ye-logo.v1.2

Чілдрен Кінофест у Хмельницькому: програма показів

Культура 1698
Раніше фестиваль кіно для дітей у Хмельницькому приймав кінотеатр Шевченка
Раніше фестиваль кіно для дітей у Хмельницькому приймав кінотеатр Шевченка. Фото: pixabay.com

Десятий фестиваль пройде у десяти кінотеатрах країни.

Цього року щорічний фестиваль «Чілдрен Кінофест» триватиме з 30 червня до 9 липня. Проходитиме він у гібридному форматі – онлайн та офлайн. Безкоштовні офлайн-покази кінострічок відбудуться у десяти кінотеатрах України, серед яких – хмельницький «Woodmall Cinema».

Про те, що цьогоріч запланували для юних глядачів, у сюжеті ТРК «Місто» розповіла регіональна координаторка фестивалю у Хмельницькому Ольга Черкаська. За її словами, програма розрахована на різний вік та смак.

«Відкриває кінофестиваль український фільм «Джура королевич». Глядачі «Чілдрен Кінофесту» будуть перші, хто його побачить, це буде прем’єра. Є представники інших країн: Данії, Норвегії, Іспанії, Словенії, - говорить Ольга Черкаська. - Фестиваль цікавий, різножанровий. Буде кілька анімаційних і пригодницькі фентезі».

Традиційно фільми конкурсної програми після завершення сеансів оцінять глядачі і таким чином оберуть переможця фестивалю. Крім того, поза конкурсом покажуть сімейну казку «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке», що стала кращою на фесті минулого року, а також фільм-ретроспективу «Таємний сад».

Один день буде присвячено дитячому кіноконкурсу. Це роботи юних режисерів та режисерок. Їм бали поставлять і глядачі, і професійне журі.

Усі покази безкоштовні. Єдина умова – зареєструватися на сайті фестивалю. Якщо є бажання зареєструватися групою понад 5 осіб, можна зателефонувати за контактним номером: 098 120 16 16. Реєстрація на покази буде відкритою з 23 червня

Довідково: «Чілдрен Кінофест» – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить молоду українську аудиторію як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Щорічний фільм-переможець фестивалю визначається шляхом прямого голосування глядачів – на вході до кінотеатру кожен відвідувач отримує бюлетень, за допомогою якого оцінює фільм.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую