ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському дивували елітною твариною та частували смачною рибиною

Культура 4074
Фото: Євгеній ДОРОФЄЄВ

На біотехнологічному факультеті Подільського державного аграрно-технічного університету, що у Кам’янці-Подільському, завершився традиційний фестиваль із виробництва і переробки продукції тваринництва.

 Цьогоріч він отримав назву «Біофест-2012» і присвячувався 75-річчю Хмельницької області. Цей захід об’єднав усі види сільського господарства і його відвідали не лише фермери, а й пасічники, рибалки, садоводи із Хмельницької, Чернівецької, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Чимало глядачів зібрала виставка-ярмарок тварин. При всій різноманітності особливо вражали декоративні голуби, білі шиншили та велетенські кролі й кури. Але найбільше людей було біля корпусу №2. Ще б пак, тут грали музики, під які витанцьовували навіть руді свині-ландраси, тонкорунні вівці й українські чорно-рябі корови. А ось місцеві педагоги разом із студентами факультету технології виробництва й переробки продукції тваринництва цілу днину хитрували над багаттями та величезними казанами. У кожному з них одночасно готувалися страви приблизно для сотні гостей, а навкруги витали такі запахи, що аж у голові паморочилося. Шашлики, крильця гриль, яєчню зі шкварками, юшку з раками, традиційну рибну уху, курячий бульйон, домашню ковбасу, запечену на багатті, рибу та картоплю – під час фестивалю змогли скуштувати безкоштовно всі. Після кулінарних майстер-класів глядачі перемістилися на університетський стадіон, де на них чекав виступ кінного театру «Козаки Поділля» із карколомними трюками.

Ініціатор дійства - декан біологічного факультету, доктор наук Микола Повозніков - запевняє, що подібні заходи не лише цікаві, але й потрібні. «Основна мета проведення «Біофесту” – це популяризація натуральної їжі й правильність її споживання, - каже Микола Гаврилович. – Мене, як людину близьку до землі, ці питання неабияк турбують. Адже подивіться, що ми сьогодні їмо: м’ясо без м’яса, а молоко без молока. Традиція таких заходів бере початок ще з 2007 року: за цей час ми вже провели фестивалі м’яса, молока, меду, риби та птиці. Спершу вони були присвячені одній із галузей тваринництва, але відтепер відображатимуть увесь її спектр. У рамках цього заходу ми також провели професійні конкурси між студентами біотехнологічного факультету, майстер-класи науково-педагогічних працівників факультету, конкурс учнівських наукових робіт «Тваринний світ очима школярів» та студентську наукову конференцію «Місце студентської молоді у становленні прибуткового тваринництва».

Апогеєм «Біофесту-2012» стало кулінарно-мистецьке шоу «Смачний Біофест» в актовому залі університету. Команди кожного курсу біологічного факультету представили різноманітні наїдки, а також розважальні номери. Закінчився фестиваль посвятою першокурсників у студенти та презентацією гімну факультету.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую