ye-logo.v1.2

Десятирічна хмельничанка здійснила свою давню мрію - стала володаркою акваріуму з рибками

Культура 2971
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Цей приз дівчинка виборола у фіналі І міського конкурсу юних акваріумістів, який відбувся минулої суботи у Хмельницькому.

За словами голови Хмельницького клубу акваріумістів Миколи Мужичука, у відбіркових турах було заявлено 34 учасники, однак вже під час проведення змагань у ньому взяли участь більше сотні учасників, адже багато хто долучався вже в процесі, тому всім дали можливість себе показати. “У фінал ми планували взяти 5 учасників, однак було доволі багато талановитих дітей, тому вирішили виставити фото робіт на голосування в Інтернет-форуми, аби нам допомогли професійні акваріумісти. За результатами балів з невеличким відривом від інших потрапили ще двоє учасників”, - каже Микола Андрійович. 

Роботи компетентне журі оцінювало за наступними критеріями: загальний зовнішній вигляд композиції, відповідність назви, сумісність рослин та вміння висадження, точність вибору та встановлення обладнання, сумісність населення (рибок) з композицією, швидкість оформлення, дотримання черговості в оформленні та запуску акваріуму.

Першою впоралася з роботою десятирічна Світлана Велика, яка й стала переможницею конкурсу за підсумками журі та глядачів. На все про все вона витратила лише 40 хвилин. До того ж, як зазначив Микола Мужичук, Світланка прийшла в останній день відбіркового туру конкурсу, ще й в самий його розпал, та попросила дати їй шанс. Причому, як виявилося, у неї ніколи не було акваріуму, хоча вона давно про нього мріє. “Світланка вразила нас своєю роботою, яку зробила з того, що було під рукою. А на форумі вона стала однією з перших, хто набрав найбільшу кількість голосів. Між собою ми лагідно назвали дівчинку Пуговкою, щойно її побачили”, - каже пан Микола.

Перед самим фіналом Світлана захворіла, однак батьки відпустили її на фінал, адже всіляко підтримували її захоплення. Вона не потрапила на попередній передфінальний збір, де розповідали, що і як відбуватиметься на конкурсі, аби учасники підготувалися. Однак, без підготовки, та з того, що залишилося, Світлана створила найкращу композицію. І без жодних порушень. В нагороду вона отримала те, про що давно мріяла — повністю обладнаний акваріум з рибками. Усі учасники конкурсу отримали грамоти та різноманітні призи від спонсорів. А троє глядачів стали володарями акваріумів, які розіграли під час лотереї.

До слова, у школах учасників планують створити гуртки акваріумістів. А ті, хто не отримав акваріум, мають змогу це надолужити, взявши участь у новому конкурсі: на кращий слоган та логотип для клубу “Tetra-дон”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую