ye-logo.v1.2

Після фестивалю “Дивень” музей лялькового театру поповнився новими експонатами

Культура 2960
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

Кілька днів хмельничани мали змогу знайомитися з творчістю українських та іноземних лялькарів на міжнародному фестивалі “Дивень”, які охоче мандрували разом із глядачами чарівним і незабутнім світом дитинства.

Як зазначив головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв України Сергій Брижань, на ці кілька днів Хмельницький перетворився на театральну столицю України. “Багато нових вражень і дружніх стосунків зав'язалося на фесті, адже лялькарі - особливий народ, де діють особливі закони. Це таке собі братство, яке продемонструвало миттєвості прекрасного на сцені. І хоча вони тривали не вічно, однак залишили гарні спогади”, - сказав пан Брижань.
На фестивалі не було переможців і переможених. Кожен, окрім приємних вражень, повіз додому пам'ятні відзнаки та дипломи від організаторів. Навіть собі хмельничани “намалювали” диплом, як пожартував режисер театру.
Звісно, гості нашого міста не залишилися у боргу, подарувавши музею лялькового театру свої сувеніри на згадку про участь у фестивалі. Від колег з Литви наші лялькарі отримали новий символ театру - Коника-Горбоконика. Театрали з Рівного привезли ляльку-мотанку з натурального поліського льону, а білоруси презентували ляльку-маріонетку. Москвичі ж за гарний прийом та за те, що хмельничани виручили їх у важкій ситуації, віддячили за своєю російською традицією: подарували фарфорового двоголового орла, наповненого... горілкою. А от сусіди-львів'яни запросили усіх присутніх завітати до них на фест наступного року.
“Фестиваль недарма називається “Дивень”, адже ви нас щодня дивували, дарували диво кожному присутньому в залі”, - зазначила директор Хмельницького академічного обласного театру ляльок, заслужений працівник культури України Алла Пундік.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую