ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, NK, Kalush, Kola, Віктор Павлік, Влад Ликов: підбірка нових українських пісень

Культура 4923
Цього тижня заспівали про цукраїнський Херсон та Крим
Цього тижня заспівали про цукраїнський Херсон та Крим. Фото: patrioty.org.ua

Вірші українських письменників надихають українських виконавців на створення нових пісень.

Українські виконавці продовжують активно презентувати нові пісні. Варто зазначити, що багато композицій виходить на вірші відомих українських поетів. Таким чином вірші отримують нове життя та звучання.

На першому місці серед популярних музичних відео на Youtube в Україні нова спільна робота Артема Пивоварова та співачки NK (Настя Каменьских).

Пісня “Там у тополі” - це ще одна робота, яка вийшла у межах культурного проєкту "Твої вірші, мої ноти". Пісня написана вірші Павла Тичини.

Пісня "Там у тополі" поєднала в собі одразу два вірші українського поета: "Там тополі у полі" та "Де тополя росте...".

В описі під піснею згадується, що Павло Тичина дуже любив природу і талановито зображав її у поезії. За допомогою метафор та реалістичного опису деталей Тичина вміло змальовував красу України та єднання людини з природою. У цій роботі кожен може впізнати себе. Українці завжди любили рідну землю, цінували свободу та вміли насолоджуватися нею. Настрій пісні "Там у тополі" передає цей внутрішній стан.

"Багатьом українцям зараз дуже бракує рідних пейзажів, тож робота "Там у тополі" - можливість подумки перенестися на Батьківщину під час прослуховування пісні або перегляду відео", - підкреслює співак.

“Я завжди з особливим захопленням працюю над україномовними піснями, бо наша мова неповторна. Тому проєкт «Твої вірші, мої ноти» став для мене цікавим експериментом, який об‘єднав нашу сучасність з українською класикою”, - підкреслила NK.

Відео на Youtube переглянули понад 400 тисяч разів.

Також серед популярних музичних відео в Україні опинився ще один дует. Разом заспівали YAKTAK (Ярослав Карпук) та Mamarika (Анастасія Кочетова).

Їх пісня “Лелека” - я про українців, котрі зараз, немов лелеки, змушені покидати свій дім.

“Ми згадуємо часи коли все було добре. Згадуємо рідну хату, маму, лелеку на стрісі та віримо, що обов’язково ще побачимо цей український символ щастя…”, - йдеться в описі під відео, який переглянули вже понад 170 тисяч разів.

Минулого тижня “Сайт “Є” писав про нову пісню переможців переможців Євробачення-2022 гурту Kalush Orchestra, які випустили трек "Nasze Domy" з польським репером Szpaku.

Крім того, тиждень тому вийшла ще одна пісня за участю лідера гурту Kalush Олега Псюка. Спільну пісню з Kalush випустив репер Микола Винар, який живе у Ірландії. Раніше він виступав під псевдонимом Неформат.

“Це відео було зняте ще минулого літа. Текст написаний ще кілька років тому. Він бачив вже багато інструменталів, шукав свого призначення. Це я собі так накрутив. Якою ж дивовижною ідеєю було запросити сюди Олега! Він зробив свою роботу на 100 відсотків! Та ще й на кліп погодився. Часи змінились. Не думав що буду релізити його під час війни... На диво, відео не втратило своєї актуальності, а ,навпаки, дуже близьке до того що відбувається в наших життях зараз. Ми просто люди. Життя колись закінчується. З цим важко змиритись, але нічого не змінити. Хочу щоб ця композиція знайшла місце у вашому серці. Та допомагала в періоди радості та смутку”, - написав Микола Винар про пісню “Patton”.

Відео переглянули вже понад 120 тисяч разів.

Ця пісня входить до рейтингу найбільш популярних цього тижня у додатку Shazam, якщо ранжувати у місті Хмельницький.

А ось на другому місці серед популярних “шазамів” у Хмельницькому пісня маловідомого виконавця PURPLEH00D під назвою “Vona Ukrainka”. У всеукраїнському рейтингу застосунку Shazam ця пісня також на другому місці.

Крім того, відео на цю пісню потрапило до найбільш популярних українських музичних відео на Youtube.

В пісні йдеться про красу українських жінок та їх унікальність.

Ще один маловідомий виконавець, але чия пісня потрапила у топ-100 популярних пісень у застосунку Shazam в Україні, це Baryk. Минулого тижня він презентував альбом “Почуй себе”.

А ось популярності набирає пісня “Твоє серце”.

А ось про новий альбом гурту “Фіолет” написало навіть офіційне видання Міністерство оборони Україні - “Арміяінформ”.

Новий альбом музиканти присвятили всім українцям, які не лишися осторонь боротьби зі російським окупантом — від героїв Збройних Сил України до тих, хто донатами чи іншим способом регулярно підтримує українську армію.
Частина композицій була написана задовго до повномасштабного вторгнення. У піснях «Заряджай», «Ой, чи живі», «На Чорному морі», «Сила» тощо, які з’явилися вже після 24 лютого, сповна відобразились реалії війни та випробувань, які випали на долю українців.

“Через глибокі метафори і гостру соціальну складову кожна історія вимагала індивідуального підходу. Головним завданням було зберегти емоцію і нерв кожної пісні, тому стилістично не прив’язувався до стилів і певного звучання. Альбом передусім для вдумливих людей, з внутрішньо-непохитним культурним стержнем”, — зазначає учасник гурту Роман Андрухів.

У підбірці буде пісня «Близькодалеко» — історія про тугу за рідною домівкою та людьми, про любов, яка ладна подолати час, відстань, а іноді й пекло війни. Пісня для тих і про тих, хто чекає та вірить. Всупереч обставинам маємо триматись разом, вірити в Україну і допомагати тим, хто бореться за її майбутнє.

Дует Averin та Chursanov цього тижня презентували нову пісню “Не забувай”. Раніше “Сайт "Є” писав про успіх композиції “Квітка” дуету Сhursanov & Averin. Пізніше вийшли пісні “Лелека”, “Дівчина”, “Відлюбилося”. І ось чергова композиція.

Волинський співак DOVI випустив пісню “Почнемо знов”.

“Пісня натхненна подіями які увірвались в наше життя, і випробовують кожного з нас на міцність, так само як і на міцність наше кохання. Розлука - чи то вимушена чи ні, це звісно ж неймовірний біль, але якщо вам вдасться зберегти почуття попри все - це і є та справжня любов яка буде міцнішати незважаючи на всі перепони на шляху до щасливого майбутнього”, - йдеться в описі під піснею.

Раніше “Сайт “Є” писав про спільну роботу Dovi зі співачкою Kola (Анастасія Прудіус). Цього тижня співачка представила оновлену версію пісні “Доньці”.

У травні солдат ЗСУ Павло Вишебаба опублікував у TikTok вірш «Доньці», який швидко став популярним і був перекладений десятками мов. У серпні вірш випустили як пісню, а тепер виходить оновлена версія з куплетом співачки KOLA, пише видання “Слух”.

За словами Павла Вишебаби, приспів від KOLA перетворив вірш на діалог між фронтом і тилом, що є «символом розставання рідних, який сповнений надії на зустріч».

Павло Вишебаба — український музикант, екоактивіст і солдат ЗСУ. Він є лідером гурту One Planet Orchestra, в складі якого записав два альбоми, співзасновником громадської організації «Єдина Планета» та учасником кампанії «ХутроOFF».

Хмельницький співак Влад Ликов випустив нову пісню “На свята”.


“Ніч така таємна як на свята, їду на свята до мами бо там вона…”, - написав співак в описі під відео.
Музикант нагадає, що дзвонити батькам потрібно не лише на свята.

Співачка Alina Pash випустила композицію “Вірити”.


Віра — це наша надсила, в якій ми єдині, особливо зараз. Я вірю, що ми, українці, — велика родина, котра зараз не має гірших чи кращих, західних чи східних. І я б щиро хотіла, аби ця пісня спонукала нас до того, щоб ми, попри всі складнощі, впевнено дивилися в мабутнє, пам‘ятали та переказували нащадкам своє минуле, своє сьогодення, яке виборюємо кров‘ю, не ховали очей, витирали сльози та йшли далі всі разом.

Співак Віктор Павлік цього тижня випустив кліп, який зняли за два дні до повномасштабного вторгнення рф на території України.


Пісню “Зоряна моя дружина” співак присвятив своїй дружині, концертній директорці — Катерині Реп’яховій.
З піснями чоловіка протягом всього життя, починаючи зі школи! Ось дожила і до пісні, присвяченої мені, – радісно поділилася в день прем'єри жінка Павліка, пише “Люкс.Фм”.

Alexjazz (Олексій Кириченко), засновник лейблу Грай випустив трек “Смутний” на вірш поета-футуриста Михайля Семенка, що був написаний в 1916 році у Владивостоці, де поет служив телеграфістом під час Першої світової війни. Семенко — представник Розстріляного відродження. НКВС убили 44-річного поета в 1937 році у Києві.


У кліпі автор провів екскурсію радянською архітектурою Києва. Серед них — палац культури Корольова на Відрадному, Будинок Кіно на Палаці Спорту, а також корпуси КНУ ім. Т. Шевченка, пише nv.ua.

Гурт KOZAK SYSTEM презентував пісню про визволення Херсону у спонтанному виступі на АЗС/

“Повертаючись зі Львова на один день до Києва, музиканти щойно написалу цю пісню про Херсон. "Козаки" заїхали на заправку під Житомиром, де й вирішили вперше зіграти цю пісню наживо”, - йдеться в описі під відео.

"Символічно, що натрапили на херсонців, які зі сльозами на очах повертаються додому. Слава Украіні!" - додав лідер Kozak System Іван Леньо/

А ось фіналіст талант-шоу “Голос країни” 10 сезону Сергій Асафатов цього тижня представив пісню "Крим".

"А одного дня разу ми поїдемо точно, туди де наше море, на всьо літо у Крим. То в Україні, то море в країні добрих та рідних людей", - заспівав АСАФАТОV.

Читайте також: «Батько децентралізації» з Хмельниччини записав блюз про кукурудзу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую