ye-logo.v1.2

Щоденний догляд за очима — запорука гарного зору

5078
Фото: mjjm.ru 

У народі кажуть, очі - дзеркало душі. А народна медицина має багато порад, які допомагають впоратися з проблемами очей.

 Щоб погляд став яснішим, візьміть в рівних частинах ромашку аптечну і липовий цвіт. Залийте 1 ст. л. сухого подрібненого збору склянкою окропу, настоюйте 30-40 хвилин, процідіть. Змочіть в теплому настої марлеві серветки і накладіть їх на 5-7 хвилин на повіки. Замість липового цвіту і ромашки, до очей можна прикладати використані чайні пакетики.
Щоб позбутися набряків під очима, спробуйте такий засіб: наповніть маленькі марлеві мішечки сухими пелюстками троянд. А вже безпосередньо перед застосуванням опустіть мішечки в гарячу воду, злегка охолодіть їх і прикладіть на повіки на 5-7 хвилин.
При запалені очей добре допомагає відвар із листя м'яти перцевої. Для його приготування 2 ст. л. сировини залийте 2 склянками води, кип'ятіть на слабкому вогні протягом 5-10 хвилин. Потім відвар охолодіть, процідіть. Марлеву серветку або бинт змочіть в теплому розчині й прикладіть до очей на 10 хвилин. Запаленим очам також допоможе чай (чорний або зелений, значення немає): 1 ст. л. чаю залийте 50 мл окропу, настоюйте 30-40 хвилин, охолодіть, процідіть. Ватні тампони, змочені в теплому чаї, прикладіть до очей на 1-2 хвилини. Міняйте тампони 3-4 рази.
Якщо вранці на краях повік збирається гній, промивайте очі теплим розчином міцного чаю або настоєм ромашки. Але якщо це не припиняється протягом декількох днів, супроводжується болем, зверніться до окуліста.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую