ye-logo.v1.2

На кінофестивалі «Бруківка» покажуть фільм, який знімали на Хмельниччині

Культура 2146
Історію військового, який намагається пристосуватися до звичайного життя, творча група знімала на території кількох громад Хмельниччини
Історію військового, який намагається пристосуватися до звичайного життя, творча група знімала на території кількох громад Хмельниччини. Фото: зі сторінки Film Festival «Brukivka»

Кінострічка «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича розповідає історію про адаптацію ветерана війни до звичайного життя.

У Кам'янці-Подільському 12 вересня відбудеться прем'єрний показ художнього фільму «Фосфор» режисера Костянтина Лінартовича. Як зазначає пресслужба кінофестивалю «Бруківка», кінострічку презентують в рамках позаконкурсної програми.

Історію військового, який намагається пристосуватися до звичайного життя, творча група знімала на території Кам'янець-Подільської, Китайгородської та Староушицької громад Хмельниччини. Головну роль у фільмі зіграв український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович. Сценарій до фільму написали Славко Полятинчук та Костянтин Лінартович.

Головну роль у фільмі зіграв український актор театру, кіно та дубляжу Дмитро Лінартович. Фото: зі сторінки Film Festival "Brukivka"

«Ми думаємо, що реабілітацію мусять пройти не тільки наші воїни, а й усе суспільство. Адже ми перестали бачити і чути одне одного… І тут може допомогти увага, повага і любов! Це важливо. Саме ці думки дали нашій творчій команді поштовх до написання сценарію і реалізації фільму «Фосфор», - зазначають творці фільму.

Режисер художнього фільму «Фосфор» Костянтин Лінартович. Фото: з фейсбук-сторінки Костянтина Лінартовича

В Кам'янці-Подільському фільм за участю творчої групи покажуть в кінотеатрі «Дружба» 12 вересня о 20:00.

Міжнародний кінофестиваль з Кам'янця-Подільського «Бруківка» проходить вже шостий рік поспіль. Як розповідають організатори, цьогоріч фестиваль буде проходити з 8 по 16 вересня в шести містах України, Німеччини та Польщі. Для участі у ньому було отримано понад 200 заявок.

«Бруківка» - незалежний фестиваль, який у 2017 році заснував кам'янчанин режисер Андрій Заєць. Під час фестивалю проходять покази фільмів конкурсної програми, зустрічі з відомими режисерами, різноманітні воркшопи, виступи музичних гуртів та вечірки.

Ознайомитися з конкурсною програмою та розкладом показів можна на офіційній сторінці «Бруківки» у фейсбук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую