, співати, танцювати. Робити те, що залежить саме від нас.
«Веселитись нема чим, суму сто причин...» Але в той же час ми маємо тисячі причин для радості та посмішок. Ми, українці, незламний народ. Тож давайте допоможемо один одному не падати духом. Ця війна обов’язково скінчиться нашою перемогою! Слава Україні!”, - написав співак в описі до пісні.

Відео на пісню вже зібрало 100 тисяч переглядів.

Також 100 тисяч переглядів та місце у рейтингу трендових музичних робіт в Україні отримала нова робота франківської співачки Kristonko. Її пісня “Серденько” про кохання.

“Чому ж мені весь час хочеться писати про силу кохання? Сама не знаю) але так хоче моя душа. І хай кожному з вас ця пісня потрапить у самісіньке сердечко! І хай кожне сердечко дочекається своє кохання!!!”,- побажала співачка в описі під відео.

Півмільйона переглядів зібрала спільна робота співачки Віри Брежнєвої, яка відновила творчість під новим псевдонимом Vera та Тетяни Решетняк, більш відомої як Tayanna.

“Пісня “Вишиванка”, що вважається народною, та насправді належить авторству відомих українських митців - поета Миколи Сома і композитора Оскара Сандлера, зазвучала по-новому в сучасному аранжуванні та у світлі останніх днів.

В ній символічно про чорні та червоні нитки, розлуку та кохання, про тривогу і опіку від лихого. Про те як українські жінки стібок за стібком на полотні передавали коханим свою підтримку та тепло душі”, - написала Vera в описі під відео.

На особливу увагу заслуговує обкладинка пісні, створена вишивальницею Софією Гольдман-Манастирської у старовинній техніці "ланцюжок" — поширеній у західних регіонах України та Сумської області.

Цікаво, що Віра Брежнєва тепер записуватиме пісні під псевдонімом Vera, відмовившись від частки "Брежнєва", з якою вона стала широко популярною на території росії, де прожила останні роки. Українська артистка активно будувала в рф кар'єру, проте з початком повномасштабної війни залишила росію та активно висловлюється проти військової агресії рф.

Давід Голубенко - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше “Сайт “Є” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність. Тепер цією ж стежкою йде трек “Мила”.

Пісня входить до топ-50 пісень за рейтингом застосунку для розпізнавання пісень Shazam в Україні.

“Цю пісню ми написали разом з Clonnex. Наші думки в музичному плані схожі, тому, мабуть, коли ми вперше почули демо версію пісні - зрозуміли, що вона має бути у нашому спільному виконанні.

Цією піснею ми хочемо звернутись до дівчат : не варто між любов’ю та страхом обирати другий варіант, дозвольте собі бути щасливими та коханими, все інше - зробить за Вас Ваша доля! Частіше посміхайтесь”, - йдеться в описі під відео.

Легенда українського шоу-бізнесу Ірина Білик презентувала на своєму YouTube-каналі україномовну пісню «Я буду».

«Усе частіше я чую ваші прохання повернути в мій репертуар вже відомі пісні, які надихають та заспокоюють в такий нелегкий для України час. Пісня «Я буду» нагадує мені, що сила Божо любовi обов’язково нас врятує. Я в це вірю»,- написала під відео Ірина Білик.

Віталій Козловський представив пісню «Вільні». Це своєрідний маніфест свободи і незламності українців.

Автор Ігор Лузанов написав її після того, як ворожа ракета зруйнувала його дім в Харкові. Під обстрілами та емоціями від пережитого і народились рядки композиції.

"Мене вразила історія «Пташки» - Катерини Поліщук. Цю пісню я співаю з думками про неї та про героїчних людей, які стоять за нас усіх. Катерині 21, вона парамедик, добровольцем поїхала до Маріуполя рятувати людей. З побратимами пройшла пекло Азовсталі, полон. По них били бомбами, а вони працювали і співали. Не зламались навіть там, де ламалася сталь.
І завдяки таким людям Україна не зламається ніколи. Будемо з піснею йти до Перемоги, бо ми вільні і наша віра незламна”, - розповів співак.

Кліп знімали в Києві, основні локації - монументальні місця столиці.

Відео на пісню переглянули майже 250 тисяч разів.

Цього тижня співак Ivan NAVI представив новий міні-альбом “Пишу тобі листа”. Про головну пісню з платівки “Сайт “Є” вже писав.

У платівки є кілька ліричних композицій та старі хіти в акустичній версій. Одна з таких ліричних композицій - це пісня “Там , де”.

Потап (Олексій Потапенко) записав пісню “Шлях додому”.

“В строках нової роботи поміж рядків зчитується глибока думка про повернення до витоків нашої культури, любові до нації та до самих себе. Це не просто шлях до рідного дому, а пошук ДНК свого народу.

Кожен українець у цей складний час проживає нелегкі часи. Багато хто був змушений покинути свій дім, свої міста і навіть країни. Але любов до свого коріння не зникає ніколи.

Сьогодні кожен з нас герой — військовий, волонтер чи просто активний громадянин, всі прокладають шлях до того «дому», який ототожнюється з мирним життям та щасливим буттям”, - йдеться в описі про пісню

Фіналіст талант-шоу “Голос країни” 10 сезону Сергій Асафатов цього тижня представив нову пісню “Літай”.

Сайт “Є” писав, що на початку осені співак представив пісню “Сльози”.

Щодо бонусу сьогоднішньої підбірки, то у мова піде про нову пісню співачки U:LAV. Це проєкт 22-річної співачки Анни Монастирської. Збіг прізвищ із відомою оперною співачкою Людмилою Монастирською не випадковий. Анна – її донька. Музикою займається з дитинства – ходила у кілька художніх шкіл та навіть вчилася у Київському інституті музики імені Глієра.

Пісня “Цій осені” про період пледів, светрів та гарячого шоколаду, а також впливу війни на життя людей цієї осені.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую