ye-logo.v1.2

Красилівські аматори вже думають про поїздку до Литви

Культура 1363

Народний аматорський ансамбль народної музики «Веретено» Красилівського районного будинку культури став переможцем у конкурсі «Стань, козацька славо!»

На VІ Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня», який проходив з 7 по 10 жовтня в Луцьку, народний аматорський ансамбль народної музики «Веретено» Красилівського районного будинку культури став переможцем у конкурсі «Стань, козацька славо!». А солістка Людмила Богуславська відзначена подякою в номінації «Колискова для мами».
«Перемога далася нелегко. Адже у фестивалі брали участь понад тридцять колективів з Росії, Білорусі, Латвії, Польщі, Угорщини та усіх регіонів України, більшість з яких мають по декілька десятків років сценічного стажу, а окремі їх учасники удостоєні звання заслужених працівників культури», – розповідає керівник ансамблю, директор Красилівського районного будинку культури Олександр Микульський.
Нині до складу  ансамблю народної музики входить п'ятнадцять чоловік. У його репертуарі українські народні та жартівливі пісні, фрагменти народних звичаїв та обрядів, які тісно переплітаються із сучасною не тільки вітчизняною, а й зарубіжною музикою. Та й окремі куплети до пісень змінюють на теперішній лад.
«Успіх не тільки окрилює, а й дає поштовх до втілення в життя нових творчих планів і задумів. Хочемо включити до репертуару ще козацькі пісні. А ще було б добре мати записаний власний диск», – каже засновник ансамблю Олександр Микульський.
 Красилівські аматори вже думають про поїздку до Литви, де незабаром має відбутися конкурс народної музики.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую