ye-logo.v1.2

Фотографії, які стають «вірусними»: у Хмельницькому відкрили виставку робіт Олександра Савенка

Культура 1926
Фотограф показав хмельничанам, яким він бачить місто
Фотограф показав хмельничанам, яким він бачить місто. Фото: автора

Хмельницький фотохудожник презентував світлини рідного міста.

Вчора, 15 грудня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відкрили персональну виставку фотографа Олександра Савенка. Фотохудожник презентував свої роботи, створені у різних жанрах: пейзажі, репортажна зйомка, знімки людей і тварин.

Фотографії об’єднали під спільною назвою «Світлина в темні часи». Як розповідає сам автор, його роботи, як маленькі воїни світла чи волонтери, які допомагають розігнати темряву, що прийшла в нашу країну зі сходу.

На фотографіях зображені переважно краєвиди Хмельницького та миті подій, які відбувалися в місті. Саме світлини Олександра Савенка з місцевих заходів часто стають вірусними, а потім перетворюються в справжні візитівки обласного центру. Люди їх переглядають на екранах ґаджетів, поширюють в соцмережах, навіть не знаючи ім’я автора.

Автор презентованих фотографій - Олександр Савенко.

На виставці представлені фотографії роздруковані на полотні, а за кожною з них йде цікава історія. Як зазначають куратори, світлини в експозиції розмістили без назв, щоб глядачі могли вигадати цю історію самостійно.

«Буває фотографія споглядальна, буває навчальна, буває повчальна, а в Олександра фотографія величальна. Він величає жінку, він величає квітку, він величає материнство, - розповідає мистецтвознавиця Людмила Рожко-Павленко. - Можна ніколи не бути в Хмельницькому, не знати яке воно гарне, яке воно комфортне, але можна подивитися на його роботи і закохатися в місто абсолютно достеменно».

Виставка робіт «Світлина в темні часи» триватиме в художньому музеї протягом місяця. Переглянути їх можна за адресою: Проскурівська, 47.

Більше фото з відкриття виставки:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую