ye-logo.v1.2

Прийде час, коли кров покличе: у Хмельницькому відбувся допрем'єрний показ фільму «Мій карпатський дідусь»

Культура 1033
Переглянути кінострічку в кінотеатрах Хмельницького можна буде вже з 28 грудня
Переглянути кінострічку в кінотеатрах Хмельницького можна буде вже з 28 грудня. Фото: автора

Спільний українсько-грецький художній фільм у жанрі трагікомедії вийде у прокат вже 28 грудня.

У понеділок, 18 грудня, у хмельницькому кінотеатрі WoodMall Cinema відбувся допрем'єрний показ кінострічки від режисера Зази Буадзе «Мій карпатський дідусь». Це спільний українсько-грецький повнометражний художній фільм у жанрі трагікомедії.

Глядачами про фільм та етапи його створення розповідали режисер Заза Буадзе, виконавець головної ролі народний артист України Богдан Бенюк та продюсер стрічки Андрій Суярко.

Як виявилося, початково фільм мав назву «Небо-парасолька», проте назву для прокату за рекомендаціями продюсера змінили на «Мій карпатський дідусь». Зйомки картини розпочалися ще у вересні 2019 року: у Карпатах відзняли всі сцени, які за сценарієм відбувалися в Україні, після цього планували їхати до Італії. Творча група вже розпочала підготовку, проте початок пандемії вніс свої корективи. Тільки через рік дозвіл на зйомки фільму в Італії поновили. Монтажний період фільму припав на початок повномасштабного вторгнення.

«Прогнозувати, коли в цих нових реаліях відбудеться зустріч фільму із глядачем було складно. Але прийшов час. Цей фільм дуже важливий для мене. Це вже мій четвертий фільм в Україні і п'ятий у моєму житті. Але саме цей фільм я сприймаю як найважливіший. Це перший фільм, про який я можу сказати, що він по-справжньому авторський. Я ще планую, звісно, знімати, але цей – мій підсумковий», - розповів під час зустрічі із глядачами режисер стрічки Заза Буадзе.

Стрічка «Мій карпатський дідусь» дає відповідь на питання «Хто ти є». Це історія про силу коріння та кров, яка тече всередині. Таке саме відбувається і з головним героєм фільму – 16-річним хлопцем, який приїжджає до свого дідуся та привозить прах своєї матері. За словами народного артиста України Богдана Бенюка, який зіграв у фільмі роль того самого дідуся, у житті кожної людини настає момент, коли проявляється та сама кров – рано чи пізно, й, можливо, через покоління.

Це вже четвертий фільм в Україні, і п'ятий у творчому доробку режисера Зази Буадзе.

«Донька, яка не послухала свого тата в цьому фільмі, поїхала за кордон, закохалася, народила там дитину. А батько відмовився від неї. І через декілька років онук привозить до нього прах доньки, яка трагічно загинула. І от тут настає момент взаєморозуміння діда та онука, які розтягнуті у просторах різних культур. Фільм дає змогу глядачеві співпереживати та для себе зрозуміти важливі моменти, які допомагають ідентифікувати себе», - поділився своїми роздумами Богдан Бенюк.

"Фільм дає змогу глядачеві співпереживати та для себе зрозуміти важливі моменти, які допомагають ідентифікувати себе", - Богдан Бенюк

Це історія про силу коріння та кров, яка тече всередині. Скрін з офіційного трейлеру фільму "Мій карпатський дідусь"

У коментарі для сайту «Є ye.ua» український режисер грузинського походження Заза Буадзе, розповів про власну самоідентифікацію.

«За національністю я грузин і завжди ним буду, але я вважаю себе вже трішечки українцем, бо знімаю українське кіно і розповідаю українські історії. Так сталося у моєму житті, що для мене немає окремо Грузії, окремо України. Насправді, у наших народів так багато спільного – навіть війна. У 1992 році я був там, і моє покоління, а також наші батьки та діди, чекали на цю визвольну битву з ворогом. Так сталося, що ми – українці та грузини – нічого не маємо спільного по крові, але так багато маємо спільного ментально. І, напевно, у цьому є якась божа ідея».

Переглянути кінострічку в кінотеатрах Хмельницького можна буде вже з 28 грудня.

Читайте також: Хмельничанка виставляє на аукціон розмальовані уламки ворожих «ланцетів» та «шахедів», щоб підтримати ЗСУ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую