ye-logo.v1.2

«АКТ Третій. Регіональний»: до Хмельницького повертається театральний фестиваль аматорських колективів

Культура 1250
Організаторами фестивалю є громадська організація «Центр розвитку театру «ЧАС Т» та Народний аматорський театр «Дзеркало»
Організаторами фестивалю є громадська організація «Центр розвитку театру «ЧАС Т» та Народний аматорський театр «Дзеркало». Фото: автора

Цьогорічна концепція фестивалю – знайомство з театром історико-географічного регіону Поділля.

Всеукраїнський фестиваль аматорських театрів повертається до Хмельницького. В місті цьогоріч він буде проходити втретє під назвою «АКТ Третій. Регіональний». Організаторами фестивалю є громадська організація «Центр розвитку театру «ЧАС Т» та Народний аматорський театр «Дзеркало».

Концепція фестивалю від самого початку полягала у щосезонній зміні його формату, розповідає його менеджерка Юлія Рахно.

«АКТ Перший» у 2020 зіграли в онлайн форматі, вистави аматорських колективів наступного року гралися в незвичних для глядача містах. Цього року фестиваль має концепцію історичності регіонального театру: участь у ньому беруть колективи з історичного та етнічного регіону Поділля.

Цього року фестиваль має концепцію історичності регіонального театру: участь у ньому беруть колективи з історичного та етнічного регіону Поділля

В рамках фестивалю, який буде проходити з 6 по 8 жовтня, на сцені моно-театру «Кут» колективи народних аматорських театрів з Одеської, Вінницької та Хмельницьких областей покажуть п'ять вистав. Відкривати фестиваль будуть показом вистави «Проскурів, Цегла і Любов» від народного аматорського театру «Дзеркало» Хмельницького міського будинку культури.

Концепція фестивалю від самого початку полягала у щосезонній зміні його формату, розповідає його менеджерка Юлія Рахно

Особливістю цьогорічного фестивалю, розповідають організатори, буде камерність - всі вистави будуть гратися дуже близько до глядача. Про цікавинки майбутньої театральної події розповів Голова фестивалю Дмитро Гусаков:

«У нас, наприклад, свою прем'єрну виставу зіграє аматорський театр з Кам'янця-Подільського. Вони вже зараз починають працювати над її постановкою. Це буде цікава вистава про сіль, в якій будуть поєднані різні легенди та перекази про цей продукт. Ми також пишаємося участю у нашому театральному заході самодіяльного драматичного театру «Сузір'я» з міста Ананьїв Одеської області».

Вистави всі бажаючі зможуть відвідати безкоштовно. Проте, з огляду на обмежену кількість місць у глядацькій залі, організатори планують запровадити попередню реєстрацію для глядачів.

Читайте також: у Хмельницькому відзначатимуть День Української Державності

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую