ye-logo.v1.2

У Будапешт за марципанами, а у Відень на каву

Культура 1528
Фото: Фото з архіву сім’ї ШВЕДОВИХ.

їздили хмельничани Юлія та Сергій Шведови

Про туристичну агенцію «Перфект тревел» подружжя дізналося від своїх друзів, які часто з нею подорожують. Тому й звернулися саме до них. До того ж, усі подорожі в агенції продумані до дрібниць, з ними співпрацюють професійні гіди, тому не виникає жодних форс-мажорних обставин. А турагенція щосереди пропонує акцію «Шиканемо» – тридцятивідсоткову знижку на усі подорожі. Молоді люди з задоволенням зібрали валізи та поїхали у шестиденний тур до Угорщини.
 Будапешт
«У Будапешті ми жили в готелі «Гриф». Дуже сподобалися обслуговування та смачні сніданки. Звісно, є багато цікавих місць, які варто подивитися, але про всі розповідати дуже довго, – ділиться спогадами Юлія. – Мені запам’яталися мости через Дунай, на початку яких стоять різні скульптури, та будівля Парламенту – велична готична споруда,
яка добре проглядається з усіх сторін, де б ви не були, і в якій знахо-
диться головна реліквія країни – Свята Корона.
 «Неперевершені враження залишилися від вечірньої прогулянки на катері, коли ти з келихом шампан-ського насолоджуєшся Будапештом в ілюмінації, мандруючи Дунаєм, – приєднується до розмови Сергій. – А ще нам з Юлею дуже сподобалися лікувальні термальні купальні Сечені, де можна, наче, римські патриції, грати у шахи просто в басейні».
 За словами подружжя, ви можете відвідати найдавніший у Європі зоопарк, де можна провести цілий день, роздивляючись різноманітних його мешканців. А відвідавши єдиний у світі музей марципанів та шоколаду, де зібрана колекція квітів та кактусів, Майкл Джексон у повний зріст та угорський парламент, ви неодмінно придбаєте на згадку марципанову фігурку.
 Відень
 Звісно, кожен, хто побував у Відні, обов’язково скуштував віденську каву та тістечка «Захер». І те, й інше готується за ексклюзивними рецептами, які тримають у секреті. А кав’ярень на вуличках міста чимало.
«Відень запам’ятався великою кількістю замків та музеїв, де постійно змінюються експозиції. Тому, навіть якщо ви у Відні не вперше, вірогідність побачити у музеї ті ж експонати майже дорівнює нулю, – каже Сергій. – А ще Відень славиться Іспанською імператорською школою верхової їзди, де зібрані тільки білі породисті скакуни з усього світу, й, звісно, Віденською оперою.
 «А ще у Відні на кожному кроці є магазинчики з сувенірами, тому ви не поїдете звідти без магніта на холодильник, футболки або чашки, – каже Юля. –  Хоча найкращим подарунком є незабутні враження від поїздки та заряд позитивної енергії на цілий рік».
Звісно, як зазначають Юля та Сергій Шведові, розповісти про все побачене та передати усі емоції дуже важко. Тому, як кажуть у народі, краще раз побачити, аніж сотню разів почути

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую