ye-logo.v1.2

"Спогади про літо" Олега Демка представили в Хмельницькому художньому музеї

Культура 2544

7-го вересня 2012 року у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулось відкриття виставки живописних творів Олега Демка «Спогади про літо».

В експозиції представлено 17 живописних полотен, створених у 2004–2012 роках.
Сьома, у стінах музею, персональна виставка Олега Демка має назву «Спогади про літо». У авторській інтерпретації літо — пора подорожей, а отже час свіжих вражень і спостережень. Отриману у мандрах емоційну й інтелектуальну практику художник втілює у нових художніх образах («Херсонес», «Верона. Вид на Кам’яний міст», «Моравські тумани», «Шлях до вічних снігів», «Алчі. Серце Ладака»). Назви творів говорять про широке коло зацікавлень автора, географію його подорожей.
О. Демко природжений живописець, що тонко відчуває гру природних барв у сонячному освітленні («Сонячний двір. Монастир Ламаюру», «Дахи монастиря Рідзонг», «Шлях до вічних снігів», «Верби над озером. Комсомольський парк»).
Сім персональних експозицій — це тільки сім щаблів, подоланих автором у пошуках живописної істини, кожен з яких сприймається як цілісний, завершений виток безконечної спіралі.
Олег Олексійович Демко народився 1969 року у м. Хмельницькому. 2001-го закінчив Львівську академію мистецтв. Член багатьох незалежних мистецьких об’єднань, кавалер Лицарського Хреста Заслуги ІVст. (1997). Учасник виставок з 1996 року. Твори зберігаються у музейних та приватних колекціях України й світу.


Галина Гірник, старший науковий співробітник Хмельницького обласного художнього музею

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую