ye-logo.v1.2

Оля Полякова, Dima Prokopov, Vladimir Dantes, Олександр Положинський, Влад Ликов: підбірка нових пісень за тиждень

Культура 4195
Нова підбірка сучасної української музики
Нова підбірка сучасної української музики. Фото: acc.cv.ua

Нові пісні презентували й виконавці з Хмельниччини Дмитро Прокопов та Влад Ликов.

Українські виконавці продовжують активно записувати нові пісні. Одразу два співаки з Хмельниччини цього тижня виклали на Youtube свої нові роботи.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треком “Вечорниці”, випустив свою версію української народної пісні “Розпрягайте хлопці коней”.

Танцювальну версію пісні “Маруся” прослухали понад 50 тисяч разів. Зараз відео на цю пісню займає 17 сходинку серед музичних трендів Youtube в Україні.


Оля Полякова цього тижня випустила україномовну пісню про віру в Перемогу

Полякова, яка нещодавно в прямому етері спалила кокошник на Лисій горі, випустила чуттєву, емоційну пісню українською мовою, в якій звернулася сама до себе - «Все буде добре, Оля».


«Ця війна - хіба не найстрашніше, що могло статися з людством, ми всі переживаємо жахливі втрати, але я і досі вчу себе вірити. Навіть, коли немає сил, немає натхнення і здається, що це кінець. Я записувала цю пісню крізь сльози, бо в ці часи я щодня хочу чути, що все буде добре. І я справді в це вірю. Вірю в перемогу, в ЗСУ, в наше щасливе і незалежне майбутнє» - розповідає в описі під відео Полякова.

Музику і слова до нового релізу створила авторка пісні «Королеви ночі» - Ольга Бажана.

Пісня вже потрапила до музичних трендів на Youtube, а відео переглянули понад 100 тисяч разів.

Дмитро Прокопов з Кам’янця-Подільського, переможець програми «Караоке на Майдані», який став кращим народним співаком 2017 року, випустив цього тижня пісню, яка потрапила до українських музичних трендів.

Пісню “Колискова”, яку випустив Dima PROKOPOV вже переслухали понад 200 тисяч разів.

“Цими рядками я звертаюсь до усіх жінок, що зараз не сплять, моляться, хвилюючись за долю своєї Батьківщини, за долю синів, чоловіків, коханих, близьких і рідних. Я хочу, щоб кожна жінка занурилась у спогади мирного життя та зберегла надію і віру, що воно обов'язково прийде, разом з Перемогою, разом з Воїнами, що кожен день і ніч наближають цю мить, коли кохана людина скаже: "Я пішов і повернувся, щоб спокійно спала ти", написав в описі під піснею Дмитро Прокопов.

У топ-100 додатку для розпізнавання пісень Shazam в Україні увійшла нова робота Яни Яцути під назвою “Очі”.

Співачка виступає під творчим іменем Yatsuta. Яна була ведучою каналу O-TV. Хоча співає вона з дитинства - у 16 років представляла Україну на міжнародному вокальному конкурсі в Сан-Ремо, де здобула свою першу серйозну перемогу, але перший свій сольний альбом записала лише у 2020 році.

Тепер її нова пісня набирає популярності.

“Очі” – пісня про «новий формат» кохання під час війни.

Тисячі сильних та мужніх хлопців забрала на поле бою війна. Значна частина з них не встигли зустріти свою любов. І сьогодні набирає нових обертів хвиля стосунків на відстані”, - йдеться в описі під відео.

Ще одна пісня, яка опинилася в рейтингу застосунку Shazam, містить ненормативну лексику навіть в назві - “В*обуй”.

Пісня радить російським окупантам скоріше покинути територію України.

Трек вийшов від гурту PidPal. Авторами вказані Андрій Хорисенко і Дмитро Баскаков.

Андрій Хорисенко став відомий завдяки участі у шоу “Голос країни-9”. Пізніше він записував пісні під псевдонімом Morris. Ще до участі у талант-шоу Хорисенко активно писав пісні для зірок шоубізнесу. Першою співачкою, хто придбав його пісню, була Анна Седакова.

Дмитро Баскаков входив до команди Хорисенка у M.Y.M. prod.

Vladimir Dantes випустив пісню “Not a refugee”, яка зібрала майже 100 тисяч переглядів.

Пісня “Not a Refugee” присвячена українцям та українкам, які через війну були змушені покинути домівки й роз'їхатися світом. В історію героїні своєї пісні Дантес вкладає сенс нинішнього життя переміщених українців – навіть якщо довелося виїхати з країни, то скоро всі повернуться додому, щоб почати все знову.

“Я писав цю пісню у квітні, після того як в черговий раз слухав історії своїх друзів, які знаходились не в Україні. Всі, всі як один хотіли скоріше повернутись додому. До свого звичного життя. І в усіх цих розмовах був біль.

Біль через те, що залишили свої домівки, кохання, роботу, родину, все.

Але згодом дехто повертався в Україну, і це були найщасливіші розмови і почуття. Вони були в ейфорії від того, що знов дихали українським повітрям. Це була радість, яку не могли перебити сирени. Бо що вони були поруч з близькими.

Українці — не біженці в інших країнах, ми гості. Просто дехто поки затримався в гостинних країнах, але всі хочуть скоріше повернутися додому”, - розповів співак.

Олександр Положинський (гурт “Тартак”) випустив нову пісню зі співачкою ASILIA після повернення з фронту. Трек має назву ”Як ти там?”.

"Цю пісню я написав після того, як повернувся з фронту. Всі думки, відчуття, враження, переживання, події з пісні — це те, що пройшло крізь мене за ті мої перші 10 днів на передовій. Хлопці, які були там зі мною і які чули пісню першими, сказали, що, слухаючи, ловили флешбеки. Значить, все чесно", - розповів співак.

Трек вже переслухали понад 100 тисяч разів.

Ольга Цибульська та Chilibi випустили пісню “Сьогодні”.

“Сьогодні” - це наше впевнене твердження: незважаючи на пекло, в якому опинилися мільйони українців через війну, життя безперервно і щохвилинно триває. Чуєш?

Ми маємо жити, творити, плекати і любити - вести дітей в перший клас, знаходити єдине кохання, фарбувати стіни в улюблений колір у відновленому домі на рідній землі. І обов’язково, дуже скоро, раз і назавжди - переможемо.

З цією піснею я відчуваю, що воскресла. Що я знайшла для себе сили і причину рухатися далі. І, вірю, - вона додасть сил і тобі”, - написала співачка під піснею.

Український метал-гурт Detach презентував нову пісню “Лава”.

“Ця пісня про людей і для людей, що втратили своїх побратимів, друзів і коханих.

Наші серця зараз там з вами в найглибшій темряві.
Ми будемо стояти поруч під час найяскравішого світанку.
Зберігайте свій гнів, тримайте його в своїх жилах, незабаром він потече лавою та стане фундаментом, на якому ми усі побудуємо новий світ.

Ця пісня присвячена нашому другу Максу Ліщинському, який загинув, захищаючи свободу України перед безглуздою агресією росії проти нашого народу. Спочивай з миром, Герою”, - йдеться в описі пісні.

У 2016 році DETACH зайняла друге місце в талант-шоу “X-Factor” на телеканалі СТБ, а також номіновані на премію ЮНА в категорії “Відкриття року”. На початку 2017 року DETACH з треком “DISTANCE” взяли участь у національному відборі “Євробачення-2017” і потрапили до півфіналу.

Раніше гурт випустив пісню “Інші”, присвячену хоробрості українського народу та його незламності у боротьбі з російським агресором.

Волинський співак DOVI разом зі співачкою Kola випустив пісню “Карнізи”.



“Ми би хотіли, щоб пісня «Карнізи» заклала у серці кожного українця надію і віру в життя після війни.
Попереду ще багато випробувань, але з музикою в душі можливо рухатися далі легше та впевненіше. Нехай ця композиція стане ковтком свіжого повітря, який стане надихати на нові звершення”, - йдеться в описі пісні від авторів.

Крім основних десяти пісень у цій підбірці, будуть ще бонуси.

Комедійний проєкт “Чоткий паца” зробив пародію на пісню “Ластівки”. Відео під назвою “Без Рашки” зайняло вже 21 сходинку серед всіх трендових відео на Youtube і на даний час це найпопулярніше музичне відео, яке переглянули майже 400 тисяч разів.

Також потрібно зазначити. що на Youtube з’явилася пісня “День Народження” хмельницького співака Влада Ликова.

Раніше співак вже презентував цю пісню під час благодійних концертів задля допомоги ЗСУ, але на Youtube пісня з’явилася лише цього тижня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую