ye-logo.v1.2

Макс Барських, Shumei, ТНМК, Roxolana, Yurcash, Golubenko: підбірка нової української музики

Культура 3797
Музична підбірка цього тижня
Музична підбірка цього тижня. Фото: media.acc.cv.ua

ТНМК випустив пісню на вірш Кіплінга у перекладі Стуса, а стара пісня Скрябіна зазвучала по-новому.

Українці продовжують створювати нову музику. Майже кожен тиждень є маловідомі виконавці, яиї пісні стають популярними у соціальних мережах.

На першому місці серед популярних музичних відео в Україні композиція “Хочеш” від виконавця “Після Дощу”.

Спершу артист запустив приспів у соцмережі Тік-Ток, де зібрав понад півтори тисячі прослуховувань і переглядів, а тепер пісня стала популярна й у Youtube, де зібрала понад 250 тисяч переглядів.


“Пісня “Хочеш” - це знайома кожному історія. Принаймні, більшості людей. Це історія про людину у стосунках, в яких вона лише віддає і нічого не отримує натомість. Та навіть розуміючи це і не відчуваючи себе щасливою, вона постійно повторює ту ж саму помилку: залишається з людиною, з якою бути не варто.

Я написав цю композицію спонтанно. Якщо чесно, навіть не розраховував на те, що вона стане "тією самою" піснею, яка дасть мені можливість зробити великий крок до моєї мрії - щоб люди чекали на мою музику”, - каже “Після Дощу”.
Артист зізнається, що в музиці вже девятий рік. Весь цей час він експерементує в пошуках свого особливого стилю. Пісня “Хочеш” - це суміш поп-панк року і звичайного поп-року.

“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Проте вже в найближчому майбутньому хлопці прагнуть створити повноцінний гурт.

“Назва “Після Дощу” - це словосполучення, яке мені дуже сподобалося. Зазвичай, після того, як на вулиці пройшов дощ, ми відчуваємо приємний запах і знаємо, що скоро вийде сонце. Для мене ця назва також відображення війни в нашій країні. Коли ця негода, у вигляді повномасштабного вторгнення, закінчиться, настане сонце, за яке зараз борються наші хлопці та дівчата на фронті”, - каже артист, пише radioclub.ua.

Цього тижня вийшла нова пісня від автора композицій “Тривога” та “Білі Тополі” Олега Шумея (Shumei). Пісня “Білі тополі” зібрала понад 16 мільйона переглядів.

Нова пісня має назву “Капають” і вже потрапила до трендових пісень на цьому тижні. У кліпі співака знялась блогерка Саша Бо.

Ліричне відео розповідає про проблеми в стосунках двох закоханих. Бо та сам артист зіграли пару на межі розлучення, яка от-от втратить зв’язок один з одним, пише Таблоід.

У листопаді 2022 року сайт “Є” писав про виконавця Baryk (Андрій Баричук), чия пісня “Моє серце” потрапила у топ-100 популярних пісень у застосунку Shazam в Україні.

Тиждень тому виконавець випустив пісню “Незрівнянна”, яке також знайшла місце у рейтингу.

Цього тижня гурт “Танок на майдані Конго” презентував пісню “Коли”.


Ця композиція маю довгу історію створення.

“Якось Фоззі натрапив на вірш "If" Редьярда Кіплінга і занотував собі, що було б цікаво перекласти його на українську і записати. Минув час, раптом він наткнувся на адаптацію Василя Стуса ("Синові") і далі думати про якийсь свій переклад не мало сенсу, там все було зроблено просто неймовірно. Дивіться, слухайте, читайте разом.

На початку цього року наш друг, Ярослав Пілунський зняв в зруйнованому російськими окупантами Бахмуті страшні й водночас прекрасні кадри - ось вони на відео. І от ми нарешті презентуємо трек "Коли". Дозвіл на використання перекладу Василя Стуса надав нам син поета, Дмитро Васильович Стус. Коло замкнулось. Пазл склався”, - написали учасники гурту ТНМК в описі до відео.

Співачка Roxolana нещодавно випустила пісню “Три хвилини”.

“Я бачу, що люди часто сперечаються про те, що можна дозволяти собі зараз, а що ні, починаючи від того, чи можна ходити в кав’ярні, закінчуючи тим, чи потрібно влаштовувати свята, одружуватись і народжувати дітей.


За цей рік я зрозуміла, що варто вчитись жити просто зараз, не відкладати важливе на потім, адже «потрібний момент» може ніколи не наступити. Тому я думаю, тут кожен має приймати власне рішення і не засуджувати інших. Головне, відчувати вдячність за кожен прожитий день на рідній землі, допомагати нашим ЗСУ, як тільки ми можемо, і триматися одне одного”, - йдеться в описі під відео на пісню, яке переглянули понад 150 тисяч разів.

Гурт KOZAK SYSTEM презентував пісню “Лють”.


Це гімн новоствореної обєднаної штурмової бригади Національної поліції України “Лють”. Пісню написав автор багатьох пісень гурту, трубач Сергій Соловій – буквально за добу.

"Ми завжди починаємо свої виступи з гімну окремої десятої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” і природньо, що до нас почали звертатися комбриги різних бригад з проханням написати гімн і для їхніх бригад. Для нас це - честь, адже така героїзація - дуже важлива справа саме для нас, як для бійців культурного фронту. Лють - це наше майбутнє. Це ті мотивовані хлопці та дівчата, які добре знають як знищувати ворога і нам неймовірно приємно, що ця пісня вдалася"

І додають, що дуже тішить, що сьогодні є такий запит на популяризацію Збройних Сил України, повідомляє Радіо Рокс.

Давід Голубенко - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства. Раніше сайт “Є” писав про його пісню “Знову”, яка з першого дня почала віруситися у Тік-Тоці та набирати популярність.
Цього тижня співак презентував новий альбом.

До складу входять такі треки: “Сентиментальність“, “Ти знаєш“, “Вилікуй“, “Маріонетка“, “Невагомість“.

Ці треки розлетілися у ТікТок та зацікавили слухачів, тому співак вирішив створити та випустити альбом з цих пісень. Кожен трек має свою історію та загадковість. “Ця робота дуже особлива для мене. Я довго над нею працював та вдосконалював. Вірю, що кожен трек знайде свого слухача”, — коментує Golubenko, пише Музвар.

MNISHEK — український музичний гурт, який виконує рок та інді-музику з елементами фолку. Створений 25 грудня 2016 року в Києві, лідером та вокалісткою гурту є Анна Міщенко. За час свого існування, гурт вже встиг взяти участь у багатьох українських фестивалях та конкурсах.

Раніше сайт “Є” писав про їх пісню “Відьма”. Цього тижня гурт презентував видовищний кліп “За вітром”.

Незважаючи на яскраві образи, музиканти зазначили, що усі прикраси виготовлені зі штучних матеріалів, жодна тварина не постраждала.

Співак Нікіта Кісільов представив пісню “Станція Любов”.

“Коли ти зустрічаєш у своєму житті ту саму людину, яка безумовно тебе кохає, для якої не важливі твої “характеристики”, не важливі зріст, вага, колір волосся, розмір ноги, а важлива лише душа, важливі щирі почуття”, - написав співак в описі до відео.

Акторка шоу «Жіночий Квартал» Laliko презентує новий сингл «Ти є любов». Зірка розвиває тему жіночої сили та рефлексує на тему трансформації власних негативних емоцій у конструктивне русло. Laliko відмовляється від давньої традиції жертовності жінки та висвітлює тот факт, що українки виявилася настільки самодостатніми та сильними, що здивували цим не тільки себе, а й цілий світ.

«Нас всіх останній рік криє різними емоціями: від просто суму до лютої ненависті і бажання вбивати. Але це руйнує і нас самих. Тому я зрозуміла, що треба цю лють навчитись трансформувати у любов, яка і є основою і фундаментом кожної жінки і дівчини. Розгребти ці завали ненависті і пробудити в собі знов любов для мене виявилось надважким завданням. Але я впоралась, а значить впораєшся і ти. Бо в любові і є наша жіноча сила», — розкрила зміст своєї пісні Laliko, написало видання moon.ua.

Співачка SOWA і чинний соліст гурту Скрябін YURCASH переспівали зворушливу пісню авторства Кузьми – «Вибач».

 Про це пише Четверта студія.

«З початку повномасштабної війни я почала активно слухати пісні гурту «Скрябін». Коли я почула пісню «Вибач» – зрозуміла, що це та пісня, яку б я хотіла заспівати саме зараз, під час війни». – розповідає SOWA.

Тоді співачка вирішила написати гурту Скрябін.

«Кузьма завжди підтримував молодих. Тому підтримуємо молодих і ми. І зробили дует. Скрябін продовжує жити як гурт, пісні його люблять і всі знають», – додав нинішній соліст гурту YURCASH.

Дует RAPHAiL та KOVALEVSKiY утворився нещодавно. Спочатку Віктор (KOVALEVSKiY) працював у торгівлі, володів шоурумом, а Рафаїл (RAPHAiL) був барбером у власному барбершопі. Але, як зізнаються самі хлопці, вони все життя марили музикою.

Минулого року сайт “Є” писав про першу їх пісню “Але Але”. Пізніше їх пісня “Чаклун” потрапила у рейтинг популярних пісень застосунку Shazam в Україні.


Тепер музиканти презентували пісню “Біля дому”.

Виконавець VARASH ((Володимир Заколодяжний) презентував нову пісню “Сенсація”, а також кліп в якому взяла участь українська акторка - зірка фільму "Скажене Весілля 3" Катерина Файн.


Це пісня про прекрасних українських дівчат, їх чарівну вроду, палкі почуття та як не просто іноді буває хлопцям достукатись до них.

Переможець "Голосу країни", співак Сергій Лазановський | RIDNYI цього тижня представив пісню “Божеволію”, яка увійшла до його нового міні-альбому, а також кліп.


У кліпі, режисером якого став сам Лазановський, головний герой знаходиться у полоні власних почуттів, які ототожнюються із залізними кайданами. Локацією для відео став великий промисловий ангар, а зйомки проходили при мінусовій температурі.

«Знаєте, холод стабільно супроводжує мене на різних зйомках кліпів. Я б здивувався, якби ця робота стала виключенням. Дійсно, в ангарі було дуже холодно, адже команда не мала технічної можливості прогріти таке велике приміщення. На мені була тільки тоненька сорочка та штани. Проте досвід в акторській справі мене навчив працювати у різних умовах, тому під час зйомок я був настільки захоплений, що фізично холод не відчувався», - підкреслив співак, повідомляє канал “1+1”.

Макс Барських підписав контракт із всесвітньо відомим лейблом Warner Music Poland. І сьогодні в межах цієї співпраці артист презентує перший трек із запланованого англомовного альбому. Пісня отримала назву 5 Missing Calls.

Вона присвячена аб’юзивним стосункам, які артист мав у минулому.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую