ye-logo.v1.2

«Форма вогню»: предпрем'єрний показ у Хмельницькому (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 1232

Вже з 22 лютого документальний фільм про рятувальників покажуть у кінотеатрі.

Хмельницький став першим містом, в якому презентували документальну стрічку «Форма вогню». Та це і не дивно, адже головні герої фільму – зведений загін хмельницьких рятувальників, які в листопаді 2022 року в деокупованому Херсоні допомагали людям.

На предпрем'єрний показ, який відбувся 16 лютого в кінотеатрі «Woodmall», зібралося чимало запрошених. Серед яких були як самі рятувальники та їхні родини, так і народні депутати, керівники області та міста, ДСНС, військові, бізнесмени тощо. Завітала й голова Державного агенства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Попри урочисту подію, вручення подяк та нагород рятувальникам, запрошені гості показу вшанували хвилиною мовчання усіх чиє життя забрала російсько-українська війна. А в самому фільмі нагадали усім і про двох хмельницьких рятувальників – Владислава Дворака та Сергія Севрука, які загинули 27 січня минулого року під час гасіння пожежі в Хмельницькому, яка була спричинена атакою ворожих дронів.

Керівник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін (праворуч) відзначив хмельницьких рятувальників грамотами та дипломами

Керівник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін (праворуч) відзначив хмельницьких рятувальників грамотами та дипломами.

Приїхав до Хмельницького і Роман Примуш, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Приїхав до Хмельницького і Роман Примуш, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Отримали хмельницькі рятувальники і відзнаки від ДСНС

Отримали хмельницькі рятувальники і відзнаки від ДСНС.

«Головна мета фільму – розповісти про подвиг наших героїв на весь світ, - каже головний режисер фільму «Форма вогню» Василь Київський. – Фільм спочатку знімався на англійській мові, а зараз – це адаптована українська версія. Але він був спяромований на іноземного глядача. Мені дуже хочеться, щоб люди за кордоном, коли будуть дивитися цей фільм, хотіли більше допомагати Україні, і щоб вони знали наших героїв».

Василь Київський, головний режисер фільму

Василь Київський, головний режисер фільму.

«Нам було легше тим, що не довелося грати інші ролі, а самих себе, згадувати, що ми тоді відчували. Нам режисер казав: «Будьте самі собою. Вам не потрібно нічого придумувати», - розповідає Андрій Козак, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, який є одним з героїв фільму «Форма вогню». – Головному режисеру вдалося в наших постатях показати усіх рятувальників України, які під час повномасштабного вторгнення роблять все можливе і неможливе, щоб врятувати людські життя».

Андрій Козак, один із героїв фільму

Андрій Козак, один із героїв фільму.

«Фільм дуже зворушлевий і дуже потрібен, - вже після показу сказала Марина Кудерчук, голова Державного агенства України з питань кіно. – Рятувальники дійсно ризикуючи власним життям, рятують інших. Попляризувати цих людей, їх героїзм, дуже потрібно. І цей фільм доречний. Я сподіваюся, що ця документальна стрічка стане основою серії фільмів про героїзм людей різних професій, героїм українців, які залишаються в країні, роблять свою справу та наближають нашу Перемогу».

Голова Державного агенства України з питань кіно Марина Кудерчук також завітла в Хмельницький

Голова Державного агенства України з питань кіно Марина Кудерчук також завітла в Хмельницький.

Невдовзі в Україні буде проходити перший кінофестиваль документальних фільмів, знятих під час війни. І, за словами головного продюсера фільму Костянтина Дєтковського, «Форма вогню» буде представлена на ньому. Ну, а усі хмельничани вже з 22 лютого можуть побачити фільм у кінотеатрі «Woodmall», крилатою фразою якого може стата цитата Андрія Козака: «Не ризикуючи життям, інше життя врятувати буде неможливо».

Команда проєкту також подякувала тим, хто допоміг у створенні фільму

Команда проєкту також подякувала тим, хто допоміг у створенні фільму.

Форма вогню - фільм, який демонструватимуть на різних кінофестивалях

Форма вогню - фільм, який демонструватимуть на різних кінофестивалях.

Читайте також - «Форма вогню»: фільм про героїв без зброї

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую