ye-logo.v1.2

Хмельницький різдвяний – як прикрасили місто до зимових свят (фото)

Культура 10211
Святковими гірляндами прикрасили дві ялинки, які ростуть у центрі міста
Святковими гірляндами прикрасили дві ялинки, які ростуть у центрі міста. Фото: автора

У святкову ілюмінацію вбрали ялинки біля кінотеатру Шевченка.

Цього року після тривалих дискусій стосовно того, чи варто встановлювати новорічні ялинки в умовах масштабної війни, у Хмельницькому в Святвечір напередодні Різдва за західним обрядом вперше засвітили святкові вогні.

Гірляндами в патріотичних кольорах прикрасили дві живі ялинки, які ростуть поряд з кінотеатром Шевченка. Як нещодавно розповів міський голова Олександр Симчишин, 18-метрову штучну ялинку не монтуватували, бо не встигли б все зробити до свят. А раніше цього не робили, бо вирішували проблеми з постачанням електрики.

Ілюмінацією частково прикрасили вулицю Проскурівську, вздовж якої нині пролягає алея Героїв. Також продовжують працювати дерев’яні будиночки зі святковим крамом і фудкортом, які в попередні роки були встановлені на території Різдвяного ярмарку перед кінотеатром Шевченка. Цього року їх розташували на автостоянці поряд з підземним переходом, де також діє ялинковий базар.

Хмельницький різдвяний 2022-2023

У центрі міста прикрасили дві блакитні ялинки.

Додамо, цього року в умовах війни від масових відзначень новорічно-різдвяних свят у місті вирішили відмовитися. Натомість локальні події для підтримання настрою, особливо дітлахів, все таки вирішили проводити. Для тематичних зустрічей залучають місцеві творчі колективи і мистецькі школи. До прикладу, сьогодні, 25 грудня, у Хмельницькому організували різдвяний вертеп.

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Також біля кінотеатру Шевченка змонтували шопку.

Загалом на Хмельниччині цьогоріч кожна громада приймала своє рішення, чи встановлювати новорічні дерева. Думки з цього приводу в містах та селищах області розійшлися. Чимало приймали рішення на основі опитувань місцевих мешканців. У результаті дехто відмовився від монтажу святкових ялинок, деякі прикрасили дерева, які ростуть на майданах і площах, чи встановили штучні, назвавши їх «ялинками незламності». Як вони виглядають, дивіться у нашому матеріалі.

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Хмельницький різдвяний 2022-2023

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую