ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують 7 січня відвідати різдвяний вертеп

Культура 2134
Вертеп проходитиме у сквері Шевченка
Вертеп проходитиме у сквері Шевченка. Фото: з архіву редакції

А у неділю можна буде послухати колядки й щедрівки від місцевих колективів.

У ці вихідні жителі та гості Хмельницького зможуть зануритися в атмосферу різдвяних традицій. Так, 7 січня у сквері імені Траса Шевченка відбудеться театралізований вертеп просто неба. А наступного дня біля «Дитячого світу» фольклорні колективи заспівають колядки та щедрівки.

Театралізований вертеп має розпочатися о 16-й годинні 7 січня у сквері імені Траса Шевченка. Його учасниками стануть театр-студія «Без меж» (керівник Володимир Павловський), фольклорний гурт «Богодар» (керівниця Катерина Дерій), народний молодіжний ансамбль танцю «Веснянка» (керівниця Валентина Мандзій).

«Нині як ніколи важливо пам’ятати про наші українські традиції. Колядка, щедрівка, віншівка несуть у собі велику магічну дію, бо цьогорічні новорічно-різдвяні свята не такі як зазвичай, адже всі ми просимо в Бога здійснення спільного бажання — Перемоги, миру, процвітання для нашої рідної землі та для всіх українців», — зазначили у пресслужбі Хмельницької міської ради.

А у неділю, 8 січня, о 16:00 на майданчику біля ТЦ «Дитячий світ» хмельничан і гостей міста привітають з Різдвяними святами фольклорні гурти «Ладосвіти» та «Ладовиці» (керівник Ірина Телюх).

До теми: Гамалій закликав жителів Хмельниччини не ігнорувати повітряну тривогу у Різдво

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую