ye-logo.v1.2

«Рисунки, що стали емалями»: у Хмельницькому відкриють родинну виставку Юркових

Культура 1709
Переглянути родинну виставку Юркових можна буде до кінця жовтня
Переглянути родинну виставку Юркових можна буде до кінця жовтня. Фото: пресслужби Хмельницької міської ради

Експозиція присвячена пам'яті Героя російсько-української війни Михайла Юркова, який сьогодні, 18 вересня, мав святкувати своє 21-річчя.

Сьогодні, 18 вересня, о 16.30 у виставковій залі Хмельницької художньої школи відбудеться відкриття виставки творів Івана, Сергія та Михайла Юркових.

Родинна виставка під назвою «Рисунки, що стали емалями» присвячена пам'яті Героя російсько-української війни Михайла Юркова. Військовослужбовець з Хмельниччини загинув 6 березня цього року під час виконання бойового завдання в Бахмуті.

Також виставку відкриють у день народження Михайла Юркова: 18 вересня хлопець мав святкувати своє 21-річчя.

Як розповідає методистка Хмельницької художньої школи та мистецтвознавець Людмила Рожко-Павленко, бажання зробити цю експозицію з'явилося у день прощання з полеглим українським захисником.

Дідусь Михайла Юркова – художник-емальєр Іван Михайлович Юрков – зробив з малюнків онука емалі.

«Свої малюнки Михась малював в блокнотику, коли йому було 6-7 років. Його роботи настільки були яскраві, колоритні та талановиті, що його дідусь одного разу запитав дозволу в онука з цих робіт зробити емалі. Чіткі по задуму та сюжету вони ідеально годилися для емалі. Михайло дав згоду. І в 2009 році в Художньому музеї в Хмельницькому була обласна родинна виставка. Де були виставлені і роботи Михася», - розповідає Людмила Рожко-Павленко.

Робіт Михайла Юркова для окремої експозиції було недостатньо хлопець не займався малюванням, оскільки вирішив своє життя пов'язати з іншим напрямком. Але батько українського захисника Сергій Юрков був випускником Хмельницької художньої школи, тому і вирішили зробити родинну виставку робіт трьох Юркових – дідуся, батька та сина.

Родинну виставку Юркових «Рисунки, що стали емалями» можна буде оглянути у виставковій залі Хмельницької художньої школи до кінця жовтня за адресою: вулиця Проскурівська, 65.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую