ye-logo.v1.2

«Поділися своїм вмінням, настроєм та енергією!»

Культура 1497

Саме під таким гаслом в перших числах жовтня проходив І Всеукраїнський фестиваль «Вільних людей» – «FreeHumansFest» – у Кам’янці-Подільському

Велика кількість музикантів, художників, шанувальників бойових мистецтв та екстремальних видів спорту зібралася на «FreeHumans-Fest» для того, щоб продемонструвати свою майстерність та надихнутися новими враженнями. Представники багатьох різнопланових організацій та колективів впродовж трьох діб створювали для усіх присутніх неповторну атмосферу свободи й позитиву.

Еротичний танець, йоготерапія та тайський масаж
Напрям фестивалю було представлено майстер-класами та показовими виступами. Всі охочі могли відвідати заняття з йоги – йоготерапію, йогу для майбутніх мам, офісну йогу, а також сеанси масажу – тайський масаж, масаж обличчя, дитячий... Крім того, у кожного глядача була можливість освоїти бойові види мистецтва: айкідо, Муай Тай, капоейра, айкибудо, кіокушін… За написанням прекрасних картин, виготовленням чудернацьких прикрас та інших цікавих виробів також можна було не лише поспостерігати, а й взяти у цьому участь. Не обійшлося на фестивалі без бандуристів, барабанщиків та гітаристів. А ще можна було «побамкати» на справжній, хоча й не зовсім українській, варанзі. Для охочих потанцювати працювала ціла «Майстерня танців», де представники з різних танцювальних шкіл навчали всіх бажаючих елементарних танцювальних рухів одразу в танку. Чого тут тільки не було: латино, стрип-бурлеск, арійські, гавайські, індійські, шотландські танці, трайбл келтік, рагга-денсхол, стрип-пластика тощо. Удень не стихали пісні на малих сценах, а ввечері естафета переходила до «центрального майданчика». За три дні фестивалю виступили понад 530 діячів, які представляли більше, аніж 125 колективів з усіх куточків України. Загалом, майстер-класи відбулися з 35 стилів танців, 20 технік бойових мистецтв і 10 видів масажу!

Мега-екстремальні розваги та встановлення рекорду з гри на барабанах
Розпочиналися вечори показами короткометражних фільмів молодих вітчизняних та зарубіжних режисерів. В Старій фортеці протягом двох днів фестивалю тривала соціальна акція «Експрес-тест на ВІЛ», можна було взяти уроки візажу, тайського чи гавайського масажу. На глядачів також чекали різноманітні шоу: фаєр-шоу, танцювальне, шоу модного театру тощо. І супроводжувалося все це арт, фото та виставками-ярмарками. Не було коли сумувати й на території Новопланового мосту (майданчик «Адреналін»). Тут можна було побачити переправу драбиною над прірвою, скелелазіння, стрибки з моста, ходіння по гарячих вуглинах та домбайський футбол (коли члени команди зв’язані між собою мотузкою). Та не тільки побачити, але й стати безпосереднім учасником екстремального життя, відчути, як в крові просто зашкалює адреналін. Все це дійство супроводжувалося музикою найкращих Dj-їв України. Щовечора меломани відривалися на повну під етно-рок, транс, хаус, техно... Ексклюзивне диско-шоу не залишило байдужим нікого. Але родзинкою «FreeHumansFest» стали встановлення світового рекорду одночасної гри на барабанах та акустичний концерт барабанщиків. Для тих, хто шукає свою другу половинку, на фестивалі організували нестандартну вечірку знайомств – у форматі «швидкі побачення». Кожен її учасник впродовж декількох годин зміг побувати на 10-15 міні-побаченнях!

Проявити себе, здійснити мрії, поділитися досвідом
«Місією нашого фестивалю є гармонійне поєднання різних напрямків, пов’язаних із реалізацією людини, – каже ініціатор і керівник оргкомітету фестивалю «Вільних людей» Владислав Очеретько. – Задумуючи цей фестиваль, ми ставили собі за мету об’єднати в одному місці, в один час, під одним небом людей, які захоплені й займаються: екстремальними видами спорту, танцями, музикою, бойовими мистецтвами, арт і фото-артом, йогою і масажем. Людей, для яких їхня справа – це задоволення, драйв, їхнє життя!».
На закінчення хочеться додати, що це був не просто фестиваль екстриму, мистецтва та музики. Це щось набагато глибше. Щось, що потрібно не тільки бачити, а й відчувати. В такому середовищі нагадує про себе якийсь особливий ген, що відповідає за здатність бути українцем.

Більше фото та відео з фестивалю

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую