ye-logo.v1.2

Театр у храмі

Культура 1504
Фото: Фото Івана КОСТЕНКА.

В Хмельницькому римо-католицькому храмі парафії Непорочного Серця Пресвятої Діви Марії, що на Пілотській, театр «М-ТЕАМ» існує вже три роки.

 За цей час його юні актори встигли і театральні бажання місцевого глядача задовольнити, і в Польщі на гастролях побувати. Дебютували з шекспірівською трагедією «Гамлет», а потім взялися за пантоміму: «Буття: сотворення, гріхопадіння і воскресіння». Саме її поляки і сприйняли, як кажуть, на «ура!». Крім того, якось на перегляд цієї пантоміми до костьолу завітав режисер народного театру «Дзеркало Всесвіту», що у міському будинку культури, Іван Кропліс разом зі столичним театральним критиком Ігорем Грабовичем. Вони не лише дали цінні вказівки щодо подальшої роботи юних театралів, але й напророкували пантомімним Адаму і Єві «зіркове» майбутнє у іншій виставі – «Ромео і Джульєтта».
Андрій Обруч (Адам) таки зіграв Ромео у новій постановці, а от Ганні Василенко (Єві), яка до того завжди грала позитивних персонажів, замість Джульєтти, дісталася роль... Смерті. Проте, дівчина блискуче впоралася з новим амплуа!

«Ромео і Джульєтта»в молодіжному варіанті
«Телефонний дзвінок і новина про те, що я гратиму Джульєтту, – розповідає двадцятирічна акторка Олеся Фрига, – стали для мене приємною несподіванкою. На сцені я уже не вперше, але на головну роль аж ніяк не розраховувала. Про таке мріє кожна дівчина!».
За словами організатора молодіжного театру, отця Миколи, репетирували нову прем’єру  про трагічне юнацьке кохання місяць. Перед виступом було багато хвилювань. У найнесподіваніші моменти перегорали лампочки та траплялися інші малоприємні випадки,  але ніхто не пасував перед труднощами – кожен знав свою справу і намагався зробити її якнайкраще. До прикладу, Андрій Обруч не  лише грав палкого закоханого, але й займався постановкою танців та музичним супроводом вистави. Хочеться відзначити і майстерний підбір акторів для «Ромео і Джульєтти»: подружжя Капулетті, як і Монтеккі, ідеально виглядали разом.
Здавалося, за їхніми плечима, справді, десятиліття спільного життя під одним дахом. Навсібіч сипав дотепами духовний наставник головного актора – жартівник Лоренцо, чим неабияк потішив глядачів трагічної історії. Думка про реальність пристрасних почуттів закралася й від палких обіймів та зізнань головних героїв... Проте це виявилося лише майстерною акторською грою. А в реальному житті обоє  зустрічаються з «іншими»!

Вони збирають повні зали...
Квітами, гучними оплесками і шквалом овацій щоразу зустрічають і проводжають юних акторів глядачі. Минулої неділі під час прем’єри шекспірівської драми у залі яблуку ніде було впасти. Завітали не лише рідні й друзі самих акторів та прихожани костьолу, але й люди, які ніколи тут не бували – приїхали спеціально на «Ромео і Джульєтту». Вхід на вистави театру «М-ТЕАМ» вільний, а після перегляду усі бажаючі мають змогу пожертвувати гроші – хто скільки може. Саме за ці кошти, не без активної участі самих же акторів, шиють сценічні костюми, створюють декорації та прикрашають сцену для виступів.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую