ye-logo.v1.2

Від двох годин до чотирьох тижнів

Культура 1510
Фото: автора.

Йде на виготовлення нині модних прикрас з бісеру, які днями були представлені на всеукраїнській виставці народної творчості «Бісерна веселка»

До участі у заході, який проходив протягом двох днів в приміщенні обласного науково-методичного центру культури і мистецтв, були запрошені провідні майстри з бісероплетіння  з Чернівецької, Рівненської, Вінницької, Житомирської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької областей, міст Луцька, Києва та Львова.
За словами організаторів виставки, на Хмельниччині бісероплетіння досі не набуло такого розмаху, як у інших областях. Саме тому напередодні Дня міста в Хмельницькому організували виставку, де кожний бажаючий міг долучитися, завдяки майстер-класам, до нового виду мистецтва чи придбати вже зроблені прикраси безпосередньо з рук майстра.
За словами бісер-майстра з Києва Любові Романенко, нині прикраси з бісеру не вважаються дешевою річчю, а бісероплетіння –  розвагою для бабусь.  Нині це модний вид мистецтва, до того ж, деякі роботи коштують не одну тисячу американських доларів. «Ціна прикраси з бісеру, – каже Любов Михайлівна, – залежить від багатьох чинників. Зокрема від бісеру, з якого вона зроблена. Наприклад, прикраса з «китайського» бісеру, який переважно має нерівні форми, зазвичай, дешеві. А ось з «японського» (він має ідеальну круглу форму і коштує від 49 гривень за 10 грамів), звісно, значно
дорожчі».
Хоча, на ціну впливає й час, витрачений на роботу та кількість матеріалу. «Наприклад, – каже пані Любов, – намисто з «китайського» бісеру, на який я витратила 100 метрів жилки та майже два тижні роботи, коштує 180 гривень».
Між іншим, сьогодні в Україні діють декілька спеціалізованих Інтернет-магазинів, де  можна придбати авторські вироби з бісеру чи усю необхідну фурнітуру, щоб зробити витвір мистецтва власними руками.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую