ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відбудеться виставка «Бахмут: Не віддамо»

Культура 1013
Виставка Катерини Руденко триватиме у Хмельницькому майже місяць
Виставка Катерини Руденко триватиме у Хмельницькому майже місяць. Фото: Укрінформ

Вона побудована на протиставленні образів колишнього мирного міста й сучасного, знищеного війною.

У Хмельницькому обласному художньому музеї презентують виставку робіт художниці Катерини Руденко «Бахмут: Не віддамо». Її відкриття відбудеться 9 листопада о 16:00, анонсують в музеї.

Усі полотна, які можна буде побачити у виставковій залі, присвячені місту-фортеці Донецької області, де зростала художниця. Серед робіт Катерини Руденко – міські та сільські пейзажі, портрети, натюрморти і жанрові композиції. Як зазначають організатори, частина з картин показує Бахмут як «місто миру», а інша - як «місто війни».

«Художниця працює в різних жанрах. «Український натюрморт» написаний в імпресіоністичній манері чистими яскравими кольорами. Твір на історичну тематику «Сон Роксолани» в дусі символізму відтворює пам'ять полонянки про втрачену Батьківщину. «Площа Свободи» – зимовий краєвид центру Бахмута у нічному освітленні, також виконаний в імпресіоністичній манері.

Роботи останнього року: диптихи «Не віддамо!» і «Заплющити очі». Вони побудовані на протиставленні образів колишнього мирного міста й сучасного Бахмута, що впродовж року стояв незламною фортецею проти ворожої навали, а нині окупований і зруйнований російською агресією», - зазначають у Хмельницькому обласному музеї.

Виставка триватиме до 3 грудня з вівторка по неділю (10:00-17:45).

Читайте також: Відверті розповіді про реальну війну: у Кам'янці-Подільському надрукували художньо-документальну книгу про роботу саперів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую