ye-logo.v1.2

Skofka, The Hardkiss, Монатік, Коля Сєрга, Джамала, Маша Кондратенко: нова підбірка української музики

Культура 2642
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: kanaldom.tv

Джамала випустила альбом кримськотатарських пісень, а The Hardkiss - англомовну композицію.

Цього тижня українські виконавці випустили понад 50 нових пісень. Серед тих, хто презентував нові треки є й хмельницькі співачки.

На другому місці серед популярних музичних відео в Україні цього тижня нова пісня виконавця Parfeniuk (Ілья Парфенюк) під назвою “Відриваючись”.

Кліп на пісню вже переглянули 250 тисяч разів.

Раніше до трендових відео потрапляла інша пісня цього виконавця під назвою “Провела екскурсію”.

Щодо нової пісні, то як і попередня вона про романтичні стосунки.

Пісню “Відриваючись” співак презентував, відриваючись від землі на повітряній кулі.

Рівненський репер Володимир Самолюк, який відомий за псевдонимом Skofka, випустив пісню “Погані сусіди”. Пісня присвячена державі-агресору.

“Я знаю дід мій воював із твоїм дідом
Я знаю бачить він, яким ти став сусідом
Без сумніву він за кораблем послав би слідом вас всіх”, - йдеться в тексті пісні.

Співак впевнений, що Україна переможе: “Ми вас витруїм, витремо, витримаєм, ми вас переживем, перевиховаєм”.

Рок-гурт The Hardkiss представив пісню “Festival”, яка також потрапила до переліку трендових пісень цього тижня.

«Ця пісня про диво. Про магічні небесні сили, що перетворюють вибухи на феєрверки, кулі на дощ, а біль у пісні. Ми всі хочемо жити у світі без війни, без агресорів та окупантів. І відчувати цей світ, як великий позитивний фестиваль. Але, на жаль, це лише мрії, дуже далекі від реальності», - розповідає солістка гурту Юлія Саніна.

Кліп на пісню вже переглянули 200 тисяч разів.

Монатік представив кліп на пісню “Все моє життя”.

Як зізнається сам артист, ця відеоробота — одкровення, яке він знімав як відеолистівку для своєї сім’ї, що перебуває за кордоном через повномасштабне вторгнення.

«Повномасштабна війна, яку розпочала росія проти України, багато чого розставила по своїх місцях. І в житті, і в голові. Раніше мене оточувало доволі багато людей. Як виявилось, не завжди чесних, не завжди людяних… Минулий рік остаточно все показав. І тільки мої люди, моя сім’я, мій слухач тримали та тримають у мені жагу до життя… (ще кращого життя…) Так з’явилась пісня "Все моє життя", яка, маю надію, буде нагадувати про віру у світло і тих, хто цю віру під час повномасштабного вторгнення мені продовжував і продовжує дарувати», — розповів артист, пише видання elle.ua.

Ще до переліку популярних музичних відео цього тижня потрапила нова робота співачки SKYLERR.

Пісня «Стріляй» — це маніфест людини, яка вміє бути собою, яка не блокує емоції і не намагається їх стримувати. А дозволяє проживати собі все на повну.

«Наші емоції, думки…це нелегко, особливо коли всередині накопичується багато різних почуттів, які тебе руйнують. Часто події, які відбуваються навколо тебе, вчинки інших людей, можуть повністю внутрішньо зруйнувати людину. Іноді буває важко зрозуміти, що ми відчуваємо, здається, що це емоційний смерч, який важко пережити та легше блокувати.
«Стріляй» — це трек про силу і сміливість бути вільним від болю, від негативних і отруйних почуттів , які з’їдають душу. Бути вільним від того, що тебе «вбиває», - йдеться в описі до відео.

До рейтингу застосунку Shazam на цьому тижні потрапила пісня “Люблю до речі” фіналіста шоу "Голос країни" співака Pauchek (Тьома Паучек).

“В кожного з нас є те, що співається в пісні «Люблю, до речі». Адже момент ейфорії, порив емоцій, любов, це те, що в нас точно було. Нехай ця пісня асоціюється тільки з хорошими моментами, де ви були закохані. І найголовніше, я описав ці моменти українською мовою”, - написав співак в описі до відео.

Співак Nikow (Дмитро Ніков) дебютував на сцені у лютому з пісні “Розмова з містом”. Цього тижня до рейтингу Shazam потрапила його нова композиція “Невідомо”.

“Під час останнього нашого дзвінку ти побажала мені, щоб пісня про нашу розлуку потрапила до чартів. Я створив її, але заради іншого. Для того, щоб вона звільнила моє і потрапила в куточки інших сердець”, - написав виконавець в сторіз свого Інстаграму.

6 травня відмічають День піхоти Збройних Сил України. До свята Культурний десант, до складу якого увійшли музиканти Саша Чемеров, Коля Сєрга, YARMAK, випустили кліп на пісню “Піхота”.

“Піхота - це ті, хто дивиться смерті в очі, поки вона не відведе погляд.
Піхота - це ті, чиїми кроками вимірюється ціна нашої свободи.
Піхота - це ті, чиї груди - щит о котрий ворожа потвора ламає свої зуби.

Піхота - це база.

Для нас честь мати змогу зафіксувати творчістю силу духу шляхетних воїнів та написати пісню для піхоти”, - йдеться в описі до відео.

Крім того, пісню “Піхота” представив рок-гурт OT VINTA.

“Сайт “Є” писав, що Lely45 (Людмила Білоусова) влітку випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні. Минулого тижня співачка представила пісню “Місто.Музика”, а вже на цьому нова композиція “І кожен дасть мені своє ім’я”.

Цього тижня були нові пісні і у хмельницьких виконавців.

Співачка Марина Круть (KRUTЬ) презентувала кліп на пісню “В містечку малому”.


“Ця пісня - мій автобіографічний трек. Ця робота - це рефлексія про долю і почуття людини, що в силу особистих обставин обирає кар‘єру. Побічним ефектом якої стає комфортна, проте, часом, ностальгічна самість”, - написала співачка в описі до відео.

Крім того, співачка Yana Svoya (Яна Загоруйко) вперше за рік презентувала нову пісню. Вона отримала назву "Think about it". Пісня вже з’явилась на ютубі.

Разом з Yana Svoya композицію виконала ще одна хмельницька співачка ANJA.


Пісня "Think about it" — це роздуми перед сном про сенс життя та стосунки: про труднощі, які треба подолати, майбутнє та флешбеки минулого.

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала презентувала новий альбом QIRIM ("Крим"). Це збірка з 14 традиційних кримськотатарських пісень, кожна з яких була віднайдена виконавицею в різних куточках півострова.
До роботи також було запрошено понад 80 народних музикантів та музикантів симфонічного оркестру.


За словами Джамали, новий альбом проводить стежками українського Криму і розповідає традиційні сюжети, раніше невідомі чи забуті, пише видання Ліга.

Пісня New Era - це неочікуваний кліп-колаборація репера й рокера, у якому Віктор Винник (фронтмен гурту «МЕРІ») на три хвилини перетворюється на психотерапевта репера Роми Майка.

“Будучи в психотерапії, ми можемо розгледіти найпотаємніші закутки нашої свідомості, найбільші наші болі і страхи, - сьогодні вони спільні, і ми їх долаємо. Ця зима скоро закінчиться”, - йдеться в описі до відео.


«Я маю досвід в психотерапії. Це короткий і невдалий досвід. Минулого року, я пішов до психотерапевта. Наші зустрічі були в товариському форматі, я багато говорив і багато розпитував. Під час того, як я виливав свою душу і невдоволення, я дізнався, що мій психотерапевт малорос. Він розказав, що йому байдуже чи будуть рублі чи гривні, йому головне, щоб війна закінчилась. Я зрозумів, що моя терапія це музика, адже там питань щодо позиції у мене немає», - відмітив Рома Майк.

За словами Віктора Винника, це новий досвід для нього - стикатися з українським репом.

“Не скажу, що реп моя стихія, але це цікавий досвід. Цікава співпраця”, - відмітив співак.

Маша Кондратенко стала відомою завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Тепер співачка випустила нову пісню під назвою “Стабільно паршиво”.

Ця пісня - знайомство зі справжньою мною: лірично-драматичною дівчиною, з присмаком року і електро гітари

“Стабільно паршиво - два слова, які болюче точно описують мій стан в той момент, коли ми писали цю пісню. Вона про близькість. Про близкість і схожість душ, про любов. Але не ту любов, про яку всі мріють і дивляться в фільмах. Про ту любов, що повільно вбиває. Коли ви з людиною настільки схожі в усьому, що і разом не можете, і окремо один від одного у вас все йде шкереберть. Ви ніби на пороховій бочці, яка в якийсь момент може вибухнути. І ніхто з вас ніколи до цього не буде готовий”, - написала співачка в описі до пісні.

Бонусом цієї підбірки стане пісня виконавця Turchynov “В різних містах”.

Нова пісня Жені Турчинова на слова Сергія Жадана про любов, яка долає відстань і ламає стіни, проростаючи з наших легень і нашого дихання. Ми разом, доки в нас є наша пам’ять і наша віра, пише видання liroom.com.ua.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую