ye-logo.v1.2

«Туристичний сезон-2012» у Хмельницькому відкрито

Культура 2667
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Різноманітні виставки, конкурси та святковий концерт відбулися на вулиці Проскурівській та біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка.

 Хмельничан та гостей міста вкотре ознайомили з місцевим туристичним потенціалом: організаціями, інфраструктурою, пам’ятками та визначними місцями. Отже, ця подія стає вже традиційною для нас. Вздовж вулиці Проскурівська розмістилися народні майстри, які представляли не лише Хмельниччину, але й Київ. До уваги гостей заходу пропонувалися вироби із дерева, глини, скла, вишиті картини, ляльки ручної роботи, різноманітні прикраси, сувеніри тощо. Також хмельничани могли переглянути фотовиставку члена Національної спілки краєзнавців України І. Ігнатьєва “Поділля з висоти пташиного польоту” та ознайомитися із туристичною галуззю міста. Біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка діти брали участь у конкурсі малюнку на асфальті «Я турист» та в змаганнях зі спортивного туризму. Цікаво те, що головною тематикою дитячих шедеврів було “Євро-2012”: футбольна лихоманка не оминула навіть найменших. Але найбільшою популярністю на святкуванні, все ж таки, користувалися скрипалька-аматорша, яка просто зачарувала всіх своєю грою на скрипці, та майстер-класи для дітей із орігамі й виготовлення ляльки-мотанки.
«Я вже другий рік поспіль приходжу на відкриття сезону, особливо подобається розглядати вироби народних майстрів і купувати сувеніри, - ділиться враженнями хмельничанка Олександра Корженко. – Ось цьогоріч спробувала власноруч зробити ляльку-мотанку. Дуже цікаво й захопливо! Вдома обов’язково спробую повторити цей досвід».
Ввечері відбулося підбиття підсумків усіх конкурсів та концертна програма творчих колективів міста. Завершилося свято яскравим файєр-шоу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую