ye-logo.v1.2

«Океан Ельзи», Kola, Kalush, Jerry Heil, Kozak System: підбірка нових українських пісень

Культура 2495
Нова музична підбірка цього тижня
Нова музична підбірка цього тижня. Фото: media.acc.cv.ua

Гурт «Океан Ельзи» випустив першу пісню цього року.

Протягом тижня одразу кілька відомих українських виконавців записали нові дуети.

Так цього тижня гурт “Океан Ельзи” випустив пісню спільно зі співачкою Kola (Анастасія Прудіус), яка вже потрапила до п’ятірки популярних музичних відео на Youtube.

Пісня має назву “Коли ми двоє”.

«Коли ми двоє» - пісня, яку написав буквально на одному диханні, вона з'явилась за один самотній зимовий вечір, коли сумував за родиною. І в той момент відчув, що те саме переживають зараз сотні тисяч людей, а особливо ті, які на фронті. Я з багатьма дружу, говоримо про різне, знаю їх особисті історії. І для них розлука з близькими є надважкою, а миті, коли випадає змога коротких зустрічей з дітьми, дружиною, чоловіком чи коханою людиною - справжнє щастя», - відмітив Святослв Вакарчук.

За словами Вакарчука, Ідея зробити дует та заспівати разом саме з Kola виникла, коли співак в свою чергову поїздку на схід.

“В авто тихо працювало радіо, я почув одну з пісень Насті, а за вікном в цей час було невеличке прифронтове місто, автівки з військовими, цивільні, які поспішали по своїх справах і серед всього цього стурбованого життя на узбіччі стояла, обійнявшись, пара: він у формі, вона - з невеличкою валізою. Я не знаю чи говорили вони про щось чи просто мовчали, чи щойно приїхала дівчина чи вже збиралась повертатись. Але в той момент зрозумів, що “Коли ми двоє”, то діалог двох. І дякую Насті, що тонко відчула те саме і пісня набула саме такого звучання”, - підкреслив співак.

Kola ж розповіла, що це дуже відверта пісня, яку зрозуміють тільки закохані, особливо ті, що не мають можливості бачитися щодня, а буває й місяцями.

“Вона ніжна, пристрасна і трохи сумна, адже у героїв пісні “ніч лише одна”, – прокоментувала прем’єру Kola.

Відео на пісню зібрало 350 тисяч переглядів.

Також цього тижня гурт Kalush та співачка Jerry Heil (Яна Шемаєва) випустили пісню “Стіни”.

Це не перша їх спільна робота. Раніше виконавці разом записали пісню “Хвилі”.

Відео на композицію “Стіни” вже зібрало 170 тисяч переглядів на Youtube.

“Дякую всім, хто слухає і чує”, - написала в коментарях до відео Яна Шемаєва.

Екссоліст гурту “Врємя і Стєкло” Positiff цього тижня презентував пісню “Спалахи”.

“У часи змін і випробувань нас переслідують спалахи памяті про приємні моменти життя та безтурботність кохання, яке сьогодні випробовується відстанню та обставинами.

Запрошую вас поринути в радісні спогади й нагадую, що негаразди пройдуть, а всі закохані зустрінуться і знову подарують один одному поцілунки та обійми”, - написав співак в описі до відео.

Кліп на пісню також цього тижня потрапив до трендових композицій на Youtube в Україні.

Пісня “Дівчинка крейзі” співака Monarch спочатку стала популярною у Тік-ток, після чого співак виклав повну версію на Youtube.

Цього тижня ця пісня увійшла до рейтингу для розпізнавання пісень Shazam.

Гурт Kozak System випустив свою нову пісню "Лети (Earth, Wind and Fire)", присвячену українським дівчатам.

Пісня була написана трубачем гурту, Сергієм Соловієм, ще під час першого періоду ковіду і спочатку позиціонувалася виключно як пісня про кохання та улюблений гурт дитинства Сергія - “Earth, Wind and Fire”. Однак, зараз, коли Україна стикається з повномасштабною війною росії проти України, вона набула нових сенсів та значимості.

“Відеокліп має особливу мету - вшанувати українських дівчат, які проявляють неймовірну мужність та відвагу на фронті та в тилу. В ньому Earth (Землю) уособлює патрульну поліцейську, Wind (Вітер) - операторку дрону, а Fire (Вогонь) - працівницю ДСНС. Ці три стихії, що об'єднуються, борються за Перемогу та захист України”, - йдеться в описі до відео.

У кліпі знялись Бобровська Соломія Анатоліївна - резервістка сил спеціальних операцій ЗСУ; Гнатенко Інна Олександрівна - інспекторка УПП у м. Києві ДПП; Андрющенко Наталія Ігорівна -психологиня ДСНС м. Київ.

Зірка “Жіночого кварталу” Марта Адамчук представила пісню “Разом”.

Співак Олександр Тесленко, який нещодавно заспівав з Лесею Нікітюк, представив нову пісню.

Пісня має назву “Поцілунки під дощем”. Це чергова пісня про втрачене кохання.

“Листя сипиться, минуле не вернуть”, - співає Тесленко.

У листопаді 2022 року Марія Квітка з команди «Другого шансу» стала переможницею пісенного шоу «Голос країни-12». Цього тижня вийшов її альбом “Дай серцю волю”.

Частину пісень з альбому виконавиця записала під час фольклорних експедицій, а деякі віднайшла у збірниках народних пісень. Але всі вони об’єднані темою любові.

«Пісні я підбирала так, щоб вони розкривали усі можливі грані та прояви любові від кохання і пристрасті до відданості рідній країні та любові до родини», — пояснює співачка.



Так до альбому увійшли: весільна обрядова пісня з Чернігівщини "Голуб", пісня "Любов" з Рівненщини, "Карі очі", яка складається з фрагментів пісень із села Крячківка, що на Полтавщині, та речитативу з вірша «Думка» Тараса Шевченка, пише видання Liroom.

Репер Оtoy, який співав з нової інтерпретацією віршів Тараса Шевченка під час другого півфіналу Євробачення-2023, представив пісню “Змія”.


«Непопулярна рефлексія на популярні почуття, жертвою яких хоч раз за життєвий шлях стає кожен з нас. Це другий трек з альбому «Недовготривалі відносини», що вийде вже в наступний четвер», – описав реліз репер, пише видання rap.ua.

Співак Tery (Тарас Гудзь) випустив сингл "Вуста", в якій розмірковує про різні етапи нездорових відносин і реакцію героя на події, що відбулися.


Раніше сайт “Є” писав про його альбом “Теплий сніг”.

Дует Cape Cod презентував мініальбом Матч Поінт, а також гурт випустив кліп на фокус-трек альбому.

Це горор-історія про закохану пару між якою постає монстр. У головних ролях — ілюстраторка та режисерка анімацій Марія Озірна (Духовне Личко) та блогер й головний редактор Gogol media Вадим Кириленко, пише видання Liroom.

Харківський гурт Pur:Pur випустив кліп на пісню “Кохай”.


Як пише видання Музвар, у цієї пісні і відео одна мета – щоб ви посміхнулись, відчули легкість і тепло, згадали перше кохання або захотіли прямо зараз зізнатись комусь або собі в любові.

“Летимо в літо на крилах кохання. Легка, наївна і відверта пісня-зізнання з не менш наївним і легким відео, в головних ролях в якому зіграли відомі всім Барбі і Кен. Суміш акустичного інді-поп з афро-хаусом ніжно підкреслена мяким вокалом Нати”, - відмічають журналісти видання.

Ще один харківський виконавець Тоні Браско минулого року зібрав 300 тисяч переглядів завдяки пісні “До війни”. Цього тижня він представив нову композицію “Цілуй”.


SPOKUSY — це проєкт відомого в українській неформальній тусовці Ігора Черепанова, фронтмена метал-гурту ANGIAZMA, організатора численних столичних рок-вечірок та арт-директора декількох клубів та Алекса Дарієна — вокаліста багатьох українських гуртів.


Цього тижня вийшла їх пісня “Манекен”.

Лірик відео на пісню “Манекен” створювалось за надзвичайних обставин. Автор відео зараз знаходиться на території України, що окупована ворогом, але йому вдається працювати та допомагати українським музикантам робити натхненні роботи.

"Дуже приємно було працювати з цим відео, автор повністю зрозумів посил пісні та додав своїх особистих сенсів. Маємо велику надію, що вже скоро всі території будуть звільнені і ми зможемо особисто зустрітись і познайомитись з ним”, - йдеться в описі до відео.

Також варто відзначити, що до популярних музичних ідео цього тижня потрапила пісня “Стала зілля я варити…” від Victoria Niro.


“Українська адаптація відомої іспанської пісні Байландо, яку виконував Енріке Іглесіас, вірніше мотив пісні. Текст є авторським. Я послухала українську народну пісню 17-го сторіччя (авторство належить Марусі Чурай - Ой не ходи Грицю). Мені дуже сподобалась пісня, єдине мене вразило, що все трагічно закінчилось отруєнням Гриця. В наш час ця пісня звучала б ось так на мою думку. Мені захотілось її зробити веселішою і без трагедії”, - зазначила співачка.

Ще звертає на себе увагу, що цього тижня на Youtube виклали саундтрек до фільму “Мавка” від студії Animagrad і італійського композитора Dario Vero.


До альбому увійшло 49 інструментальних мелодій з українськими музичними мотивами, які виконав оркестр.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую