ye-logo.v1.2

Вчителька написала книгу про історичні місця Летичева

Культура 5323
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Побачив світ краєзнавчий нарис письменниці, історика, заступника директора з виховної роботи летичівського НВК №1 Лілії Новіцької під назвою “Історичними стежками рідного міста”.

Це видання в авторки перше за ліком. Краєзнавчий нарис “Історичними стежками рідного міста” присвячений історії Летичева від минулого до сьогодення та його видатним особистостям. До книги увійшли різноманітні історичні відомості про саме місто та його історичні місця, легенда заснування, дослідження щодо назви Летичева тощо. Як розповіла автор, книга відрізняється від усіх інших тим, що в ній дуже компактно розміщено матеріал, і людина дуже швидко зможе знайти потрібні їй відомості.
“Кожних п'ять років вчитель повинен пройти атестацію, і в її рамках ми намагаємося запропонувати якусь інновацію, яку потім можна було б використовувати в своїй роботі. До мене також неодноразово раніше зверталися люди, з проханням розказати про історичне минуле нашого міста, про Устима Кармелюка. Просили допомогти розібратися з тим, чи іншим матеріалом і мої учні. Так і виникла у мене ідея систематизувати й зібрати всі свої знання в одній компактній збірці, - розповідає авторка. - Колеги мене підтримали й всіляко допомагали. Спочатку я показала свій рукопис колишньому редактору місцевої районної газети Володимиру Борисову. Саме він переконав мене, що ідея дуже гарна, дещо підказав і впорядкував мою роботу. За його ініціативи ми залучили також фотографа селищної ради Віталія Павлинського. Але ініціювала видання моєї книги Людмила Борисова, яка на той час була головою селищної ради”.
Як зазначила Лілія Олександрівна, любов до Батьківщини та своєї землі можна зберегти лише за умови плекання й збереження своєї культурної спадщини, своїх традицій та історії. Ця книга творилася протягом багатьох років: авторка багато фотографувала, збирала газетні вирізки, старі фотокартки, записки, спогади та розповіді про тих людей, які вже давно відійшли у вічність, передивлялася архівні документи. Завдяки цьому виданню навіки залишаться в історії нашого Поділля забуті старі та нові невідомі широкому загалу імена й історичні події. Авторка не збирається зупинятися на досягнутому, в її планах написання ще одного краєзнавчого нарису, але вже про історичне життя Летичівського району.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую