ye-logo.v1.2

“Без обмежень”, Павло Вишебаба, Onuka, Quest Pistols, Ivan Navi: підбірка нової української музики

Культура 2988
Нова підбірка цього тижня
Нова підбірка цього тижня. Фото: ілюстративне kyivcity.gov.ua

Також цього тижня новий альбом презентувала Onuka.

Цього тижня нові композиції презентували відразу кілька відомих українських виконавців, чиїх прем'єр давно не було чути. Наприклад, гурти “Без Обмежень”, Quest Pistols та співак Ivan Navi.

Гурт “Без обмежень” цього тижня представив пісню “Дим”, яка вже потрапила до популярних музичних відео на Youtube.

«Дим - це перша в історії гурт відеоробота, коли ця ж картинка, яку я намалював собі в голові – з‘явилась на екрані в деталях. От такі співпадіння, настільки точно і чітко передані емоції, думки, і взагалі конект пісні з відеорядом відбувається дуже рідко», - відзначив лідер гурту Сергій Танчинець.

Перший етап зйомок відбувався у Києві і є відображенням буденного життя гурту. У кліпі можна спостерігати, як Сергій сидить у гримерній перед концертом. Другий етап та розв'язка кліпу відбувається на березі Атлантичного океану на мальовничому пляжі Адрага, що у Португалії. На цьому ж пляжі, декілька років тому гурт відзняв відеороботу на хіт «Зорі запалали».

Пісня “Дим” є спробою передати безнадійність, біль і розчарування у певних життєвих ситуаціях. Вона є вираженням особистих емоцій та переживань багатьох людей. Переживань, з якими люди так чи інакше стикаються у відносинах або ж у житті загалом.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) продовжує випускати нові пісні. YAKTAK був дуже активний минулого року і продовжує створювати треки й у 2023 році.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила його нова композиція “Вставай”.

“Не стійте на місці, рухайтесь вперед і розвивайтеся! Навіть якщо здається, що у Вас нічого не виходить, не зупиняйтеся. Немає нічого неможливого, коли у Вас є внутрішня сила та віра у себе”, - написав співак в описі до відео.

Максим Дерев‘янчук (Drevo) у лютому записав пісню “Завітавши у храм”, яка зібрала півмільйона переглядів.
Цього тижня співак з тембром голосу, який запам'ятовується, презентував пісню “Самолітом”.

Композиція дуже схожа на його першу пісню, але також встигла вже потрапити до популярних музичних відео на Youtube.

Також варто відзначити, що до популярних музичних відео цього тижня потрапила пісня “Рожеві окуляри” від Victoria Niro.


За словами співачки, пісня «Рожеві окуляри» випадково почута у кафе.

“Розмова дівчини очевидно з колишнім хлопцем чи чоловіком. Провокативна, пісня яка відгукується тим хто опинився чи був у такій ситуації як героїня пісні. Отже проблему треба висвітлювати. Суть пісні не вірити занадто красивим словам, а вірити діям. При чому це працює у дві сторони. Все говорять дії, дії, дії. Можливо це читає та дівчина, яка була у кафе на Площі Ринок в квітні на другий день Пасхи у Львові. Пробачте, що вимушено почула розмову. Мені сподобалось, як ви вийшли з ситуації. Без істерик і сліз, хоч було видно, що вам дуже неприємно… Пісня складена саме з цієї розмови”, - відзначила співачка.

Гурт “Корупція” та Міша Крупін представили пісню “Фам Фаталь”. Ця композиція також потрапила до трендових пісень на Youtube.


“Фам фаталь - це образ жінки, яка ніколи не залишиться непоміченою. Така сильна та впевнена. Вона закохує в себе чоловіків та надихає на героїчні вчинки. Фам фаталь неможливо підкорити. З її появою життя ділиться на «до» та “після”, - відзначив співак.

Павло Вишебаба – командир відділення ЗСУ у 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша. Крім того, він український поет, музикант і громадський активіст, автор книги «Тільки не пиши мені про війну» перші 15000 примірників якої були продані за 15 днів.

BURLA (Макс Бурла) – український реп виконавець та співак. Максим Бурла з міста Сміла, відомий авторськими піснями “Руський корабль”, “Кайдани”, “Рідна”, які сумарно вже набрали понад 60 млн. переглядів та прослуховувань в соціальних мережах.



Цього тижня Вишебаба та Бурла записали спільну композицію “Душі”.

Пісня “Душі” – це реальна історія з фронту про сьогодення військового Донбасу поєднана з милозвучним приспівом, який передає водночас великий біль та могутню силу воїнів, які несуть мир та свободу на рідну землю.
Цей трек вже потрапив до рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam цього тижня.


Зірка Тік-Току, учасник "Співають всі" та фіналіст національного відбору до конкурсу Євробачення-2023 Вася Демчук ( Demchuk) також презентував нову пісню. Раніше Демчук став відомим завдяки спільній роботі з NK (Настя Каменських).

Цього тижня він представив пісню “Вічність”, яка потрапила до топ-200 пісень українського рейтингу.

Гурт Quest Pistols представив пісню “Хто ми є”.


«Хто ми є» - це початок нового відліку у творчості гурту. Пісня про єдність народу, про шлях до перемоги. Вона не містить у собі агресії та злості, як буває зазвичай сьогодні. «Хто ми є» про підтримку, людяність. Про найкраще, що є у кожному з нас. Про чудотворну властивість пісні лікувати душі”, - зазначили виконавці в описі до відео.

Ще один відомий виконавець Ivan Navi презентував пісню “На мить”.


«Пісня «На Мить» про те, що коли знаходиш своє справжнє кохання, то весь твій чорно-білий світ наповнюється кольорами і ти відчуваєш щастя попри все, що відбувається навколо. Саме ці миті дають сили боротися та надію на нове щасливе завтра. В ній є ця нотка ностальгії, яка мені особливо подобається у поєднанні з танцювальним саундом», — зізнається Ivan NAVI, пише видання Подкастер.

Гурт ONUKA 21 липня випустив новий альбом під назвою ROOM, який назвав "найбільш особистим і споглядальним", пише “Суспільне.Культура”.

"ROOM — це альбом-маніфест і присвята кожному з нас, українців, з особливою увагою до нашого внутрішнього світу та викликів, що нам доводиться переживати щодня. Він має важливу місію — розповідати світові й лунати так гучно, як дозволить нам наш творчий голос!" — зазначають музиканти.

Це четвертий повноформатний альбом гурту. У дописі зазначено, що героями пісень є українці — від військових і волонтерів до мільйонів інших, "які всупереч усьому, продовжують свою буденну працю".


У підбірку потрапила пісня Ozerna з нового альбому.

“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Після успіху пісні “Хочеш” музиканти продовжують створювати нові пісні.



Цього тижня вийшов новий трек “Нормальний чоловік”.

“Обіцяв усе, але потім зник,
Обіцяв прийти, але знов не встиг,
Вона так хотіла, щоби серед них усіх
Хоч би хтось себе повів, ніби нормальний чоловік”, - ось про цю трагедію і співають музиканти.

Рок-гурт Epolets презентував пісню “Газлайт”.


“У чорно-білі часи складніше розгледіти ледь вловимі відтінки. Психологічне насильство невидиме для неозброєного ока, проте ранить не менше за металеві снаряди. Нам усім, як нації, кажуть, що нас не існує, кожному з нас конкретно кажуть, що ми помиляємось, накручуємо, перебільшуємо, драматизуємо. Газлайтинг - це травмуюче явище в будь-яких масштабах, як на рівні пропаганди, так і за зачиненими дверима на кухні. Мені б дуже хотілося, щоб боронячи фізичні кордони країни ми навчилися відстоювати і кордони особисті і не дозволяли нікому змусити нас сумніватись у своїй адекватності, своїй правоті і своїх правах”, - йдеться в описі до пісні.



До трендових пісень Youtube та рейтингу застосунку Shazam цього тижня потрапила композиція виконавця MAKO під назвою “Тримав”.

Це чергова композиція про важкі стосунки між чоловіком та жінкою.

Минулого року співачка Схожа (Настя Схожа) виконала пісню “Не продам” разом з репером ХАСом. Цей трек зібрав майже мільйон переглядів на Youtube.


Цього тижня співачка виконала власну композицію “Електростанція”.

Поліна Дашкова представила композицію “Знаєш, мамо”, яка за чотири дні зібрала понад 200 тисяч переглядів.


"Знаєш, мамо" - історія про розчарування в коханні до красивого хлопця. Пісня пронизана ідеєю, що зовнішність не є головною рисою, коли мова йде про справжнє кохання. Ця незвичайна прем'єра має в собі особливість - кліп був знятий з одного дублю”, - йдеться в описі до пісні.

Phil It — власний проєкт саунд-продюсера, композитора, піаніста та співавтора гурту KADNAY Філа Коляденка.


Цього тижня музикант представив пісню "Думи", створену спільно з виконавицею Love, Mary (Марією Поліщук).

Пилип Коляденко відмітив, що після першого сольного міні-альбому він почав отримувати пропозиції про співпрацю в Інстаграм. І однією з тих, хто написав була Марія Поліщук.

“Марія – просто космос. Вона непередбачувана, але дуже кльова, надзвичайно талановита. Я вирішив, що маю зробити спільний трек саме з Марією. Вона стала для мене особистою Ланою Дель Рей. Так ми почали працювати разом, відчули настрій одне одного. Стався повний метч, бо ми просто хотіли про щось поговорити. І саме піснею "Думи" запрошуємо до розмови тих, хто її слухатиме”, - відмітив музикант в інтерв'ю для Суспільне.

Молодий український реп-виконавець KUTOVYI представив пісню “Запали”.


“В сучасному світі вигорання - це не просто слово. Це стан знайомий кожній другій людини. Не виняток і ліричний герой пісні. Він вигорів. Але, щоб дійти до цілі, йому все-одно потрібно продовжувати працювати, потрібно йти далі. Тому, він і просить: “запали мені вогонь”, щоб він міг “дописати ще парочку віршів”, - відмітив музикант в описі до пісні.

Grabar — аудіовізуальний проєкт, який створив київський митець Олег Грабар на початку 2022 року.


Композиція “Ходить туга” написана на вірш Івана Франка.

“Ця аудіовізуальна робота — спроба зафіксувати важливі процеси в сучасному українському мистецтві. Під час повномасштабного вторгнення команда Музею Ханенків убезпечила всю колекцію в сховищах, а в спорожнілих залах організувала виставку з сучасними українськими митцями й мисткинями — «Тим часом в Домі Ханенків». «Ходить туга» занурена у цю експозицію. Це історія про порожнечу, викликану війною, всередині й зовні, та можливість побачити щось нове в цій пустоті”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую