ye-logo.v1.2

Kalush Orchestra, Hardkiss, KADNAY, «Діти інженерів», Mad Heads: підбірка нової української музики

Культура 2738
Музиканти закликають підтримувати український музичний контент
Музиканти закликають підтримувати український музичний контент. Фото: credo.pro

Українські артисти критикують споживання російського контенту.

Українські виконавці продовжують презентувати нові пісні, які записують разом з колегами з країн, які активно допомагають Україні.

4 листопада переможці Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra випустили трек "Nasze Domy" з польським репером Szpaku.

Кліп на пісню вже займає восьму сходинку серед популярних музичних відео в Україні на Youtube.

Ось як українські музиканти прокоментували свою нову роботу

"Коли ваш будинок у вашому серці, він ніколи не перестане зігрівати вашу душу. Як би далеко не забрала доля наші тіла, наші душі завжди живуть в будинках, де ми народилися, і ходять по вулицях, що ведуть до наших шкіл".

Kalush Orchestra додали, що в українців і поляків дуже багато спільного, тому зараз сусідній народ розуміє почуття тих, хто щодня бореться з ворогом.

"У кожного народу є своя історія. Польський і український народи пережили схожі часи боротьби. Тому ця пісня заснована на справжніх почуттях. Ми знаємо, як це - боротися за свій клаптик землі, тому що ми не гості на цій планеті. Ми господарі, які хочуть, щоб у вікно кожного будинку світило світло тепла і спокою. Слава Україні!", - написали переможці Євробачення в описі до відео.

Кліп вже переглянули майже пів мільйона разів.

Також до музичних трендів Youtube в Україні потрапила пісня “Маяк” гурту The Hardkiss.

 Пісня «Маяк» — це історія про надію та боротьбу.

Пісню "Маяк" було створено ще до повномасштабного вторгнення, але сьогодні її текст набув особливого змісту.

"В темному морі ми не одні – на відстані руки" – здається, ці влучні рядки написані сьогодні і про сьогодні.

«Темне море та дикий шторм» — так можна описати складний час, у якому ми зараз живемо. Як писала Леся Українка: «без надії сподіваюсь» і це був її заклик до боротьби, — розповідає фронтвумен гурту Юлія Саніна.

За її словами, усім українцям зараз потрібна надія, треба шукати її навіть у найтемніші часи. Об’єднаність, підтримка одним одного, віра у людей, хороших людей. Віра у те, що навіть незнайома людина може врятувати твоє життя. Українці стали «маяками» одне для одного.

«Це дуже енергійна пісня про надію, — зазначає Юлія Саніна, пише vogue.ua.

Незважаючи на війну в Україні продовжують створювати нові гурти та писати пісні.

Цього тижня поп-гурт VINVONA випустив дебютний сингл «Зачекай».

До складу дуету увійшли автор і саундпродюсер Сергій Кузнєцов (Krista Music) та співачка Ольга Воробйова. Також співавтором синглу став саундпродюсер Сергій Єрмолаєв (відомий своїми роботами з гуртом Казка , WellBoy та ін.).

Ця пісня вже потрапила до топ-10 найбільш популярних цього тижня у додатку Shazam, якщо ранжувати у місті Хмельницький. У всеукраїнському рейтингу застосунку Shazam ця пісня займає сьоме місце.

Український гурт KADNAY випустив нову пісню під назвою “Станемо тишею”. На відміну від їх попередньої пісні "Вірою. Правдою", в якій музиканти заспівали про мужність і подвиги захисників і розплату, яка чекає на окупантів за скоєні ними звірства, в новій пісні йдеться про почуття.

“Лине час наче сон, лише тиша в унісон, коли ми з тобою поруч, мила”, - йдеться у пісні.

Картина в українських чартах Apple Music, Spotify та інших платформ починає нагадувати часи до повномасштабного вторгнення — у лідерах знову музика російських артистів.

У відповідь на це четвірка актуальних українських артистів — гурти «Діти інженерів», OMANA, «Хейтспіч» і співачка Alice Change — випустили спільний рок-бойовик «Тренди», пише видання Слух.

Пісня критикує не лише споживання російського контенту, але й упереджені результати музичних премій, відсутність просування української інді-сцени та блокування в соцмережах творчості артистів, які відкрито говорять про війну.

Проте центральною темою залишається ситуація на стримінгах.

«З самого початку війни мене обурював стан редакторських плейлистів Spotify України, адже вони всі завмерли. Йшли місяці нашої боротьби, а платформи вирішили відверто забити на нас, і в топчартах найвищі позиції займали російські репери», — розповідає бас-гітарист і автор текстів гурту «Діти інженерів» Сергій Пухов, який і ініціював створення пісні.

Ідею підхопив Дмитро Однороженко, вокаліст «Хейтспіч», далі приєдналися гурт OMANA та Alice Change. Як розповів фронтмен OMANA Олексій Богомольний, об’єднати різні підходи та мислення було важко, але в результаті в пісню доклався кожен.

Кліп на нову пісню співачки Юлії Думанської переглянули вже майже 150 тисяч разів.

“Коли закінчиться війна” – пісня про довгоочікуваний день перемоги, про день, на який ми всі чекаємо, про наші щоденні молитви за кожного Українського захисника, кожну родину, за кожного, кого у нас назавжди забрала війна, за кожного, хто залишився без домівки, за Україну і Українців. Це про сенси нашої незламності і віри у перемогу України, подяка воїнам, які щоранку нам дарують можливість прокидатися”, - йдеться в описі під відео.

Рок-гурт "Самозванці" представив однойменний альбом з одинадцяти треків про маленьку та велику брехню, яку люди щодня кажуть самі собі, людські гріхи та дитячі мрії, а також про те, ким вони зрештою стають.

На одну з пісень нового альбома - “Шаленій” виконавці зробили кліп.

“Цим відео ми хочемо показати історію наших останніх 30 років і як ми прийшли в ту точку, в якій ми зараз знаходимось”, - написали виконавці в описі під відео.

Цього тижня співачка Lama випустила кліп на пісню “Сильні люди”. Відеоряд кліпу - головна ідея пісні - показати синергію двох сил: українського народу та армії України, незламністю яких захоплюється весь світ.

Унікальністю відеороботи «Сильні люди» є її учасники: військові, поліцейські, рятувальники, лікарі, діти, цивільні - всі, хто виконують свою надважливу місію та мотивують нас на шляху до перемоги.

«Ми українці, непереможні тим, що спаяні воєдино. Йдемо до миру та перемоги разом, нас не здолати і нікому не знищити, бо наш народ веде волелюбність, а не безвілля!» - написала в описі під піснею співачка Lama (Наталія Дзеньків).

31 жовтня у Хелловін київський дарк-кантрі гурт Zwyntar випустив пісню “Диявол входить в місто”.

Варто зазначити, що після повномасштабного нападу росії на Україну, російськомовний контент був видалений учасниками гурту Zwyntar з власного каналу на Youtube.

Гурт Mad Heads випустив пісню “Ми українці, ми можемо все” про непереможний український народ.

“Це пісня про прекрасний, сильний, вільний, творчий і непереможний народ. Створена, щоби піднімати нам всім настрій в найскрутніші часи. Чекаємо ваших вражень!

Пісня створювалася в Україні під час повномасштабного російського вторгнення і записувалася в Києві всіма учасниками групи. Для запису використовували тільки живі музичні інструменти, щоби створити те саме "старе, добре" звучання Мед Хедс”, - йдеться в описі до пісні.

Бонусом до цієї підбірки буде відео оновленої версії пісні “Весна”, яку записав журналіст, а тепер військовослужбовець ЗСУ Олександр Курбатов та гурт “РаЗЗом”.

“Презентую вам нову версію "Весни", більш грубу, з хлюпанням грязюки замість снігу, але теж сонячну. Коли будете слухати, то можете почути, як через дорогу гахкає ракета”, - написав Олександр Курбатов на своїй сторінці у Фейсбук.

Олександр Курбатов - журналіст з 25-ти річним стажем, лауреат конкурсів «Честь професії» у 2016 та 2017 роках, переможець фестивалю журналістів-розслідувачів «Межигір’я фест 2016». Після повномасштабного вторгнення рф на території України Курбатов став військовим збройних сил України. Відео на пісню він виклав у свій День народження.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую